РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Крилата го решија натпреварот. Нашите кирла беа голем минус за Металург, Дубиров си покажа дека е врвна класа.
Ми се допаѓаат изјавите на двата клуба после натпреварот и однесувањето на двате клупи и на ракометарите за време на натпреварот. Се надевам исто такво однесување да има и кога ќе играат во домашно првенство.

За простата багра наречена навивачи ... не вреди да се коментира.

Ми се допаѓаат изјавите на двата клуба после натпреварот и однесувањето на двате клупи и на ракометарите за време на натпреварот. Се надевам исто такво однесување да има и кога ќе играат во домашно првенство.

.

de5q.jpg

Без гајле. Штом у ЛШ имаше вакво однесување, у СЕХА и домашно охо хоооо... :нинџ:

Инаку да прашам, карти преку мктикетс може да се резервираат со обична платежна картичка?

Најмалумен потег кога протестираа за една одлука на судиите и еден од нивна клупа се фати за столчето демек ќе фрла по судијата... каде бе со тоа кафанско однесување како да ве сфатиме озбилно? Не дека ги омаловажувам ама колку Вардар џентлментски се однесува толку управава на Металург се однесува како да се симнати од Алдинци.
Со кој памет бе го прозиваше судијата на разглас? Дефинитивно недораснати....

Аман бе луѓе,зошто кога ќе се случи некој инцидент на трибина и одма со стереотипните коментари НАВИВАЧИТЕ СЕ ДИВЈАЦИ,НИВ НЕ ИМ Е МЕСТОТО НА ТРБИНА ДРН,ДРН...
Не се безгрешни навивачите,во секоја група ќе се најди некој индијанец да фрли со нешто на терен,да влета на терен итн....дел од инцидентите се по вина на навивачите,НО грото од инцидентите се по вина и на полицијата,лоша организација итн....
Само тие шо биле некогаш на навивачка трибина,на гостување знаат за шо зборувам,какви се ситуации се случуваат,па кога ќе излезат работите од контрола какви се глупости се случуваат,не секогаш по вина на навивачите....
Зошто?
Ете вчера,Металург домаќин...
Зошто како управа на еден голем европски тим не предвидеа дека е можно да има инцидент...?
Знаат дека Комити ќе бидат во поголема бројка....
Со Вардар правиш договор да им дадеш на Комити 300,400,500 карти(не знам точно колку беа)....
+ Обезбеди карти за другите симпатизери на Вардар,дај им еден,два блока одма до Комити,и свршена работа,не да се раштркани на секаде...
Загради го секторот навивачи на Вардар и тн...
Не е ова Англија па секој ќе си седи на нумерирано столче и се ќе е хармонично.....сакаме да живееме некој европски филм,а не се трудиме да обезбедиме услови за ова....
Добро...ете беа нумерерирани,дај им слободни карти на сите навивачи на Вардар шо сакаа да купат карти на нет и свршена работа....ако веќе шиткаа карти.....
Ставете ги на нивниот дел од трибината,оделете ги од останатиот дел од трибината,кордон џандари,редари и свршена работа...
Не овде џандарите долу,празен простор под знамето на Комити,таму седат и навивачи на Металург и на Вардар,најчесто луѓе со деца..и после ќе се најди некој индијанец и ќе се случат :гомце:..
Па после Миле е крив....
Секогаш сум велел,за сите овие години поминати на трибина,НЕМА ШАНСИ ДА СЕ СЛУЧИ ИНЦИДЕНТ АКО ИМА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА координација на редари,џандари....
Овде кај нас си го ладат,.па после откако ќе се случи нешто(по очигледен превид на организаторот)и после ќе излезат на тв и ќе јадат :гомце:,КОМИТИ ВАКВИ,ЧКЕМБАРИ ВАКВИ...мрч,мрч....:facepalm:
Примери еден куп,и инцидентите на фудбал Вардар-Пелистер,ете и на ракомет,се поради слаба организација....
Наместо да се трудеше Металург вчера да добива на децибели кај спикерот,и шо појјако да се слуша нивната песничкја(химна шо и да е)на напад на Вардар,требаше да си средат со организацијата...
Вакви пропусти не се дозволени за голем клуб....
На крај навивачите се дежурни виновници...е па така е кога живееме во ваква држава....:cenzura:

Neochekuvanoto vo mechov beshe edinstveno, za vakvi mechevi, visokata i nikogash nezagrozena prednost na Vardar. Pobedata, barem za mene, nikogash ne se doveduvashe vo prashanje.

Objektivno gledano spored publicitetot koj go dobi mechot kaj nas i sekade vo evropa, ne gi opravda ochekuvanjata. Fizichki intenzivno, no za oko nula. Mech so samo edna ekipa koja dominira, sigurno ne se ochekuvashe . Metalurg izigra katastrofalno, mozhebi najlosho do sega vo LS i ne veruvam deka istoto kje go povtori i na sledniot mech. Taka da nishto ne e zavrsheno. Vardar ne smee da se opushti tuku mora maksimalno koncentrirano da vleze vo natprevarot za da ne se sluchi neshto neochekuvano.

Prethodno prognozirav dve pobedi na Vardar, prvata potesna , vtorata ubedliva, ama po se izgleda kje bide obratno. Sigurno povtorno kje pobedime ama so potesen rezultat.

subjektivno: apsolutnata dominacija vo site 60 minuti, beshe neprocenlivo zadovolstvo : ). chisto da nema zabuni koj e koj.

Ocigledno neso mnogu zbunet si decko pa me mesas so nekoj drug...ama ok e...nemam problem...ni jas ne znam dali od druga strana zboram so nekoe dete od 12 godini ili nekoj od 32...ama spored dolgive postovi i pubertetsko palenje i opisuvanje vo postovi od toa sto bilo pred dva meseca na mecot so borac pa potoa da se prefrlis na toa kako si legnal da spies pa si imal vlazen son pa sabajleto koga si stanal si moral da go izlupas i potoa da se obleces i da ides pred jugoton za na kraj posle site referati da pises deka TATKO TI TE ZEMAL SO KOLA I TI SI SE IZNASVIREL....no comment.....
Izvini druze ne citam dugacki postovi nity pisuvam,onoj tvojot prv i posleden bese i se kaam sto sum go procital voopsto pa taka da od temava se otkazuvam,mnogu popametni temi ima na forumov...bar ne se raspravam so deca.... Pozdrav

Хахаха кај ја затера работата. Ме земале со кола пошто не можев да стојам на нозе веќе, не знам што е грев тоа :icon_mrgr:
Извини не сум знаел дека во моменти на еуфорија треба да внимавам како се однесувам. Чим на други не им штетам, не ме занима како изгледа тоа во твои очи :icon_mrgr:

Тоа си е мојот стил на пишување, ако не ти се свиѓало што си читал до крај? :)

Ја сврти темата на муабет како вртимушка, виде врска ти нема муабетот, па ајде сега ќе дробиме.

Крилата го решија натпреварот. Нашите кирла беа голем минус за Металург, Дубиров си покажа дека е врвна класа.

За простата багра наречена навивачи ... не вреди да се коментира.
Пошо ние сме проста багра, во сала вчера имаше еден куп педерчиња.
А како се навива ќе видите на 24ти, поз педерчиња, не н итребаат шминекри на трибини што во моментот кога ќе навиваш он ќе се слика за на инстраграм и на фб, и ќе пишува статуси.
ЈБГ отсекогаш сме биле твродкорни.
Златна војска, сега сигурно ќе имаше помалце педерчиња.
У право бил @Near со тој вицот Да му света очите на педерите во Скопје. Скопје ќе светеше како Лас Бегас.
ЈАс ќе го модифицирам малце. Да им светеа очите на педерите, кога игра РК Металург ќе немаше потреба да се пали осветлување, пошо цела сала ќе светеше. :D
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 13:02 ---

Патриотите одеднаш почнаа да причаат Српски :(

Се радуваат комитиве ко да освоиле ЛШ :icon_lol: Абе не рипајте толку рано е уште има и реванш има и други утакмици,здравје боже и осминафинале па и четврт.

Најважно е и двете македонски екипи да продолжат понатаму а потоа, може некого ќе го послужи и повеќе спортска среќа.

Пошо ние сме проста багра, во сала вчера имаше еден куп педерчиња.
А како се навива ќе видите на 24ти, поз педерчиња, не н итребаат шминекри на трибини што во моментот кога ќе навиваш он ќе се слика за на инстраграм и на фб, и ќе пишува статуси.
ЈБГ отсекогаш сме биле твродкорни.
Златна војска, сега сигурно ќе имаше помалце педерчиња.
У право бил @Near со тој вицот Да му света очите на педерите во Скопје. Скопје ќе светеше како Лас Бегас.
ЈАс ќе го модифицирам малце. Да им светеа очите на педерите, кога игра РК Металург ќе немаше потреба да се пали осветлување, пошо цела сала ќе светеше. :D
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 13:02 ---

Патриотите одеднаш почнаа да причаат Српски :(
Near никоаш не е грешка :D

Точнио е, имаше неколку ситуации кога клупата на Металугр реагираше лошо. :) Но Комити ( ви објаснив многу убаво дека немам ништо против вас, тука напротив уживам во вашето навивање, но не и во вашето правење инциденти). Сакав да кажам, заборавите преку ноќ како се однесуваа Вујо и компанија на секоја одлука?:pos:Од него ракомет не м се гледаше, неемојте така ве молам.

Сега Самсоненко што е човек, господин и не се буни на одлуки тоа е друго :D Незнам кој од Металург даде гол, а веројатно беше престап, т.е прво згазна во голманскиот простор па ја фрли, и некој од играчите почнаа да бараат престап од судијата и Самсоненко тогаш виде од нив и тој почна да покажува демек прво згазнал :pos:

Иначе имаше и ситуција кога Жути се изгуби, се залета како во кафана нај СЕЉАЧКИ накај судијата демек да го тепа, и рипнаа одма сите играчи на Металург против него, па дури и тренерите да се контролира, Жути тогаш заслужви црвен картон.

Исто така, една од појаките работи, а гледам не е спомната наназад, беа моментите кога на секој напад на Вардар ќе ја пуштеа нивнана т.н. „химна“ од Арнаудова која е во ритамот на „Никој како тебе друг“, и после цела сала продолжуваше со “Не го ебе Металург“! :pos:
Сами се местеа на пенали цела вечер бе, срциња се, ги обожавам какви глуперди прости се!

ПС
Убаво ги виде и ракометна Европа уствари какви „господа“ се, нешто за што јадам гомна со години и будала ме прават, ама кој не бил кај нив во шталата на дерби не знае за што зборам. На Дански судии да им рипаш во фаца, и тоа цела управа и вработени во клубот, да плукаат од позади мрежи, ама не, Чокре, Левче, Крњевац и остала сељачка покондурена багра се патриоти со сенс за македонскиот ракомет!

Значи Вардар заслужено си победи, очигледно беше имаа подобра игра.
Ама Комити бе у пм, стварно сте простаци бе, поголем дел од вас. Какви се тие коментари дека за Металург навивале само провинцијалци. На пр. јас сум од Центар и сум за Металург па што! И на Наумче да му викаш пуши го - па утре за тој човек ќе навивате во репрезентација бре. Да не зборам дека не требаа ни 10мин да направите инцидент.
Иако на нареднава утакмица Вардар ќе има уште поголема поддршка, очекувам далеку подобра игра од Металург

Како да не му викаш кога во сезоната во која освоивме титула он отиде у металург, a го бацуваше амблемот од светиот дрес ? Она вчера ништо не беше, баш напротив добро помина :icon_mrgr:
Кога ќе ми текне што се му пеевме пред 2-3 сезони, се напна на загревање у Кале :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom