Јас во животот сум имал 3 врски со девојки кои имале врски со муслимани пред мене (барем тие трите ми кажаа, за другите не гарантирам
).
На сите три инстантно им раскинав кога разбрав. Мене ме нервира глупоста во ситуацијата, нечија неспособност да ја увиди реалноста во која постои, и реперкусиите од сопствените избори. Ако девојка на 20 години фати дечко муслиман, таа во тој момент го намалува бројот на свои потенцијални партнери македонци во иднината за 10 пати. Ако во некоја проектирана иднина би можела да оствари врска со 100 луѓе, сега тој број се намалува на 10. Тоа е едноставно глупаво, а да не зборуваме за практичните проблеми кои произлегуваат од една таква врска, или за етичноста на еден таков избор, ако се земе во предвид дека врска со Албанец значи врска со припадник на народ кој генерално сака да не нема.
Ако се земе сето тоа во предвид, јас не би сакал да имам врска со девојка која била со муслиман, затоа што едноставно сметам дека е глупава, и неспособна да носи вистински избори во животот.
Што пак од друга страна оптимистички претпоставува дека постојат жени кои се способни да размислуваат и носат паметни одлуки во животот. Велат дека имало 3 такви на светот, ама никој досега не ги видел.