- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
нема никакво лицимерие тука тоа е одговор прашанјата придобифка
Шемсо, доста е, а?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нема никакво лицимерие тука тоа е одговор прашанјата придобифка
јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 21:42 ---
јас немам никаква посебна дарба и јас го живеам животот исто како и ти цената на верата е само да веруваш и малку да се трудиш да не одиш по лош пат благодарение на таа вера која што ја имам од 10 години сеа не сум ни наркоман ни одам по некој искривени патишта кои денес ги практикуват посебно мојата генерација и дури и помали и постари нормално што е страшно со тоа што уместо да живеат искористувајќи ги прекрасните добра што ги нуди животот верата е воспитувач и стремеж кон добри дела не подразбира никакво затупуванје како што мислат повече а придобифка од верата е тоа што утре што и да биде после крајот на животот или евентуално ако настапи судниот ден ти че бидеш оправдан и спасен и да не биде никакво исполнуванје на тоа едноставно немаш никаква загуба само придобифка на живот вечен
имам читано секаква митологогија и се е тоа дело на сатаната за да се испреврти бозјата вистина
Таквото тврдење не е чудно.Сакаш да кажеш дека Сатаната ги измислил Сумерската, Египетската, Грчката, Индијанската и сите други митологии? Зошто еве на пример ја створил Индијанската митологија со цел да ја испреврти божјата вистина, кога Индијанците воопшто не ни биле свесни за христијанството се додека Шпанците не стапнале во Америка?
Таквото тврдење не е чудно.
Христијаството во најголема мерка ги ископираи присвои обредите, прикаските и датите на битни настани од Митраизмот, култ на бог Митра кој беше доста популарен во антиката ПРЕД христијанството. Соочени со таков неугодрн факт, раните христијански оци изјавиле дека сатанаа знаејќи УНАПРЕД дека ќе дојде Исус предвреме направиле пародија на христијанството(во облик на митраизмот) со цел да му се исмејуваат и е подбиваат со него!!
Си ги помешал лончињата какви девици,девиците се во рајот спремени за верните муслимани.Ама тоа е во друг филм,не во овој филм за Исус Христос тука спасените христијани се девици спремени за Него.
Абе оди уживај го животот,напивај се,шетај,е*и -има прекрасни девојки а ти си се затупавел само со една книга.Сите овие работи ќе поминат како доаѓа староста,а за книгата и покајанието имаш време,па и да не поверуваш ништо нема да загубиш."Јал не јал три и пол"-така рекле старите.
не е лесно атеист да се убеди во постоенјето н абог ама не ми беше темава за тоа туку за оние верници кои тврдат дека се христијани а не веруваат во тоа дека исус е бог
тие христијани ги немаат знаците на Исус тоа може лесно да се види - тие не можат да лекуваат болни со полагање на раце, тие не можат да зборуваат странски јазици без да ги учат и ако испијат отров - ќе им наштети
melezu, kolku pati trebe da ti kazam da ne primash supstanci rano na sabajle.
Plukash non stop po Isus i Hristijanstvoto, daj da vidime ti vo koi spagjash?
Ajde kazi javno shto sorta si, gledam deka po drugite religii ne pcuvash, samo hristijanstvoto te machi i ne ti dava dremka, nego morash da se "maglosuvash" sekoe utro.
јас верувам во вистинскиот Исус
kazi mi koj e toj tvojot "vistinski " Isus za da poveruvam i jas vo nego.
Prvo kazi dali si od meshan brak.
да од мешан брак сум, татко ми е машко а мајка ми е женско
jas pak misliv deka tatkoti bil peder
то шо си му го пушел на татко ми не значи дека е педер