Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
a logiran si na steam-ot ?
znam ako ne si logiran dzabe klikas na ikonceto, ne ti ja pusta. taka bese i na prethodnata.
inace simnete ja bre prvata verzija na zamunda sto e, vo paket so 2ta sledni apdejta i toa e toa. Taa si raboti perfektno.

Све е по пропис ко што пишува. Али кога ја палиш играта, го пушта само стимот, таму ја наоѓа ФМ и ти вика да ја купиш и толку. Нема веза, средив јас ко што пишав погоре у постот. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Средив играта, али ми се сјеба сејфот со нотингем нешто. Почнувам со јунајтед

Со Киево прва сезона 2ро место завршив, прв Јувентус, а трета Сампдорија. Директно во ЛШ одиме!

Дечки конечно , шо е проблемот ....

There are some known issues that are being worked on by SI as we speak. We should see an ME update come out inside the next couple of weeks.

The big issues SI are facing are that fullbacks cannot defend for diddly, and strikers are not getting involved enough, instead the wider and support players are winning corners and there is an incredibly high number of corners being won each match.

I'd suggest sticking it out, perhaps trying something different (like a 3-5-2 formation [no fullbacks!!]) while we wait for the ME changes to be released.

http://www.neoseeker.com/forums/63532/t1927835-strikers-not-scoring-defenders-not-defending/

и јас го имав истото .... само еднаш ми се случи .... намести во опцијата да ти се сејфува на секои две недели по 3 копии .... најсигурно е така .... јас така направив ... :)

Mи беше наместено на секои две недели ауто сејф во два фајла. Сега наместив на секоја недела и земав одмор до денот кога ми напраи краш па ќе видам сега..

Ама не ми е пак сигурно тоа со сејфот, замисли освојувам ЛШ и ми напраи краш.

4 - 2 винг бека, 2 обични дциња
4 - 2 вингери 1 дип лаинг плеј 1 бокс ту бокс
2 - 1 лажна 9ка 1 комплит форвард

Флуид/Контрол
higher tempo, hassle, overlap,run at def,exploit flanks

Ја играм со Јунајтед и можам да кажам дека слабо примам голови, а давам ко ментален. Тактикава успева кај такви екипи, каде што мора да имаш плеј во средина додека едниот лажен напаѓач игра како амц, а другиот средишњак чисти средина. Крилата одат во напад, поткрепени од бековите кои имаат офанзивни задачи. Се на се, кога ќе се уигра тимот, нема запирање.

Алтернатива на оваа тактика ми е 4-5-1 ама тоа кога чувам резултат, со кантер/флуид стратегија и повеќе кратки додавања. Работата е што тогаш лажната 9ка ја играм како адвансд плеј а другите 2ца во средина тепаат и бркаат топки.

Него работава со крашов ме иритира ужасно, досега се пензионирав 5 пати а е 30.12.2013 :/ Да ти ебам играта багосана.

A koga ima update dali vazi i za veke pocnatiot save ili treba nov da se pravi?

Фиксовите на гејмплејот важат и за почнатите. Фиксовите на датабазата, ко повреди, оценки, имиња, трансфери важат само ако започнеш одново.

Бројот на примени голови од прекини ми се намали од кога почнав во match training да подесувам на def.set pieces. Пробајте вие што се жалите дека примате многу вакви голови, може ќе упали и кај вас.

СИ работат ,како шо читнав .... рекоа крај ноември , можеби декември, а најкасно јануари 2014 година .... им треба време да го средат багот ,и тоа голем ... затоа чудно беше .... примам по 100 гола или почеток или крај , бековите срање било .... за напаѓачите немам некое големо жалење , а и можеби треба мало подобрување поактивни да се во играта ....

Ако некому му правит xml parser error profile0 такви срања, не го користете dark скинот од 2013 ката
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 15:23 ---
или

If you encounter an XML parsing error try deleting the Football Manager Preferences and Cache folders as detailed below

Windows XP:
First of all you need to turn on hidden files and folders.

XP:
My Computer
'Tools'
'Folder Options'.
Then go to the 'View' tab and select 'Show hidden files and folders'

Now this is done, do the following:

1. Open "My Computer"
2. Navigate to : C:\Documents and Settings\[Your User Name\Local Settings\Application Data\Sports Interactive
3. Go into the "Sports Interactive" Folder.
4. Go to the "Football Manager 2014" Folder.
5. Delete the Preferences and Cache folder found here

Windows Vista and Windows 7:
- Click "Start"
- Within the "Search Programs and Files" box, paste the following then press "Enter": %localappdata%/sports interactive/football manager 2014 (Make sure you press Enter, it may otherwise say 'No items match your search')
- Delete "Cache" and "Preferences" Folders

Windows 8
- Click "Desktop."
- Launch a file explorer window (a folder for example or just press the windows key + the letter "E" at the same time)
- In the address bar at the top copy and paste the following then press "Enter": %localappdata%/sports interactive/football manager 2014 (Make sure you press Enter, it may otherwise say 'No items match your search')
- Delete the "Cache" and "Preferences" Folders

Oд ПСЖ и Сити човек еден играч не може да купи на играва. Све живо купуваат, требало не требало.. Нека се има. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom