Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ова за задолжителна зимска опрема, што важи од 15 ноември, важи и во град или само за надвор од град?

Ајде пријатели ке ве замолам за услуга малку-----преге кога праев сервис на колата дури сега заприметив т.е ако не ми кажеше мајсторот немаше да знам(n)ми треба пластика т.е покривка за фаровите за да не влегува вода зборам од страната на моторот ко ке ја отвориш хаубата се работи за фиат стило одма барав низ цела ебана Битола ама ништо ај ако му текни на некој да побара од кај што живее да се распраша..тенкју(y)

дечки ме интересира едно прашање... ова се однесува на сите кои имаат коли со компјутери односно сите кои имаат коли на кои може да им се прави компјутерска дијагностика.

Дали некој од вас пробал да симне програма / софтвер за колата и да проба сам да си ги детектира проблемите грешките и сл односно дали неој од вас пробал сам да си направи компјутерска дијагностика за својата кола?

дечки ме интересира едно прашање... ова се однесува на сите кои имаат коли со компјутери односно сите кои имаат коли на кои може да им се прави компјутерска дијагностика.

Дали некој од вас пробал да симне програма / софтвер за колата и да проба сам да си ги детектира проблемите грешките и сл односно дали неој од вас пробал сам да си направи компјутерска дијагностика за својата кола?
http://www.ebay.com/itm/ELM327-Mini...agnostic-Code-Reader-Scanner-US-/321220590228
Imas ovakvi, OBD diagnostika preku bluetooth, ima nekoi sto rabotat preku kompjuter ili laptop, ima i nekoi sto rabotat i preku smartfon so sto prethodno na telefonot ili kompjuterot normalno treba da instaliras program sto ide zaedno so ova. Ama ne rabotat so site postari vozila. Na nekoi koli od 96-2000 moze,na nekoi ne. Mene mi e vo plan da nabavam neso ovakvo,samo da mi raboti na audito i opsto na VW.

Има со лиценца и пиратски копии.Е сега проблемот е до новчаникот......

Кај пиратските копии мораш да го избришеш твојот анти вирус,за да може програмот да работи,бидејки го детектира како вирус.Повекето пиратски копии се за детекција на дефект,но не можеш да ги ресетираш грешките у стил..ЕГР вентил,Оксиген сонда и сл грешки кои се појавуваат поради нашето квалитетно гориво....

Но лиценциран софтвер нуди безброј опции и најчесто оди во комплет со мини-тастатура со дисплеј.Но тоа задоволство чини многу пари помегу 5-7000евра во зависност5 за кој тип на возило станува збор.....

Позз имам опел κоρса 1.4 16в 97г. Зашто κога го пρовеρувам уљето неκогаш е се оκ а неκогаш на меρачот поκажува исппд дозволено? Фала

Позз имам опел κоρса 1.4 16в 97г. Зашто κога го пρовеρувам уљето неκогаш е се оκ а неκогаш на меρачот поκажува исппд дозволено? Фала

Наградно прашање???

А да не играш ку*от со нас на форумот или немаш поим,а????

Не игρам ништо само ми тρеба помош, κаκо што пρашав κолава ја нема запалено 2 дена и виκам денес ај да пρовеρим уље и κаκо што пишав уљето на меρачот ми беше испод дозволено се ρазбиρа κолата беше во гаρажа на ρамно, ја запалив ја извадов надвоρ ја оставив да поρаботи 5 м. И сега паκ го меρев и гледам деκа нивото се поκачува. Тоа е се нема што за чудење, κолата ја имам 6 месеци и немам големо ρазбиρање оκолу нејзе

Не игρам ништо само ми тρеба помош, κаκо што пρашав κолава ја нема запалено 2 дена и виκам денес ај да пρовеρим уље и κаκо што пишав уљето на меρачот ми беше испод дозволено се ρазбиρа κолата беше во гаρажа на ρамно, ја запалив ја извадов надвоρ ја оставив да поρаботи 5 м. И сега паκ го меρев и гледам деκа нивото се поκачува. Тоа е се нема што за чудење, κолата ја имам 6 месеци и немам големо ρазбиρање оκолу нејзе

Ти потрошила малце,ништо страшно,дотури и какво имаш,пожелно е да дотуриш какво што има внатре.Нормално дека кога ќе ја запалиш нивото на маслото се крева,арно си направил што си го измерил пред да ја запалиш,дотури 200 грама,и почекај 1 саат,да се слее надоле,до максимум наполни го,еден-два милиметра под максималната црта.Дотури и вози,по извесен период пак провери,не е лошо и вода да провериш,глицерин,и течноста за сервото (ако има).За што кола се работи?

Ти потрошила малце,ништо страшно,дотури и какво имаш,пожелно е да дотуриш какво што има внатре.Нормално дека кога ќе ја запалиш нивото на маслото се крева,арно си направил што си го измерил пред да ја запалиш,дотури 200 грама,и почекај 1 саат,да се слее надоле,до максимум наполни го,еден-два милиметра под максималната црта.Дотури и вози,по извесен период пак провери,не е лошо и вода да провериш,глицерин,и течноста за сервото (ако има).За што кола се работи?
Κоρса 1.4 16в 97 175.000мм

Дали е задолжително носење на зимска опрема за возење низ град?
И што треба да имам од зимска опрема освен ланци? Отприлика колкава е цената на ланците?

Дали е задолжително носење на зимска опрема за возење низ град?
И што треба да имам од зимска опрема освен ланци? Отприлика колкава е цената на ланците?

Тешко да не ти е кутијата од 3 кила да ја носиш во багажник?Јас ја ставам и до 15-ти март не ја вадам.Само ланци ти требаат,или евентуално ако имаш зимски гуми на погонските тркала.Мене вујко ми од Италија ми донесе кутија со ланци ги нашол од некој отпад полни со прашина беа не верувам некој да ги има користено во последните 10 години,вика биле за 14-гуми,еднаш пробавме да ги ставиме,пасуваат.Цената за нови ланци ти е отприлика 900-1000 денари.Ги имаш на сите бензински.
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 00:12 ---
Κоρса 1.4 16в 97 175.000мм

Дотурај и рини.Мада нелогично ми е за бензинец да потроши,да е дизел ај и така и така,ама бензин,дотурај масло и прати ја потрошњната.

Тешко да не ти е кутијата од 3 кила да ја носиш во багажник?Јас ја ставам и до 15-ти март не ја вадам.Само ланци ти требаат,или евентуално ако имаш зимски гуми на погонските тркала.Мене вујко ми од Италија ми донесе кутија со ланци ги нашол од некој отпад полни со прашина беа не верувам некој да ги има користено во последните 10 години,вика биле за 14-гуми,еднаш пробавме да ги ставиме,пасуваат.Цената за нови ланци ти е отприлика 900-1000 денари.Ги имаш на сите бензински..

Прашувам за да знам дали да трчам до петок да ги купувам или можам и од понеделник натаму кога ќе најдам време да тркнам до продавница. Фала (y).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom