Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Сите се први да ги исмеваат тие од Стајковци и околните села само зашо се од таму, а кога ќе се деси вакво нешто молчат ко риби. Срамота бе.
Кај си бе ти, цела тема те чекам да ја цитираш оваа вест: Албанци од Страшинце вчера едвај спасиле жива глава . И веднаш да вратиш и поентираш дека ете не се само македонците тепани во оваа држава, туку има иживувања врз невиното албанско население од страна македонците. Плус да додадеш дека вчера се случила кристалната ноќ за албанците, а ние тука кукаме што некои деца биле малце удрени во автобус, а може и самите се удриле за да ги окриват албанците.
На нив тоа им е целта Никола. Знаат они во кои работни денови во кој автобус има Албанци а во кој Македонци. Ги застанале и ги измлатиле, имам еден милион вакви случаеви каде за џабе се истепани наши деца. Еве прошлата недела едно другарче што игра баскет со мене го имаа начекано 8 души со шипки на последна 45ка у Ченто и го имаа истепано, среќа овој успеал да смогне сили и да избега. Детето уште има огромни болки во пределот на ребрата, од што го мавале со шипки.За оваа меѓуетничка тепачка и слични на неа, мора да се знае една работа дека не е воопшто спонтана,демек еве на некого баш вечерва му текнало да влезе во автобус и да ги истепа патниците само затоа што се македонци. Тоа е само навидум така, нема ништо случајно во вчерашниот инцидент, кој се случи баш сега пред претседателски избори и евентуални вонредни парламентарни избори. Тепачките се организирано дело и дел од нечија тактика . Ако по некоја случајност се најдат напаѓачите и се објават нивните имиња ќе видите дека тоа не се така млади луѓе на кои им вријат хормоните, туку наркодилери и платеници од албанските центри на моќ тука во Македонија.
Леа откри топла вода...национаљизам е измишљен пред 300 години...Касно палиш малаСо истава тактика ги упуцаа и децата. Значи нема ништо спонтано во влагање во автобус и претепување на деца. Некој ги пратил да посее страв, некој дозволува нашите деца секој ден да ги тепаат, на некој му одговара ова. А кој е тој јасно е како ден. За една умрена политика, децата ќе ги убијат! Мрши!
Знаат во кој автобус се возат македонци, а во кој албанци. Нападната е 65ка Стајковска во која претежно се возат македонци што живеат во тој крај. Зошто не влегле во арачиновска 55ка?? Затоа што знаат дека на таа линија се возат само албанци.Тоа не се изолирани инциденти, се си има своја позадина и цел. Жалам за твојот другар, 8 души спонтано со шипки не се собираат да тепаат каури. Или неколку терористи да убијат рандом деца кај смилковското езеро. И во случај да било спонтано како ти што кажуваш, некој тие луѓе ги задоил со омраза и презир спрема нас да не напаѓаат и убиваат. Систематски им го перел мозокот уште од најмали нозе . Прашањето е кој и зошто ? Повторно доаѓаме до истиот одговор од мојот претходен пост.На нив тоа им е целта Никола. Знаат они во кои работни денови во кој автобус има Албанци а во кој Македонци. Ги застанале и ги измлатиле, имам еден милион вакви случаеви каде за џабе се истепани наши деца. Еве прошлата недела едно другарче што игра баскет со мене преку недела го имаа начекано 8 души со шипки на последна 45ка у Ченто и го имаа истепано, среќа овој успеал да смогне сили и да избега. Детето уште има огромни болки во пределот на ребрата, од што го мавале со шипки.
Не знам каде живееш Никола, но еве јас живеам во таква средина и можам да ти кажам како изгледаат работите. Поминуваат најчесто во групи, минимум 7-8 души и урлаат по улици, клатат бандери, кршат дрвја, превртуваат канти, вадат раткапни од автомобили, и бараат ’рчки. А начекаат некој Македонец да седи сам, или 2-3 да се, го ебаа ежот па макар да се најмирните деца на светот. Кај мене во паркчето нема една ќорава канта, а кога го направија имаше преку 10 ако не се лажам, за клупите да не правам муабет... Ама ако, се гледа дека ни е убаво на нас и дека ни одговара ваков живот.
Повторувањето е мајка на знаењето, така ме учеа како мала.Леа откри топла вода...национаљизам е измишљен пред 300 години...Касно палиш мала![]()
Верувај ми за другарот, детето на мравка не гази, го знам од мали нозе. Такви се брат, се собираат чопор и бараат некого да тепаат. Го начекале другарчево сам и нормално го исчукале, да им се намочам у тоа ретардите. Инаку за се ова што го прават имаат потпора, тоа си во право.Знаат во кој автобус се возат македонци, а во кој албанци. Нападната е 65ка Стајковска во која претежно се возат македонци што живеат во тој крај. Зошто не влегле во арачиновска 55ка?? Затоа што знаат дека на таа линија се возат само албанци.Тоа не се изолирани инциденти, се си има своја позадина и цел. Жалам за твојот другар, 8 души спонтано со шипки не се собираат да тепаат каури. Или неколку терористи да убијат рандом деца кај смилковското езеро. И во случај да било спонтано како ти што кажуваш, некој тие луѓе ги задоил со омраза и презир спрема нас да не напаѓаат и убиваат. Систематски им го перел мозокот уште од најмали нозе . Прашањето е кој и зошто ? Повторно доаѓаме до истиот одговор од мојот претходен пост.
Тоа ми е и мене поентата, не бираат кого тепаат само да е македонец. А за тоа што го прават имаат логистика и подршка од организирани структури .Верувај ми за другарот, детето на мравка не гази, го знам од мали нозе. Такви се брат, се собираат чопор и бараат некого да тепаат. Го начекале другарчево сам и нормално го исчукале, да им се намочам у тоа ретардите. Инаку за се ова што го прават имаат потпора, тоа си во право.
Апсолвирана тема...Адиос.Повторувањето е мајка на знаењето, така ме учеа како мала.
Позната ствар, причини знае, последици знаеш, колку да врти муабетот.
Си имаат име тие структури. ДУИ. И вакви работи ќе стануваат се позачестени до јануари. Аљи е нешто нервозен.Тоа ми е и мене поентата, не бираат кого тепаат само да е македонец. А за тоа што го прават имаат логистика и подршка од организирани структури .
Треба периодов што доаѓа да се избере консезуален кандидат за претседател, па малце сега си играат со ќибрит.Си имаат име тие структури. ДУИ. И вакви работи ќе стануваат се позачестени до јануари. Аљи е нешто нервозен.
Полицијата ми е тука сине, да ми те заштити од злите комити.Полицијата ако сака може да ги среди овие “хулигани“ ама очигледно е дека не сака, да сакаа до сега ќе ги фатеа ќе добијат кривични пријави плус во станица еден ќотек па кога ќе носат модрици месец дена ќе видам дали пак ќе напаѓаат вака.