Прашања за Исламот III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не губам нерви бе друже,истиот муабет го кажуваме и јас и ти,ти го вртиш на филозофски и ми ги извртуваш зборовите,стандард за тебе :)
Реков веќе,убаво објаснив дека самоубиството е голем грев,со кое не се излегува од исламот,па така и човекот се закопува по исламски правила.
Точно. Од исламот се излегува само со убиство.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не губам нерви бе друже,истиот муабет го кажуваме и јас и ти,ти го вртиш на филозофски и ми ги извртуваш зборовите,стандард за тебе :)
Реков веќе,убаво објаснив дека самоубиството е голем грев,со кое не се излегува од исламот,па така и човекот се закопува по исламски правила.
губиш нерви, очигледно е, до мене ќе да е :love:
доста шега, сега вака: значи дека еднаш муслиман, засекогаш муслиман? не е важно каков грев ќе направиш?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
губиш нерви, очигледно е, до мене ќе да е :love:
доста шега, сега вака: значи дека еднаш муслиман, засекогаш муслиман? не е важно каков грев ќе направиш?
Не,само конкретно во случајов самоубиството е голем грев со кој не се излегува од ислам.
Инаку во исламот постојат дела кои ако се извршат или остават,или зборови кои ако излезат од уста,се излегува од ислам.
Во случајов за самоубиството појаснив.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не,само конкретно во случајов самоубиството е голем грев со кој не се излегува од ислам.
Инаку во исламот постојат дела кои ако се извршат или остават,или зборови кои ако излезат од уста,се излегува од ислам.
Во случајов за самоубиството појаснив.
значи дека и оние бомбашите самоубици се закопуваат исламски?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Не вреди за тоа воопшто на форум да зборувам,тоа се работи за кои не сакам да гледам навреди,исмејувања и слично, а и не сакам јас да бидам причината тоа да се прави.

Ако гледаме од таа страна сите постови и дискусии се навредливи и исмејувачки како и тие што ги напиша погоре за рисијанството како и вашите прашањата и ставови на Исламот.
Тогаш се прави одлогирање и се заборава на странава,
Тука Дискутираме и Дебатираме,даваме свои мислења и ставови како од ристијанството така и од ислам ако некој се навредува се пристиска одлогирај како што многу членови ги снема од форумов.
Во спротивно се смета одбегнување и вообразеност...

Еве уште едно прашање се надевам и ова не ти е навредливо:

Зошто има многу работи слични на Мојсевиот Закон кој пишува дека ако некој по 7 години ти должи и нема да ти врати треба да му го простиш долгот.
Дали во Куранот има нешто слично?
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 22:11 ---
или зборови кои ако излезат од уста,се излегува од ислам.
Кој се тие зборови?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
vie hristijani ili ateisti sto ste neznam i prasuvate i imate kontra odgovor! jasno e vasata cel.
bidete po ozbilni u muabetot. nasata vera ne e zaebancija i gubenje vreme i izmisleni prikazni od dedo mraz.
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 23:05 ---
edno prasanje imav za vas hristijanite niz site forumi go postaviv nikoj ne bese sposoben da mi odgovara.
"vo sto veruval Avraham?"

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
vie hristijani ili ateisti sto ste neznam i prasuvate i imate kontra odgovor! jasno e vasata cel.
bidete po ozbilni u muabetot. nasata vera ne e zaebancija i gubenje vreme i izmisleni prikazni od dedo mraz.

Батка никој не пишува измислици и приказни туку факти секој разумен може да препознае добротел.

edno prasanje imav za vas hristijanite niz site forumi go postaviv nikoj ne bese sposoben da mi odgovara.
"vo sto veruval Avraham?"
На Аврам мислиш?

Јас па мислев некое тешко логично прашање си поставил!
е во што можело да се верува де пред 6 милиони години.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Еве уште едно прашање се надевам и ова не ти е навредливо:

Зошто има многу работи слични на Мојсевиот Закон кој пишува дека ако некој по 7 години ти должи и нема да ти врати треба да му го простиш долгот.
Дали во Куранот има нешто слично?
Кој се тие зборови?

Мислам дека баш на ова прашање ти имам одговорено,но нема врска пак ќе ти одговорам

280. А ако должникот е во неволја, тогаш причекајте додека му биде полесно; а уште подобро за вас ќе биде ако долгот го дадете како милостина, да знаете! (сура Ел-Бекаре)

Но не е одредено со години,туку ете ако си во можност да го простиш долгот,подобро е.

Кој се тие зборови?
Зборовите кои содржат пцуење,исмејување,навредување на Аллах и неговиот пратеник,се едни од најраспространетите за кои ни самите муслимани не се свесни,и ги кажуваат тие зборови како на шала.
А на Судниот ден ќе се изненадат што ги снашло.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 00:19 ---
Јас па мислев некое тешко логично прашање си поставил!
е во што можело да се верува де пред 6 милиони години.

Е кажи де во што можело да се верува.
Ова 6 милиони нема да го земам во обзир,толку ти е знаењето.

Kajgana Shop

На врв Bottom