Прашања и одговори за и околу религијата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ние што сме заспани сме нон стоп среќни, вие будните сте љубоморни и наместо да имате разбирање за нас вие ни се потсмевате, госпо че ве казни.
Non sapere, madre di stupidita est....

P

parvati

Гостин
Мој папагал не пое нон стоп, некад е тужан, кеца му се...

А ти ЃурЃолевац брат, зшто не поеш цело време како птице, тоес да си сфиркаш и да си хепи дваесчетири коса црта седам, кд ти си прав верник и тебе вера те испунуе и ти мислиш дека господ е сфе.Па ако постоеше господ ти ке беше птица и ке добиеше четири да на икс фактор за појање.
Кој фактор е тој што поеф птице да размислуеш за религие и дали постои врхован бог кој е креатор на сфе овој.
Мислиш дека ако поеф нон стоп они су лаф хепинес ?
А ми као демек мучимо се животаримо и морамо да иамо вербу у нешто, тоес у господа
Брејнваш брат брејнваш !!!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мој папагал не пое нон стоп, некад е тужан, кеца му се...

А ти ЃурЃолевац брат, зшто не поеш цело време како птице, тоес да си сфиркаш и да си хепи дваесчетири коса црта седам, кд ти си прав верник и тебе вера те испунуе и ти мислиш дека господ е сфе.Па ако постоеше господ ти ке беше птица и ке добиеше четири да на икс фактор за појање.
Кој фактор е тој што поеф птице да размислуеш за религие и дали постои врхован бог кој е креатор на сфе овој.
Мислиш дека ако поеф нон стоп они су лаф хепинес ?
А ми као демек мучимо се животаримо и морамо да иамо вербу у нешто, тоес у господа
Брејнваш брат брејнваш !!!
Oooooo... Kratoec..moj rodni kraj po majku...
Tvoj papagal ne poe oti si gu zatvorija...pushti ga , kje poe..
Srekjan li si shto si ga zatvorija , na teb da ti bude ubavo?
dajj jas da te zatvoru..pa ti mi poj cel dn....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Oooooo... Kratoec..moj rodni kraj po majku...
Tvoj papagal ne poe oti si gu zatvorija...pushti ga , kje poe..
Srekjan li si shto si ga zatvorija , na teb da ti bude ubavo?
dajj jas da te zatvoru..pa ti mi poj cel dn....
И кокошките ако ги пуштат - како славеји ќе пропеат?
Пингвините се слободни па не пејат
и Чавките се слободни па немаат некоја песна за фалење

Мислам дека треба да смениш прашањето “некои птици пеат - останатите кричат гракаат кокодакаат пиштат...“

P

parvati

Гостин
Нон стоп лети он брат и у кафез е само кд спие. Човек не е за у кафез : ) И да ја сам хепи што иам папагал и он е хепи што има кроф над главу иако е птица. Значи хепиенд, слажамо се он ми пие од ракију стои ми на рамо еде ми од уста, ја сам насмеан кд он лудуе и тој ти се вика дружба, макар поголема и од туј дружбу што гу имаш ти сс господа!
Кажи ми ако господ е едн, како што викаш ти, зшто има миљон религие по сфет, зшто има муслимани, хрисијани и остали ?
Зшто тј господ не не натера сфи да веруемо у њега
Како те натера тебе брат жифти сфе да веруеш, куде од толко људи на овј сфет па и форум ти имаш најисперен богослужбен карфиолски мозак попарен сс крстену воду ?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Нон стоп лети он брат и у кафез е само кд спие. Човек не е за у кафез : ) И да ја сам хепи што иам папагал и он е хепи што има кроф над главу иако е птица. Значи хепиенд, слажамо се он ми пие од ракију стои ми на рамо еде ми од уста, ја сам насмеан кд он лудуе и тој ти се вика дружба, макар поголема и од туј дружбу што гу имаш ти сс господа!
Кажи ми ако господ е едн, како што викаш ти, зшто има миљон религие по сфет, зшто има муслимани, хрисијани и остали ?
Зшто тј господ не не натера сфи да веруемо у њега
Како те натера тебе брат жифти сфе да веруеш, куде од толко људи на овј сфет па и форум ти имаш најисперен богослужбен карфиолски мозак попарен сс крстену воду ?
Polcka be kratoec....se u kup ga frljash...
Postavi interesni prashanja.....mada i gluposti treskash..ali ajde
Postavi gi edno po edno..pa zatoa e temava...kje se razumemo
...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Еве едно прашање во врска со птиците и нивната божествена радост:
Зошто кога стојат на жици не ги фаќа струја, м?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Еве едно прашање во врска со птиците и нивната божествена радост:
Зошто кога стојат на жици не ги фаќа струја, м?

Море една кај мене проба да стои на две жици, па ене уште мачките мустаќ си мрсат.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Povod za ovaa tema mi dade @Donalt Sikert koj pred nekoj den me prasha koi se asalni religiozni prashanja.Znaci, prashanjata bi trebalo da bidat okolu religioznosta, spiritualnosta, duhovnosta......asalni shto bi rekol javrijata, a da ne se povrzani nitu za eden tip na konkretna religija. Na misla mi doagja i @Ateist koj postajano tvrdi da bidesh prvo chovek, pa posle se drugo. Tokmu toa i jas go tvrdam samo na drug nachin,zatoa shto mislam deka vo prirodata na chovekot e da bide religiozen, znachi ako si religiozen moralno e da bidesh i chovek.
Mislam deka temava kje gi razmrda malku i ateistite, normalno so nivniot cinizam i provokacii, zatoa shto prashanjata za niv kje bidat dosta interesni (barem moite sigurno), i ochekuvam odgovori od nivna strana.

Eve go moeto prvo asalno prashanje:
Zoshto pticite peat?

Hahaha...sega ochekuvam da me baniraat Olimpija i Kiseliot, ali ako go prodlabochat malku prashanjeto kje vidat deka ima i te kako logika so religijata.
Prashanjeto ne e tolku ednostavno i negoviot odgovor ne e banalen...
Tokmu poradi ova prashanje pochnav da gi prouchuvam site religii. Se prashuvav dali i chovekot ne moze da bide srekjen 24/7 kako i pticite? Tie peat po cel den, i koga e sonce i koga vrne dozd, nemaat kola, nemaat kukja,nemaat nishto vo friziderot za jadenje, duri i frizider nemaat....ha ha... nemaat nishto osven prirodata a po cel den pejat i se sreknji.Zoshto chovek ne moze da bide srekjen non stop?
Vo niedna prirodna nauka ne go najdov odgovorot , nitu za pticite nitu za chovekot. zatoa pochnav da istrazuvam po religiite.... ..i.....odgovorot e daden, samo trebe da go pronajdesh.
Ajde Donaltcho, odgovori na ova asalno prashanje....
Денес требаше да станам рано и ми се спиеше, ама кога го прочитав твојот воведен пост очите како филџани ми се ококорија. :гик:
Шо зборуваш бе дечко? Птиците пееле и биле среќни?!?!
Немале фрижидер? Немале кола?
Можеби и птиците во нивниот свет велат: види ги луѓето, немаат крила, не можат да летаат, туку се тркалат во лимени кутии?!?!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Денес требаше да станам рано и ми се спиеше, ама кога го прочитав твојот воведен пост очите како филџани ми се ококорија. :гик:
Шо зборуваш бе дечко? Птиците пееле и биле среќни?!?!
Немале фрижидер? Немале кола?
Можеби и птиците во нивниот свет велат: види ги луѓето, немаат крила, не можат да летаат, туку се тркалат во лимени кутии?!?!
Ama zaebi ti toa shto jas zboram...toa shto jas zboram ne e za site, ne stignuvaat site da razberat....zatoa drug pat koga trebe da stanesh rano,zaebi ne stanuvaj, prodolzi da si spiesh...i taka i taka si zaspana....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Povod za ovaa tema mi dade @Donalt Sikert koj pred nekoj den me prasha koi se asalni religiozni prashanja.Znaci, prashanjata bi trebalo da bidat okolu religioznosta, spiritualnosta, duhovnosta......asalni shto bi rekol javrijata, a da ne se povrzani nitu za eden tip na konkretna religija. Na misla mi doagja i @Ateist koj postajano tvrdi da bidesh prvo chovek, pa posle se drugo. Tokmu toa i jas go tvrdam samo na drug nachin,zatoa shto mislam deka vo prirodata na chovekot e da bide religiozen, znachi ako si religiozen moralno e da bidesh i chovek.
Mislam deka temava kje gi razmrda malku i ateistite, normalno so nivniot cinizam i provokacii, zatoa shto prashanjata za niv kje bidat dosta interesni (barem moite sigurno), i ochekuvam odgovori od nivna strana.

Eve go moeto prvo asalno prashanje:
Zoshto pticite peat?

Hahaha...sega ochekuvam da me baniraat Olimpija i Kiseliot, ali ako go prodlabochat malku prashanjeto kje vidat deka ima i te kako logika so religijata.
Prashanjeto ne e tolku ednostavno i negoviot odgovor ne e banalen...
Tokmu poradi ova prashanje pochnav da gi prouchuvam site religii. Se prashuvav dali i chovekot ne moze da bide srekjen 24/7 kako i pticite? Tie peat po cel den, i koga e sonce i koga vrne dozd, nemaat kola, nemaat kukja,nemaat nishto vo friziderot za jadenje, duri i frizider nemaat....ha ha... nemaat nishto osven prirodata a po cel den pejat i se sreknji.Zoshto chovek ne moze da bide srekjen non stop?
Vo niedna prirodna nauka ne go najdov odgovorot , nitu za pticite nitu za chovekot. zatoa pochnav da istrazuvam po religiite.... ..i.....odgovorot e daden, samo trebe da go pronajdesh.
Ajde Donaltcho, odgovori na ova asalno prashanje....
Аааа ова било некоја нова тема:P

Море Гурџи, па ти си бил љубезен и си ни го дал одговорот, во самиот пост.:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аааа ова било некоја нова тема:P

Море Гурџи, па ти си бил љубезен и си ни го дал одговорот, во самиот пост.:P
Odgovorot go ima samo koj da go vidi....se se zaspani...:pos:
Vazno mi objasnija deka ne site ptici peele....:pos:..ne be,ne se zaspani, vo koma se

Kajgana Shop

На врв Bottom