Пукнат екран на Nexus 4

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Боледувам од баксузлук долго време па и денес,ми падна ова телегомно демек горила газ 2 ама од сето тоа само газ,екранот е пукнат во горниот ќош прилично hard со тоа што тачот не работи само од страните случајно дава по некој контакт додека другото све работи...Полни,има звук само камерата неможам да проверам пошто неможам да навигирам бес тач.Каде можам да најдам нов тач да го сменам за евтини пари,кога спомнав евтини мислев на испод 8000 што ми рекоа у мобишит и други компликации кои може да настанат??

Како прво, ако е Gorilla Glass 2 не значи дека е од титаниум и дека дури и да го прегазеш со шлепер пак ќе работи, твоја невнимателност е, не се криви од LG или Google што ти си баксуз и незнаш да чуваш телефон.

Второ, какви се тие сервиси бе што сакаат толку голема заработка мајка му стара? Затоа нас не не бидува како држава. Имаш на eBay екрани за Nexus 4 и тоа по далеку поефтина цена, накаде од 4000 до 6000 денари. Можеш да си порачаш или некој друг да ти порача па да му дадеш пари на рака. После сам ако знаеш намести си го или однеси го на некој близок сервисер кој може да ти го замени без пари или за мала сума од 500 - 800 денари.

Боледувам од баксузлук долго време па и денес,ми падна ова телегомно демек горила газ 2 ама од сето тоа само газ,екранот е пукнат во горниот ќош прилично hard со тоа што тачот не работи само од страните случајно дава по некој контакт додека другото све работи...Полни,има звук само камерата неможам да проверам пошто неможам да навигирам бес тач.Каде можам да најдам нов тач да го сменам за евтини пари,кога спомнав евтини мислев на испод 8000 што ми рекоа у мобишит и други компликации кои може да настанат??
Знам дека си изнервиран ...
Јебига друже горира глас демек не се гребе (а се гребе и те како)
А за пад нема измислено екран што не се крши сеуште

Инаку оди комплетно екран со тач
Можам да ти понудам ФУЛ ОРГИНАЛЕН само со средишна маска лајсна се комплет и монтажа за 7.500 испод таа цена нема да најдеш оргинален

Друга солуција ти е да си нарачаш кинески екран со тач што е без рамка/маска па да го лепиш после тоа + да чекаш да ти стигне едно 20 дена горе доле + да си платиш монтажа

Трета солуција да го продадеш таков ако ти е скапо да го поправиш

Знам дека си изнервиран ...
Јебига друже горира глас демек не се гребе (а се гребе и те како)
А за пад нема измислено екран што не се крши сеуште

Инаку оди комплетно екран со тач
Можам да ти понудам ФУЛ ОРГИНАЛЕН само со средишна маска лајсна се комплет и монтажа за 7.500 испод таа цена нема да најдеш оргинален

Друга солуција ти е да си нарачаш кинески екран со тач што е без рамка/маска па да го лепиш после тоа + да чекаш да ти стигне едно 20 дена горе доле + да си платиш монтажа

Трета солуција да го продадеш таков ако ти е скапо да го поправиш

Нов така? Мислам оригинален ми треба горила газ 2 336ppi све тоа резолуцијата да не е некој,пошо се јавив кај едни шипци од ледиком и почна тој таму да ми кажуе приказки демек искрен ми вика таму класа А несо бе кој го разбира...Дај ми поише детали за екранот...

Нов така? Мислам оригинален ми треба горила газ 2 336ppi све тоа резолуцијата да не е некој,пошо се јавив кај едни шипци од ледиком и почна тој таму да ми кажуе приказки демек искрен ми вика таму класа А несо бе кој го разбира...Дај ми поише детали за екранот...
Да бе друже исто како фабричкиот значи нема никаква разлика
Исти такви екрани ФУЛЛ оргинал имам за galaxy s2, s3, s4, note 1, note 2

Немаше на него bumper / футрола / case?

закачи компјутерско глувче преку OTG кабел и ќе можеш да ја провериш камерата, да направиш бекап и привремено да го користиш уредот додека не најдеш соодветен сервис

закачи компјутерско глувче преку OTG кабел и ќе можеш да ја провериш камерата, да направиш бекап и привремено да го користиш уредот додека не најдеш соодветен сервис
OTG јас колку што пробував на мојот не поддржуваше
сигурно му работи камерата

stvarno da ti ebam telefonot go frliv od terasa na cimento dole i on mene ke mi se krsi...kako taka be gorila glass ima be alooo

Имаше ама ебате футролата задниот дел го штити....
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 10:39 ---

13 све друго работи најнормално само екран, ај еве 11 500
Хахаха само да ти кажам дека 220-230 се по мобилари половни
Скршен таков продаде еден дечко на форум за 3500 ден

Имаше ама ебате футролата задниот дел го штити....
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 10:39 ---

13 све друго работи најнормално само екран, ај еве 11 500

neee som se krsi taka lesno drugar maksimum 1 500 BUDALO!!! 11 500 AAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH

Е сеа и ти претера...

Не го претера, навистина продадоа нексус 4 со скршен екран за 3500.
11 500 за нексус 4 со скршен екран се научна фантастика. Со поправка поскапо ќе излезе отколку здрав да го купиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom