hristijani kako da vi objasnuvame za gospod?
koga vasata vera ne ve ni priblizuva do nego?
vie ja zemavte verata za igranje.
toa ne e slucaj so nas, islamot e serijozna vera, koja te vodi do gospod. i se e objasnato vo detali za sekoe prasanje imas odgovor.
vo kuranot e objasnato za minatoto za segasnosta i za idninata.
celosna kniga koja ima primeri od se po nesto. od sozdavanjeto na univerzumot preku popullarnoto big bang sozdavanjeto na covekot od kall i se taka do krajot na covestvoto sto ke se slucuva.
koga sme kaj vas hristijanite objasnuva i za isus(isa a.s.) deka on bil prorok no so tek na vreme vie go napraivte sin na gospod.
navistina vie skrsnavte vo zabluda :/
Batka da ne ti e covek u kozhaЦелта на религијата е масовно да не се познаваат законите на природата... Универзумот...
На тој начин полесно се раководи со неедуцираните кон остваривање на многу цели...
За жал по смрта заборацас на СЕ...
Во Куранот убаво се објаснува што значи СУДЕН ДЕН!
nie veruvame vo prorokot Muhamed(a.s.) no ne veruvame deka e svetec i pomalce sin na gospod. tuku on bil ispraten da ja pokaze voljata na gospod,Зошто Христијаните не се поблиску до Бог?
Зошто и вие верувате во Мухамед зар не беше и тој пророк како вашиот Иса
Дали тоа значи дека и вие живеете во заблуда дека верувате во пророк?
Што е целта на религијата помеѓу луѓето?
Затоа што денешните христијани се многу далеку од Бог,и далеку од тоа како Исус(Иса) учел како да се биде блиску до Бога.Зошто Христијаните не се поблиску до Бог?
Зошто и вие верувате во Мухамед зар не беше и тој пророк како вашиот Иса
Дали тоа значи дека и вие живеете во заблуда дека верувате во пророк?
Што е целта на религијата помеѓу луѓето?
Најмонотеистичка?Тоа дека Исламот е најмонотеистичка религија од сите,секој ќе ти го потврди.
Ti lajknav za da go isprovociram prasanjevo ovde, a ke go odgovoram podocna, ne sum doma sega.@hattab1
пошто гледам си ми лајкнал еден пост на темата за христијанството, истото прашање еве и на оваа тема.
дали се чита молитва на погреб на самоубиец?
е сега, да разграничиме два типа на самоубици, едните СЕ свеси, а другите НЕ се свесни, односно со психички проблеми.
значи две прашања се, бујрум!
јасно ми беше мене, али заради другите морав да ставам уводTi lajknav za da go isprovociram prasanjevo ovde, a ke go odgovoram podocna, ne sum doma sega.
On zboruva za verata a ne za muslimanite,sekoj covek e gresnik a najdobar e onoj koj bara oprost i veruva vo ednostvoto na boga ,Значи муслиманите се се нај нај, сите други не чинат .Они се најумни, најчисти ,најисправни,безгрешни, најморални и спасители на човештвото.
Е, баш си нашла каде ова да го кажеш...Сфаќам дека цвеќето во мојот двор е најубаво,ама треба малку реално и објективно да се разгледа и просуди.
Не е јасно туку ми го изврте прашањето и само го искритикува рисијанството со неточни извртени аргументи и свои разбирања.Затоа што денешните христијани се многу далеку од Бог,и далеку од тоа како Исус(Иса) учел како да се биде блиску до Бога.
Затоа што денешните христијани преминаа пола во пагани,пола во атеисти.
Пола воопшто не веруваат во Бога(види си на форумов само),а пола веруваат дека Бог е 3 во 1.
Од монотеистичка религија ја направија политеистичка.
Религијата ја направија приватен бизнис и како им одговара ним.
Дозволија тоа што Бог забранил,забранија тоа што Бог дозволил.
Пред некое време ја анализирав христијанската молитва "Оче наш",колку се само христијаните далеку од таа молитва.
Спрема христијанските учења,Исус се молел на Бога,а денешните христијани се молат на кипови направени од дрва,популарно наречени икони.
Исус се молел директно на Бога,христијаните се молат на свети овој,и свети оној.
А тие не можат нити да им прибават корист нити да им нанесат штета.
Самиот денешен концепт на молење преку посредници го нарушува концептот на монотеизмот,и директната врска меѓу Бога и верникот.
И во овој дел сосема друг одговор ми даде!А муслиманите,како што верувале некогаш,така веруваат и денес,ЛА ИЛАХЕ ИЛАЛЛАХ,МУХАМЕДУ РЕСУЛАЛЛАХ.
Нема Бог освен Аллах,и Мухаммед е негов пратеник.
Тоа дека Исламот е најмонотеистичка религија од сите,секој ќе ти го потврди.
Тоа што муслиманите не знаат да го ценат она што го имаат е друг муабет.
Кога ќе земам во раце писмо старо 500 години пред вашето и го земам Куранот и кога ќе го видам името на Мухамед и неговиот живот прво што ќе одредам дека тоа име се разликува како,Мухаммед не е пророк,тој е Аллахов роб и пратеник,најдобриот човек кој некогаш стапнал на земјата,и пример кој треба да го следат сите луѓе.
Никогаш муслиманите не го воздигнувале повеќе од она што заслужува,тој е Аллахов пратеник,почестен нему да му се објавува последната книга за човештвото,Куранот.
А и тој не дозволувал да биде воздигнуван на степен кој не му припаѓа нему туку само на Бога.
Се надевам дека е појасно.
Поздрав.