ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Веќе мислам дека Надал можеме да го сметаме како сигурен финалист.

Заборавив оти има тенис од оваа Челзи драмата и пуштам и гледам тепал Федерер. Абе теле едно, ептен нестабилен испадна Делпо денес. Ќе гледаме класик во 1/2 финале, ама Надал ќе тепа според мене. :)

Некој да каже нешто повеќе за мечот Ноле-Гаске? Како бе од овој изгубил сет?? Само си ги лимитира шансите за освојување титула, влегов дома на последниот гем, Ноле изгледаше како да нема желба за живот во него, премногу исцрпен...

Што има врска тоа загубениот сет со лимитирање на титула, и што толку значи изгубен сет во небитен дуел за Новак? Нема врска тоа што загубил сет. Сумасумарум прв фаворит за титула е, од досега прикажаното, барем во првите два меча. Ако се знае и каква конкуренција имаше..
..само едно не ми е јасно како си дозволи над 2 саати да се задржи на терен, на место да се решеше брзо мечот без премногу замарање, па макар и го загубил, овака си сврза 20 победи во низа.
Бааѓи лош меч беше за гледање ( а го комбинирав со Интер - Ливорно, едно време помислив да се утепам), Новак над 40 грешки, и пак поуспешен испадна во дуелот.

Ne ke da e prv favorit za titula.Ne bleskashe ni on ni Rafa, taktichki se cuvaa za polufinale i finale.Ke vidime kako ke igraat vo tie mechevi.

koga Stritbond ke odvali biser ,odvaleno e , nema prostor za diskusija ponatamu . Pazi molim te , Novak denes taktichki igral i se chuval za polufinaleto . Ok , batka , poshtujem.
Za mechot , denes Gaske tolku asovi odesrvira kolku vo cela sezona , a odbrana igrashe ala najdobrite denovi na Nadal , stigashe topki na koi shto i Usain Bolt ne bi trgnal da gi faka . Eden od najdobrite negovi mechevi godinava , sepak nedovolno ,Novak e ednostavno edna klasa nad nego.
I dvete polufinalinja utre ke se moshne neizvesni , posebno Fed-Nadal ,denes Federer pokaza stabilnost koga trebashe a i bashka Delpo odigra jako ama Fed beshe podobriot , poagresivniot . Djovak -Vavrinka , abe srbinov mi deluva nekako epten poln so samodoverba i teshko deka ke izgubi od Stan , kako da ja nashteluva rakata , ako igra kako denes Stan nema shto da bara , ama da ne se zaletuvam predvreme

ЛОЛ денес ужасен бил, освен во 80% од првиот сет, сеа и хајлајтс глеав, доста лош меч за него. Нека игра ко денес па ќе видиш дали нема што да бара Стан. Само една работа е на негова страна, Вавринка е неспособен во главата кога игра против него.

Фотос, на лимитирање мислев со тоа што премногу долго денес остана на терен, а време за опоравување има помалку од 24 саати, тоа ми беше муабетот.

Што има врска тоа загубениот сет со лимитирање на титула, и што толку значи изгубен сет во небитен дуел за Новак? Нема врска тоа што загубил сет. Сумасумарум прв фаворит за титула е, од досега прикажаното, барем во првите два меча. Ако се знае и каква конкуренција имаше..
..само едно не ми е јасно како си дозволи над 2 саати да се задржи на терен, на место да се решеше брзо мечот без премногу замарање, па макар и го загубил, овака си сврза 20 победи во низа.
Бааѓи лош меч беше за гледање ( а го комбинирав со Интер - Ливорно, едно време помислив да се утепам), Новак над 40 грешки, и пак поуспешен испадна во дуелот.

1.05 коефициент може да ти донесе такви мисли.:D

Јас имам некое претчуство дека Федерер ќе го добие Надал.

За другиот меч не знам што би кажал, 16-2 во меѓусебните, во последните 3 една лесна победа на Новак во Париз, и два долгометражни натпревари на Ози Опен и УС Опен.

Би сакал да бидам оптимстичен и да кажам дека Вавринка може до изненадување, но Новак игра во врвна форма, физички изгледа најсочуван на крајот од сезоната, мислам дека следи уште еден лесен меч за него.

Да бе, и некни Вавринка ќе ја вртеше при 1-0 во сетови за Надал.

Дечко, коефициентот беше >12 а Вавринка имаше сет топки и во првиот и во вториот сет. Тоа беше класичен пример за value бет. Јеби га, не излезе, но веројатноста да излезе беше многу поголема од понудената бројка. Од 12 такви бетови, сигурно ќе погодам 2 или 3.

Немаш поим колку всушност не разбираш.

Ти немаш поим уствари колку мислиш дека разбираш а колку не разбираш. А тоа е најлошо.Убаво велат: Од некој што не знае дека не знае, бегај од него.
Федерер во најдобрите денови кога беше му беше пациент на Надал, освен на најбрзите подлоги, а не па денес.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom