SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.863
- Поени од реакции
- 4.815
Точно. Од исламот се излегува само со убиство.Не губам нерви бе друже,истиот муабет го кажуваме и јас и ти,ти го вртиш на филозофски и ми ги извртуваш зборовите,стандард за тебе
Реков веќе,убаво објаснив дека самоубиството е голем грев,со кое не се излегува од исламот,па така и човекот се закопува по исламски правила.
Космонаут лансирај се од темава
хахахаТочно. Од исламот се излегува само со убиство.
губиш нерви, очигледно е, до мене ќе да еНе губам нерви бе друже,истиот муабет го кажуваме и јас и ти,ти го вртиш на филозофски и ми ги извртуваш зборовите,стандард за тебе
Реков веќе,убаво објаснив дека самоубиството е голем грев,со кое не се излегува од исламот,па така и човекот се закопува по исламски правила.
Не,само конкретно во случајов самоубиството е голем грев со кој не се излегува од ислам.губиш нерви, очигледно е, до мене ќе да е
доста шега, сега вака: значи дека еднаш муслиман, засекогаш муслиман? не е важно каков грев ќе направиш?
Ti samo produzi da jadesКосмонаут лансирај се од темава
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 21:45 ---
значи дека и оние бомбашите самоубици се закопуваат исламски?Не,само конкретно во случајов самоубиството е голем грев со кој не се излегува од ислам.
Инаку во исламот постојат дела кои ако се извршат или остават,или зборови кои ако излезат од уста,се излегува од ислам.
Во случајов за самоубиството појаснив.
Да.значи дека и оние бомбашите самоубици се закопуваат исламски?
значи дека и оние бомбашите самоубици се закопуваат исламски?
Не вреди за тоа воопшто на форум да зборувам,тоа се работи за кои не сакам да гледам навреди,исмејувања и слично, а и не сакам јас да бидам причината тоа да се прави.
Кој се тие зборови?или зборови кои ако излезат од уста,се излегува од ислам.
vie hristijani ili ateisti sto ste neznam i prasuvate i imate kontra odgovor! jasno e vasata cel.
bidete po ozbilni u muabetot. nasata vera ne e zaebancija i gubenje vreme i izmisleni prikazni od dedo mraz.
На Аврам мислиш?edno prasanje imav za vas hristijanite niz site forumi go postaviv nikoj ne bese sposoben da mi odgovara.
"vo sto veruval Avraham?"
?На Аврам мислиш?
Јас па мислев некое тешко логично прашање си поставил!
е во што можело да се верува де пред 6 милиони години.
Еве уште едно прашање се надевам и ова не ти е навредливо:
Зошто има многу работи слични на Мојсевиот Закон кој пишува дека ако некој по 7 години ти должи и нема да ти врати треба да му го простиш долгот.
Дали во Куранот има нешто слично?
Кој се тие зборови?
Зборовите кои содржат пцуење,исмејување,навредување на Аллах и неговиот пратеник,се едни од најраспространетите за кои ни самите муслимани не се свесни,и ги кажуваат тие зборови како на шала.Кој се тие зборови?
Јас па мислев некое тешко логично прашање си поставил!
е во што можело да се верува де пред 6 милиони години.