Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сум заинтересиран за работа за во лето за во германија. Со германски стојам така така, не сум баш нај нај со конверзација, постдипломец сум али не барам првава година работа со струката туку барам 3 месеци било што, колку што е можно повеќе часа и потешка со цел да вратам повеќе кеш. Ме интересира кога ви го прават интервјуто дали прашуваат нешто комплицирано или чисто онака муабет за претставување и преку која агенција да барам или на кој друг начин ако не преку агенција?

), пријавување во соодветни институции дека престојуваш во Германија, па ми стигна и писмо од служба за странци и морав да одам на интервју за да ја утврдат целта на престојот, потоа секојдневни ситуации на улица, во воз/автобус, во продавници/трговски центри (пример еднаш дојде еден дечко, почна нешто да збори јас мислев дека ми нуди помош при разгледувањето и му реков неин данке и после 2-3 минути дојде колегата негов и ми вика We are closing..
).Може ли да се најде некоја работа по Германија,без да се знае Германски,со познавања од Англискиот?
Било што да се работи,не бирам,се некако мислам дека на некоја фарма би можел да си работам,со оглед на тоа дека не знам Германски...
Има ли некој некако да ме оправе?
tesko da znaes. Premnogu. Retko ke najdes ama ako si oblasta na IT nemas problemi ke pomines. Kako IT strucnjak mozes i od tuka da rabotis za Germanija online.