Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Потполно сум запознаен со таа теорија, благодарение на Zeitgeist :D. И дефинитивно сум на ставот дека митологиите не се дело на Сатаната....чист пример се Индијанците. Што ќе му се на Сатаната Индијанците да ги држи в рака со лажна религија, кога тие не играле никаква улога 15 века од настанувањето на христијанството, а и после тоа не биле некој голем фактор - многу лесно биле покорени и преобратени.

Само сакам да слушнам мислење од сведоков за сето ова :cool:.

одговор е дека бог не гледа на раса или боја на кожата секој човек е ист пред бог исто така и сатана има план секоја една човечка душа да ја заблуди и отсрани од патот кон бог

Таквото тврдење не е чудно.

Христијаството во најголема мерка ги ископираи присвои обредите, прикаските и датите на битни настани од Митраизмот, култ на бог Митра кој беше доста популарен во антиката ПРЕД христијанството. Соочени со таков неугодрн факт, раните христијански оци изјавиле дека сатанаа знаејќи УНАПРЕД дека ќе дојде Исус предвреме направиле пародија на христијанството(во облик на митраизмот) со цел да му се исмејуваат и е подбиваат со него!!

христијанството се проповедало усте пред да дојде христос на земјата преку светите божји пророци бдахновени од светиот дух (ИСПРАВКА)

да, не би сакал да се дознае дека сум пола илир а пола дакиец

Ne se sramuvaj od roditelite....ne e nivna krivica shto ti si stanal za nikade i si se izgubil po patot.
Ajde kazi mi koj e tvojot Isus, poshto ovoj Hristijanskiot ne ti se svigja mnogu

1Потоа видов: “ете, Агнецот стои на гората Сион, и со Него сто и четириесет и четири илјади, што го имаа на челата свои напишано името на Неговиот Отец.
2 И чув глас од небото како шум од многу води и како звук од силен гром; чув глас на гуслари, што свират на гуслите свои
3 и како да пеат нова песна пред престолот и пред четирите животни и Старците; и никој не можеше да ја научи таа песна, освен оние сто четириесет и четири илјади, кои што беа откупени од земјата.
4 Тие се, што не се осквернија со жена, бидејќи се детствени; тие се, што врват по Агнецот, каде и да оди. Тие се откупени меѓу луѓето, првенци на Бога и на Агнецот,
Oткровение 14

Исус има 144.000 машки девици во рајот
бог тука збори за ангелите а не за лудѓето (ИСПРАВКА)

бог тука збори за ангелите а не за лудѓето (ИСПРАВКА)

кај е зборот Ангели?
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 09:31 ---
Ne se sramuvaj od roditelite....ne e nivna krivica shto ti si stanal za nikade i si se izgubil po patot.
Ajde kazi mi koj e tvojot Isus, poshto ovoj Hristijanskiot ne ti se svigja mnogu

мојот Исус е праведен, чесен патриот, кој ја сака својата држава и својот народ. Си ја почитува и следи својата вера, и си го носи бремето кое му е дадено на самото раѓање а поради кое и умира.

кај е зборот Ангели?
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 09:31 ---

мојот Исус е праведен, чесен патриот, кој ја сака својата држава и својот народ. Си ја почитува и следи својата вера, и си го носи бремето кое му е дадено на самото раѓање а поради кое и умира.

ОКРОВ.ГЛ 3 18 Те советувам да купиш од Мене злато, пречистено во оган, за да се збогатиш; и бели облеки, за да се облечеш и да не се појави срамотата на твојата голота; и очна маст, за да ги намачкаш своите очи, за да гледаш.
19 Јас ги укорувам и казнувам оние, кои ги љубам; затоа биди ревностен и покај се!

ОКРОВ.ГЛ 3 18Те советувам да купиш од Мене злато, пречистено во оган, за да се збогатиш; и бели облеки, за да се облечеш и да не се појави срамотата на твојата голота; и очна маст, за да ги намачкаш своите очи, за да гледаш.
19 Јас ги укорувам и казнувам оние, кои ги љубам; затоа биди ревностен и покај се!
не станува збор за ангели пошто потенцира дека се оние кои не згрешиле со жени, тоа би значело дека има и ангели кои грешеле со жени

brat , abe ti se ispomesha.....politika so religija. Ne ti kazale deka toa se dva razlichni poimi?
tvojot Isus politichar bil a....patriot...:pos:
Majko mori, shto se nema da prochitam...:facepalm:

brat , abe ti se ispomesha.....politika so religija. Ne ti kazale deka toa se dva razlichni poimi?
tvojot Isus politichar bil a....patriot...:pos:
Majko mori, shto se nema da prochitam...:facepalm:

а бе гурфдриј ќе се чудиш, и јас би се чудел да ми беше знаењето и познавањето на твое ниво

а бе гурфдриј ќе се чудиш, и јас би се чудел да ми беше знаењето и познавањето на твое ниво

Mislish deka pluvanjeto tvoe e na nivo?
Takvite kako tebe se poopasni i od islamskite fanatici.
Izvrtuvanje na Vistinata, tolkuvanje na poimim kako shto ti odgovara, pluvanej po hristijanstvoto, pluvanje po Isus.......i drugi gluposti shto mozat da se prochitaat od tebe ......seto ova te pravi da mislish deka si na nivo?
Takvite fanatici kako tebe vo Bardovci trebe da gi pratat, tamu sigurno kje najdesh nekoj istomislenik.

Mislish deka pluvanjeto tvoe e na nivo?
Takvite kako tebe se poopasni i od islamskite fanatici.
Izvrtuvanje na Vistinata, tolkuvanje na poimim kako shto ti odgovara, pluvanej po hristijanstvoto, pluvanje po Isus.......i drugi gluposti shto mozat da se prochitaat od tebe ......seto ova te pravi da mislish deka si na nivo?
Takvite fanatici kako tebe vo Bardovci trebe da gi pratat, tamu sigurno kje najdesh nekoj istomislenik.

извртување на исус го има кај христијаните. и сега на пример ко ќе цитирам некои зборови на исус одговорт е дека тоа не е така дека не значи то што кажал исус туку како тие (христијаните) тоа ќе ти го протолкуваат и ќе дадат сосема друго значение од она што исус го рекол

не станува збор за ангели пошто потенцира дека се оние кои не згрешиле со жени, тоа би значело дека има и ангели кои грешеле со жени

еве ти пример ти се го сфачаш буквално некои работи од откровението не се сфацаат буквално 7 И ангелот ми рече: „Зошто се чудиш? Јас ќе ти ја кажам тајната на женава и на ѕверот, кој ја носи и има седум глави и десет рогови.
8 Ѕверот, што го виде, беше и го нема, и ќе излезе од Бездната за да отиде во пропаст. И ќе се зачудат земните жители чие име не е запишано, од создавањето на светот, во Книгата на Животот, кога ќе видат дека ѕверот беше и го нема, иако тој е.
9 Тука е умот, што има мудрост! Седумте глави - тоа се седумте гори, врз кои седи жената.
10 Тоа се и седум цареви, од кои петмина паднаа, едниот е, а другиот уште не дошол, а кога ќе дојде, треба да остане малку гледаш ли овде дека седумте глави не се во буквална смисла земени како глави туку означуват 7 гори а ти си запнал се сфачаш буквално

одговор е дека бог не гледа на раса или боја на кожата секој човек е ист пред бог исто така и сатана има план секоја една човечка душа да ја заблуди и отсрани од патот кон бог

А зошто тогаш бог чекал 1500 години за да им се прикаже на Индијанците преку своите проповедници - колонизатори? За тоа време којзнае колку души изгореле во пеколот...

А зошто тогаш бог чекал 1500 години за да им се прикаже на Индијанците преку своите проповедници - колонизатори? За тоа време којзнае колку души изгореле во пеколот...

за тоа што за се бог си има свој план рим 15:5 И Бог на трпението и утехата да ви даде едномислие меѓу вас по примерот на Исуса Христа,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom