Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
може аргумент за болдот, овака ептен ефтино делува, само колку да се кажело нешто.

морам и тука да ти реплицирам, го забележуваш болдот? верувам дека ДА, така да сходно на ова, нека биде дека е забранета прекумерно пушење (не повеќе од 4 пакла на ден), може така?

Кооператива, аналогиите ти се за никаде, без навреда.

Ако те фатат полиција летвосан како возиш, ти се заканува казна од 1000 евра и возачката ти ја одземаат. Тоа се' , затоа што некој може да погине.

Цигарите никој не ти ги забранува. Културно е да не ги труеш останатите и да пушиш цигари надвор.

Да, претераа.
Знаеш што е проблемот? Проблемот што се вака дрски и лицемерни лежи во младоста, во еден од најосетливите периоди кога симпатиите на кои тие дркаа им ги клецаа несташните што беа ОК и кул (како што кажа Ванлок) затоа што покажуваа поголеми муда, не само во делот на пушењето цигари туку и во други ситуации - тоа е карактер. Со тек на време проблемот се билда иако делува дека исчезнал, па во секоја можна ситуација се обидуваат да го наведуваат и плукаат она што секогаш им недостасувало - храброст, карактер. Тие се само повредени суптилни Брејвици на кои им треба прегратка и ветување дека се ќе биде во ред. Да ги заебиме исклучоците, малку се...
Тие се грижеле за здравјето и свеста на останатите, да, колку што јас сум загрижен за ланскиот снег. Такви финти можат да им продаваат на верната публика на телетабиси ширум светот...
Епа куме, доста је било.
Брејвик е непучач?:D

Ако ти за тоа наоѓаш објаснување дека како мал не сум бил кул, мислам дека за доброто на моето мислење за тебе, подобро е да претпоставам дека се заебаваш.
ОК?

За доброто на твоето мислење за мене :pos:се надевам дека не си сега ти сериозен.
Ај нема врска, нема да го претвориме ова во лично...

Реков јас дека има исклучоци кои се премалку а ти прв се залета со помош на иронија да докажиш дека во повеќето случаи не е така, и сега како да се протолкува оваа емотивна реакција :icon_lol:

Ок бе презирај ги, мрази ги, колни ги твој проблем само намали ја рефлексијата, оној момент кога ги гледаш сите твои маани кај останатите а само кај тебе не, не се секирај тоа го правиме сите ;)

Доста беше оф топик мислам а...:)

Не може. Една цигара е прекумерно пушење.

Постојат еден куп студии кои укажуваат дека умерената употреба на алкохол е добра за здравјето. Исто е познато од памтивек дека алкохолот е најдобриот социјален лубрикант.

Од цигарите нема ништо, освен отров и смрдеа.
ок, не ме сфати, а другите отрови што ги спомнав, пошто ти побара да не дискутираме за алкохолот, нели?
Кооператива, аналогиите ти се за никаде, без навреда.

Ако те фатат полиција летвосан како возиш, ти се заканува казна од 1000 евра и возачката ти ја одземаат. Тоа се' , затоа што некој може да погине.

Цигарите никој не ти ги забранува. Културно е да не ги труеш останатите и да пушиш цигари надвор.
да, али не ми брани да го конзумирам во кафич нели? тука е проблемот. тоа со казните е последица, но за да дојде до последицата никој не е дискриминиран, СИТЕ имаат исти права

Сочуствувам со тебе!
И јас имам сличен... проблем. Со одедена... разлика. Јас инаку, страсно љубам да на маса во кафич, сексуално да општам со непознати (девојки)!

Во моја одбрана, јас не испуштам чад додека ја практикувам мојата... пасија. Но како и да е, да ги повторам твоите поплаки:
- Зошто да платам иста цена за услуга која себичните непушачи (и неебачи) ја добиваат комплетно, а јас половично? Нели локалот треба да ми обезбеди (непознати) девојки? И јас сум дискриминиран!!?! :mad:

Соберете се таквите како тебе и барајте таков кафич да се отвори. Јас немам ништо против твојата пасија. Ама ти имаш проблем со моето задоволство, па одиш до таа мера и да ми забраниш да си направам свое место каде што нема да ти сметам така?

Сочуствувам со тебе!
И јас имам сличен... проблем. Со одедена... разлика. Јас инаку, страсно љубам да на маса во кафич, сексуално да општам со непознати (девојки)!

Во моја одбрана, јас не испуштам чад додека ја практикувам мојата... пасија. Но како и да е, да ги повторам твоите поплаки:
- Зошто да платам иста цена за услуга која себичните непушачи (и неебачи) ја добиваат комплетно, а јас половично? Нели локалот треба да ми обезбеди (непознати) девојки? И јас сум дискриминиран!!?! :mad:

аналогијата е ОК само ако за мене важи а за тебе не важи, но општењето со непознати девојки на маса во кафич е забрането за сите луѓе

Сега ме збуни, мислев дека и пушењето тутун во кафич е забрането за сите луѓе?

За доброто на твоето мислење за мене :pos:се надевам дека не си сега ти сериозен.
Ај нема врска, нема да го претвориме ова во лично...

Сериозен сум. Те замислив со цигарата во рака, во твојата соба која смрди на тутун, со пожолтени прсти, како ликуваш дека беше кул кога беше средно.

да, али од старт вика дека може да пушам надвор. тоа аналогно на глупиот пример би било дека може надвор да општиш, али внатре у кафичот НЕ :confused:

Заборавив пред малку... А зошто кафичот да ти обезбеди девојки? Мене ми обезбедува цигари? Девојките сам ќе си ги најдеш, кафичот само да ти обезбеди место.

Соберете се таквите како тебе и барајте таков кафич да се отвори. Јас немам ништо против твојата пасија. Ама ти имаш проблем со моето задоволство, па одиш до таа мера и да ми забраниш да си направам свое место каде што нема да ти сметам така?
Не бе немам проблем, ајде заедно да лобираме за заедичко решение. Во крајна линија заедно ќе го бојкотираме законот. Еве јас ќе донесам цигари а ти донеси девоки.

Дил?

Не бе немам проблем, ајде заедно да лобираме за заедичко решение. Во крајна линија заедно ќе го бојкотираме законот. Еве јас ќе донесам цигари а ти донеси девоки.

Дил?

Значи ако имаш ти ќар, не ти пречи да имаме кафичи кај што ќе се пуши, ако не, ти пречи?

Заборавив пред малку... А зошто кафичот да ти обезбеди девојки? Мене ми обезбедува цигари? Девојките сам ќе си ги најдеш, кафичот само да ти обезбеди место.

Ти треба да и' се лутиш на природата што не ти обезбедила помоќен мозок.

Нормално е дека го нарекуваш ќеиф. Тутунската индустрија те научила да го нарекуваш вовлекувањето отров во твоето тело ќеиф.

За алкохолот се согласувам, но прекумерната употреба на алкохол и последиците од неа, преку возењето се веќе санкционирани со закон.

Јас не сум против законот. Свесна сум зошто пречи пушењето во затворени простории каде доаѓаат и непушачи и деца и стари луѓе. Мене лично, димот од цигари не ми пречи, на повеќето пушачи не им пречи, ама со оглед на тоа дека со нашите постапки се нарушува туѓо здравје, нема поента ние да бараме враќање на претходните поставки и укинување на забраната. Како таков нека си постои и нека се применува.
Искрено, не би ми сметало да се направи мала измена на истиот со тоа што некои од локалите би дозволувале пушење, а некои не. Муабетот дека сите ќе ги посетуваат само пушачките локали е невистинит. Моментално, официјално не постојат локали во кои е дозволено пушење, а сите пушачи сепак излегуваат на кафе, идат на ручек, во диско итн. Не бојкотираме угостителски објекти само заради забраната за пушење, ниту ги бираме само заради можноста после полноќ да се стави клуч на врата и да се запали цигара уз пијачката (а такви локали има многу низ Скопје) Постојат многу опции со кои оваа измена може да се регулира.

И да, санкционирана со закон е прекумерната употреба на алкохол. Умерената не е. За цигарите сега постои нула толеранција. Ниту една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom