Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Сериозен сум. Те замислив со цигарата во рака, во твојата соба која смрди на тутун, со пожолтени прсти, како ликуваш дека беше кул кога беше средно.

Смрди на тутун да, што правда то правда, вентилација е пенџерето кое се затвора за многу кратко време без да ја оствари целта поради енормно навлезениот студ во просторијата...
Сега жените се кул со цигара а како доказ ќе приложам и фотографии:
women-smoking-cigarette.jpg
%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1_%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF_%CF%83%CE%AD%CE%BE%CF%85_600_375_-229640730.jpg

Јас искрено одамна веќе имам секаков вид на презир спрема луѓето кои пијат. Не само за оние кои се потврдени алкохоличари, туку општо за секој на кој му е незамисливо седнувањето во кафана без минимум три ракии.

Зошто не излегуваш во... трафика?
Ем нема консументи на алкохол (како во локалите), ем дозволено пушење. Win-win алтернатива?

Смрди на тутун да, што правда то правда, вентилација е пенџерето кое се затвора за многу кратко време без да ја оствари целта поради енормно навлезениот студ во просторијата...
Сега жените се кул со цигара а како доказ ќе приложам и фотографии:
women-smoking-cigarette.jpg
%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1_%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF_%CF%83%CE%AD%CE%BE%CF%85_600_375_-229640730.jpg

Не се. Убави се, но смрдат на тутун. Без цигарата пак ќе бидат убави, но нема да смрдат.

Прилично просто е ова, а?

Значи ако имаш ти ќар, не ти пречи да имаме кафичи кај што ќе се пуши, ако не, ти пречи?
Егзистенцијалната свест е далеку поголема од таа "моралната"...

Сериозен сум. Те замислив со цигарата во рака, во твојата соба која смрди на тутун, со пожолтени прсти, како ликуваш дека беше кул кога беше средно.
Ко оние рекламине на кутија цигари си:D

Кај мене дома пушењето е строго забрането.. Нема исклучоци ни за другар, ни за швалерка, ни за визита :pipi:
Надвор нема проблем.. ганџа манџа шо сакаш цицај.. А и в кола ако не ти смета воланот... слободно :icon_mrgr:

Зошто не излегуваш во... трафика?
Ем нема консументи на алкохол (како во локалите), ем дозволено пушење. Win-win алтернатива?

Зошто, побогу, ме цитираш со празни муабети? Нели ти кажав веќе еднаш дека твоите обиди за заебанции ми се тажни?

покана и до ставро и ванлок да дојдат на журката со наргиле. можни ароми: зелена јаболка, црвена јаболка, диња, цимет со ванила, јагода!!!

покана и до ставро и ванлок да дојдат на журката со наргиле. можни ароми: зелена јаболка, црвена јаболка, диња, цимет со ванила, јагода!!!
Имам бе наргиле, најдете само од таа смесата.

Додај зелена ганџичка, идам и јас :свиркам:

Имам бе наргиле, најдете само од таа смесата.
опааа, значи џабе си везел против пушачите, а? :P

Додај зелена ганџичка, идам и јас :свиркам:
не може така, мора да е мокар тој тутун, во случајов со некаква есенција/масло јаболка, јагода и сл. ганџата одма ќе отиде јабана. ти тоа што мислиш е за бонг ..... ваљда :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom