- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.790
- Поени од реакции
- 85.836
Дали ова за задолжителна зимска опрема, што важи од 15 ноември, важи и во град или само за надвор од град?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Насекаде.Дали ова за задолжителна зимска опрема, што важи од 15 ноември, важи и во град или само за надвор од град?
Насекаде.
http://www.ebay.com/itm/ELM327-Mini...agnostic-Code-Reader-Scanner-US-/321220590228дечки ме интересира едно прашање... ова се однесува на сите кои имаат коли со компјутери односно сите кои имаат коли на кои може да им се прави компјутерска дијагностика.
Дали некој од вас пробал да симне програма / софтвер за колата и да проба сам да си ги детектира проблемите грешките и сл односно дали неој од вас пробал сам да си направи компјутерска дијагностика за својата кола?
дечки ме интересира едно прашање... ова се однесува на сите кои имаат коли со компјутери односно сите кои имаат коли на кои може да им се прави компјутерска дијагностика.
Дали некој од вас пробал да симне програма / софтвер за колата и да проба сам да си ги детектира проблемите грешките и сл односно дали неој од вас пробал сам да си направи компјутерска дијагностика за својата кола?
Позз имам опел κоρса 1.4 16в 97г. Зашто κога го пρовеρувам уљето неκогаш е се оκ а неκогаш на меρачот поκажува исппд дозволено? Фала
Не игρам ништо само ми тρеба помош, κаκо што пρашав κолава ја нема запалено 2 дена и виκам денес ај да пρовеρим уље и κаκо што пишав уљето на меρачот ми беше испод дозволено се ρазбиρа κолата беше во гаρажа на ρамно, ја запалив ја извадов надвоρ ја оставив да поρаботи 5 м. И сега паκ го меρев и гледам деκа нивото се поκачува. Тоа е се нема што за чудење, κолата ја имам 6 месеци и немам големо ρазбиρање оκолу нејзе
Κоρса 1.4 16в 97 175.000ммТи потрошила малце,ништо страшно,дотури и какво имаш,пожелно е да дотуриш какво што има внатре.Нормално дека кога ќе ја запалиш нивото на маслото се крева,арно си направил што си го измерил пред да ја запалиш,дотури 200 грама,и почекај 1 саат,да се слее надоле,до максимум наполни го,еден-два милиметра под максималната црта.Дотури и вози,по извесен период пак провери,не е лошо и вода да провериш,глицерин,и течноста за сервото (ако има).За што кола се работи?
Дали е задолжително носење на зимска опрема за возење низ град?
И што треба да имам од зимска опрема освен ланци? Отприлика колкава е цената на ланците?
Κоρса 1.4 16в 97 175.000мм
Тешко да не ти е кутијата од 3 кила да ја носиш во багажник?Јас ја ставам и до 15-ти март не ја вадам.Само ланци ти требаат,или евентуално ако имаш зимски гуми на погонските тркала.Мене вујко ми од Италија ми донесе кутија со ланци ги нашол од некој отпад полни со прашина беа не верувам некој да ги има користено во последните 10 години,вика биле за 14-гуми,еднаш пробавме да ги ставиме,пасуваат.Цената за нови ланци ти е отприлика 900-1000 денари.Ги имаш на сите бензински..