Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Од каде баш најде па со турчин да одиш,дали размислуваш ако ништо не биде од вашата врска какви муабети ќе слушаш подоцна и кој Македонец би те оженил
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 22:38 ---

se gledavme skoro sekoj den,no skrisno zaradi negovite,koi bea mn protiv nasata vrska,i moite istotaka,no niv celo vreme gi lazev deka e preodna zenska,i deka samo igram so nejze,

:cautious:
Ne tie jasno?!ako dobro ve razbrav,togas ovoj del se odnesuva na toa kako ni bese na pocetokot,moite znae,no nejzinite ne,osven brat i.

Sent from my HTC One using Tapatalk

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Ne tie jasno?!ako dobro ve razbrav,togas ovoj del se odnesuva na toa kako ni bese na pocetokot,moite znae,no nejzinite ne,osven brat i.

Sent from my HTC One using Tapatalk
не те разбрав мислев дека си женско оти велиш неговите а потоа велиш имаш женска, затоа не ми беше јасно :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас во животот сум имал 3 врски со девојки кои имале врски со муслимани пред мене (барем тие трите ми кажаа, за другите не гарантирам:D).

На сите три инстантно им раскинав кога разбрав. Мене ме нервира глупоста во ситуацијата, нечија неспособност да ја увиди реалноста во која постои, и реперкусиите од сопствените избори. Ако девојка на 20 години фати дечко муслиман, таа во тој момент го намалува бројот на свои потенцијални партнери македонци во иднината за 10 пати. Ако во некоја проектирана иднина би можела да оствари врска со 100 луѓе, сега тој број се намалува на 10. Тоа е едноставно глупаво, а да не зборуваме за практичните проблеми кои произлегуваат од една таква врска, или за етичноста на еден таков избор, ако се земе во предвид дека врска со Албанец значи врска со припадник на народ кој генерално сака да не нема.

Ако се земе сето тоа во предвид, јас не би сакал да имам врска со девојка која била со муслиман, затоа што едноставно сметам дека е глупава, и неспособна да носи вистински избори во животот.

Што пак од друга страна оптимистички претпоставува дека постојат жени кои се способни да размислуваат и носат паметни одлуки во животот. Велат дека имало 3 такви на светот, ама никој досега не ги видел.

:icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Националноста и не е некој голем проблем, верата е, без разлика дали си атеист или не, тоа не е проблемот.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Националноста и не е некој голем проблем, верата е, без разлика дали си атеист или не, тоа не е проблемот.
Море и националноста е проблем посебно ако станува збор за нашите “мили“ Албанци
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 12:25 ---
Јас во животот сум имал 3 врски со девојки кои имале врски со муслимани пред мене (барем тие трите ми кажаа, за другите не гарантирам:D).

На сите три инстантно им раскинав кога разбрав. Мене ме нервира глупоста во ситуацијата, нечија неспособност да ја увиди реалноста во која постои, и реперкусиите од сопствените избори. Ако девојка на 20 години фати дечко муслиман, таа во тој момент го намалува бројот на свои потенцијални партнери македонци во иднината за 10 пати. Ако во некоја проектирана иднина би можела да оствари врска со 100 луѓе, сега тој број се намалува на 10. Тоа е едноставно глупаво, а да не зборуваме за практичните проблеми кои произлегуваат од една таква врска, или за етичноста на еден таков избор, ако се земе во предвид дека врска со Албанец значи врска со припадник на народ кој генерално сака да не нема.

Ако се земе сето тоа во предвид, јас не би сакал да имам врска со девојка која била со муслиман, затоа што едноставно сметам дека е глупава, и неспособна да носи вистински избори во животот.

Што пак од друга страна оптимистички претпоставува дека постојат жени кои се способни да размислуваат и носат паметни одлуки во животот. Велат дека имало 3 такви на светот, ама никој досега не ги видел.

:icon_lol:
скидам капа за ова ,како бре после тоа да бидеш со таква,свесни ли се што прават,покрај толку расни и прекрасни Македонци тие се фатиле за Турчин или недај боже Аљбањез

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443

Обратно. Верата се менува. Националност не се менува, се раѓаш- фамилија и се тоа цел живот останува исто.

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Обратно. Верата се менува. Националност не се менува, се раѓаш- фамилија и се тоа цел живот останува исто.

Се мисли дека не е толку страшно да сакаш италијанец или србин, колку што е да сакаш МУСЛИМАН. Па нека е и католик. Луѓето некако одма се накострежуваат ако е верата различна, зошто вероисповеста има поинтимни корења во човекот отколку националноста. На денешно не знаеш шо е полошо, национализам или верски фанатизам.. И националноста се менува. Само матичен број не се менува :)

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Се мисли дека не е толку страшно да сакаш италијанец или србин, колку што е да сакаш МУСЛИМАН. Па нека е и католик. Луѓето некако одма се накострежуваат ако е верата различна, зошто вероисповеста има поинтимни корења во човекот отколку националноста. На денешно не знаеш шо е полошо, национализам или верски фанатизам.. И националноста се менува. Само матичен број не се менува :)
Те разбирам. Точно така, и ти си во право. Дури и повеќе од мене си во право. Но некои националности едноставно... не може. Ама, не може. Па макар биле и иста вера.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Националност да ок е,и не гледам тука проблем ако е од друга држава со иста религија (православен).....А религија не би ....Затоа што би ми сметало лично и католичка а дефинитивно муслиманска ....Тука се мешаат и фамилии и комплицирано би било за мене и најблиските...Тоа е голема промена која не би сакала да ја правам..
А за останатите кои го прават тоа но проблем ..не ми смета воопшто ако и најдобра другарка е заљубена во некој со друга вера...Секој со своето...Само за себе не сакам.

Член од
3 март 2013
Мислења
48
Поени од реакции
56
Бев еднаш во таква ситуација a long time ago. Младо бев ептен некаде 16-17, и тој тука некаде.
Беше Албанец ама неговите живееја долго во Швајцарија, а мајка му беше Швеѓанка. Воопшто не изгледаше на Албанец, така и се запознавме. Ептен се зацапав во него а и тој во мене, многу беше убав, мислам дека беше еден од најубавите дечки што ги знаев во тоа време. Излеговме два три пати, беше супер детето ама не можев, не дозволив ништо да се случи, така беше најпаметно заклучив.
Ништо не му реков, ама мислам дека и самиот сфати па некако спонтано се оддалечивме и изгубивме контакт.

Обично немам некој предрасуди во врска со националноста и верата и сум за рамноправност дефинитивно, ама некогаш најдобро е да прецртате линија.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Да си Македонец/Македонка Христијанин/Христијанка, а да си во врска со Чкљ т.е. Муслиманка/Муслиманин................ тоа значи дека со тебе не е нешто во ред.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Да си Македонец/Македонка Христијанин/Христијанка, а да си во врска со Чкљ т.е. Муслиманка/Муслиманин................ тоа значи дека со тебе не е нешто во ред.
А што ако е на пример Македонец муслиман или католик или будист или атеист или незнам таму одбери нешто само да не е христијанин и тоа православен. Тогаш важи равенката или ?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
А што ако е на пример Македонец муслиман или католик или будист или атеист или незнам таму одбери нешто само да не е христијанин и тоа православен. Тогаш важи равенката или ?
Мене ме занима Македонскиот народ Христијаните, а и општо Христијанскиот народ........ за муслиманите, будистите и останатите не ме занима..., само нека не не дираат нас Христијаните :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Мене ме занимаат Македонците Христијани, а и општо Христијанскиот народ........ за муслиманите, будистите и останатите не ме занима..., само нека не не дираат нас Христијаните :)
Па тоа значи дека со тебе нешто не е во ред , а не дека другите не се во ред.
И од каде го извади христијански народ. Има таков?
И ако не знаеше и во Етиопија се христијани. Дали тоа значи дека нема да ти пречи ако си во врска со некоја христијанка од Етиопија на пример?
Еве ваква на пример

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Обично немам некој предрасуди во врска со националноста и верата и сум за рамноправност дефинитивно, ама некогаш најдобро е да прецртате линија.
Ова е оксиморон што го напиша...Кога прецртуваш линија и таа линија е само заради националност или пак вера значи дека сепак имаш предрасуди.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 21:20 ---
Мене ме занимаат Македонците Христијани, а и општо Христијанскиот народ.
Боби мислам дека истополови бракови сеуште не се дозволени во државава.

Инаку по темава да се искажам дека бракот го гледам како поле за меѓусебно заебување помеѓу партнерите без оглед на каква верска или национална припаѓаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom