Ти Каде поднесуваш документи?
во софија оние каде одредуваат кој да земе во Агенцијата се млади момчиња од скопје на 25 години прави Бугари)
По кој пат треба да потенцирам дека документите не ги бараат за мене туку за татко ми? Јас немам ниту поднесено барање за бугарски пасош!
a sto sakas povece od toa deka dedo ti ucel bugarska skola toa ne deka e dokaz deka imas bugarski proizhod nego e top dokaz kade nikoj nemoze da kaze deka ne e taka samo uste ako se isti preziminjata tvoeto i na dedo ti toa e toa sto go baraat slobodno odnesi go ova vo Sofija i so sreca .. Ne se glupirajte ne trazat izvod od majka vi ili tatko vi oni se rodeni i porasnale vo Jugoslavija kakvi bugarski koreni imaat ce vi se smejat
Не прифаќаат свидетелство на Бугарски, барем на татко ми и на уште неколку луѓе што знам не им прифатија. Во тоа време во Македонија се зборувало Бугарски, и писмото било Бугарско, но не биле сите Бугари. Тоа што учеле на Бугарски и што свидетелствата им се на Бугарски не е никаков доказ. Треба документ во кој јасно стои дека си Бугарин/Бугарка, инаку капут пасош. Еве на пример на еден пријател дедо му бил роден 1943 година во село Мелник, Бугарија и има пасош од тогашно време каде јасно пишува дека е Б'лгарин. Такво нешто бараат.