UEFA Лига на шампиони 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ЏОРЏО КИЕЛИНИ

Никогаш не оди со намера да повреди противнички играч. Џорџо е еден од најдобрите дефанзивци на денешницата а ти го класифицираш како прљав играч. Имаше со Катанија еден несмасен фаул и после мечот се извини и изрази каење. За разлика од него, Рибери ич не го заболе за тоа што му го направи на Видал.

Па како немал намера кога го удира Видал секунда-две откога овој се ослободува од топката, подмолно кога не гледа судијата? Не дека евентуален црвен картон нешто ќе сменел во двомечот (исходот не го доведувам во прашање), туку муабетот ми е дека Рибери во моите очи падна на ниво на гомно и дури подоле од тоа, иако го почитував како фудбалер. Играчите на Јуве можеби се груби ама никогаш не удирале подмолно со цел да го повредат противникот, со исклучок на Монтеро на времето:)

Не сакам да ти го сменам мислењето за Рибери. Твое си е, но гледаш еднострано многу, ако продолжиш така да гледаш на работите и многу други играчи кои ги почитуваш ќе почнеш да ги сметаш за „гомно“,а ќе започнеш така да ги гледаш кога тие играчи ќе играат против твојот тим, против „фините“ Видал, Погба и Киелини. ;)

Друже ај да бидеме искрени, знаеме дека многу удари добија Рибери и Манџукиќ од вашите , а дека знае Рибери да врати знае, но и дека имал таква намера како што кажуваш ти е глупаво да збориме. Мислам смешно е.

A која е намерата?
Ова ти личи на тебе како старт НА топка? Кажи искрено и реално.

A која е намерата?
Ова ти личи на тебе како старт НА топка? Кажи искрено и реално.

знаеме дека многу удари добија Рибери и Манџукиќ од вашите , а дека знае Рибери да врати знае, но и дека имал таква намера како што кажуваш ти е глупаво да збориме. Мислам смешно е.

Реков ли дека немал намера? Ама да кажеш дека имал намера да му скрши нога е глупаво и смешно. Еве баш на видеото што си го поставил се гледа како Видал со десната нога ја удира топката и Рибери наместо топката го погодува во ногата.

Никогаш не оди со намера да повреди противнички играч. Џорџо е еден од најдобрите дефанзивци на денешницата а ти го класифицираш како прљав играч. Имаше со Катанија еден несмасен фаул и после мечот се извини и изрази каење. За разлика од него, Рибери ич не го заболе за тоа што му го направи на Видал.

Добро можеби моментално е така, ама порано беше у пичку матер, се приметува дека му е променето понашањето..

Порано беше тежок дифтар секој старт му беше апла на нога, да убие некого. Сега е доста смирен, незнам што му стана. Изгледа се откажа од намерата да биде новиот Марко Матераци. :icon_mrgr:

Реков ли дека немал намера? Ама да кажеш дека имал намера да му скрши нога е глупаво и смешно. Еве баш на видеото што си го поставил се гледа како Видал со десната нога ја удира топката и Рибери наместо топката го погодува во ногата.

:confused:

Oва не е старт со намера исто колку што Ешли Јанг не е дајвер.

:confused:

Oва не е старт со намера исто колку што Ешли Јанг не е дајвер.

Доброоо, имал намера да му ја скрши ногата. Штета што игра сеуште фудбал па дури и награди добива.

Навивачите на Милан забораваат дека Фиорентина требаше вчера да ја гледаме на камп ноу. :icon_lol:

Не ми се верува дека фанови на Арсенал се ругаат на Милан.
Јас се запишав гимназија, завршив, се запишав електро и еве дипломска спремам, а можно е и да магистрирам побрзо отколку вие да видите нов трофеј.
Па дечкине од Јуве, беа на врвот, местеа утакмици, ги пратија во Серија Б, се вратија во прва лига и ја освоија.
Првите 7 екипи во моментов во Премиер Лига немаат трофеи во ЛШ колку Милан.

Не ми се верува дека фанови на Арсенал се ругаат на Милан.
Јас се запишав гимназија, завршив, се запишав електро и еве дипломска спремам, а можно е и да магистрирам побрзо отколку вие да видите нов трофеј.
Па дечкине од Јуве, беа на врвот, местеа утакмици, ги пратија во Серија Б, се вратија во прва лига и ја освоија.
Првите 7 екипи во моментов во Премиер Лига немаат трофеи во ЛШ колку Милан.

Дечко,јас сум за Реал тоа што Озил ми е омилен фудбалер тоа е друго,додека местеше вашиот премиер имавте резултати,сега каде сте?Парма неможете да ја тепате у гости,па вие од 15 тима у Премиер сте послаби,а во Арсенал доаѓа нова генерација,ке ги видиме сега.Дај боже дечките да дојдат до титула.А вие следна година ке си играте во ципирипи-лига.

Доброоо, имал намера да му ја скрши ногата. Штета што игра сеуште фудбал па дури и награди добива.

Каква врска имаат наградите со тоа дали ова е намерен старт или не?
И Зидан доби Златна Топка, па го рокна Матераци со глава.

Каква врска имаат наградите со тоа дали ова е намерен старт или не?
И Зидан доби Златна Топка, па го рокна Матераци со глава.

А кој рече дека имаат врска наградите? Да, исто како прееска што те прашав кој рекол дека Рибери немал намера. И се така во круг.

Прави разлика од намера за фаул и намера да ја скршиш ногата на некој. Се разбравме со Бјанконерото. За него Рибери е гомно и така ќе остане. За другиот Рибери е пиче бидејќи многу паѓал иако му покажав слики каде што му се лепат по двајца од Јуве и слики каде што изгледаат смешно играчите на Јуве.

Туку со тебе што правиме, гледам нешто не ти е јасно па потпрашуваш одоколу.

Да стартуваш на колега, кој од истата професија го заработува лебот, со намера да му скршиш нога, не може да си ништо повеќе од гомно!!!

:pos::pos:

Која драма еј, колега, заработува леб, да не треба и да го стреламе Рибери?

На Рибери тоа не му е прв старт таков, имаше еден и на Лисандро Лопез кога пропушти финале ЛШ поради тоа!
Таков му е стилот, сака да ја нагази топката и да тргне, но промашува (во случајот на Видал може и намерно да го згазна е пошто копиљот цела утакмица го уби од ќотек) и се дешава тоа што се дешава.

Да кажеш дека Рибери е прљав играч треба да немаш изгледано минимум 5 утакмици на кои игра.
Или да си butthurt фан по поразот 1:4

П.С Нејќеш да почнам да барам фаули од страна на играчи на Јувентус. Веруј.... НЕЈЌЕШ
--- надополнето: Nov 8, 2013 3:05 AM ---
Џорџо е еден од најдобрите дефанзивци на денешницата а ти го класифицираш како прљав играч. Имаше со Катанија еден несмасен фаул и после мечот се извини и изрази каење. За разлика од него, Рибери ич не го заболе за тоа што му го направи на Видал.

:eek:
:pos:

До толку те нервира фактот што интер ни во европа Лига неможеше да се квалификува па вака си лечиш фрустрации?

Интер јас никаде не го спомнав..само ме нервира вашето субјективно мислење и нереалните гледишта во поглед на целата ситуација и ошто на натпреварите против Барселона каде судиите ви се криви(а немате никаикви играчи и тим) и плус кревате галама како небаре полуфинален натпревар да е..па гледам тука си пишал и за титулите на Барселона со судии и таканатаму..ако гледаш така за секој тим што освоил титула во ЛШ ќе најдиш мана за судењето, но дека Барселона беше доминатна и затоа најмногу се обврнува(ше) внимание бидејќи луѓето едноставно немаат друго што да зборваат а забораваат како Барселона ги газеше противниците притоа одвај успеваа да го поминат центарот а не да го помирисаат голот..ама ајде судиите се секогаш за вас криви...

А кој рече дека имаат врска наградите? Да, исто како прееска што те прашав кој рекол дека Рибери немал намера. И се така во круг.

Прави разлика од намера за фаул и намера да ја скршиш ногата на некој. Се разбравме со Бјанконерото. За него Рибери е гомно и така ќе остане. За другиот Рибери е пиче бидејќи многу паѓал иако му покажав слики каде што му се лепат по двајца од Јуве и слики каде што изгледаат смешно играчите на Јуве.

Туку со тебе што правиме, гледам нешто не ти е јасно па потпрашуваш одоколу.

Не знам. Не ми е јасно, како што си мислиш, искрено.

Сума сумарум, тоа погоре е старт за чист црвен, колку и да сакате да го оправдате дека е ненамерен, дека промашил топка, дека го удирале, или дека не знам каков изговор ке најдете.

Пред да се најде некој глуп да помеша одделна ситуација со играчка репутација, Рибери е еден од најдобрите во тоа што го прави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom