Јеховини сведоци

Член од
2 ноември 2013
Мислења
118
Поени од реакции
15
Член од
22 октомври 2013
Мислења
867
Поени од реакции
1.906
јеховиве не се добри луѓе нив само да ги избркаш ако ти дојдат на врата неможи некој да ти вели да менуваш вера

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
svetoto pismo e edno i nekoj koga bi imal sila bi go promenil celosno arnoo ama nikoj uste nema dozvola za taa cel
Зошто Бог би го менувал веќе еднаш ’даденото’ свето писмо? И зошто воопшто би дал некому таква дозвола? И што воопшто бара ова на тема за ЈС ?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Зар има Јеховини на Форумов?

Јас сакам да прашам зошто Исус во новозаветот Господ не го нарекуваше Јахве?
А зошто вие го нарекувате Јахве?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Кај мене у зградата идат и носат некој листови , бев помал отворив , и ми дава некој листови глупости ми кажува како тој јехов како го викате бил бог ова она , јас ја затворив и заклучув вратата , глупости во боја , кај нас во Кичево во гимназијата има еден професор што е Јеховин Сведок , секташ , чудно јас незнам како го примиле на работа :confused:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако не ме лажат ушите наслушнав дека во околината на Шутка има црква или место каде се собираат Јеховините сведоци. Ме интересира нешто, библијата не сум ја прочитал цела, но на крајот има дали броеви, дали е-маил адреси или само адреси (не се сеќавам баш добро) на Јехиновите сведоци во Европа, зошто тогаш тој податок го пишува во библијата некаде при крајот каде што стои поимникот, стои и овој податок, а тоа братство е сметано за христријанска секта?
Потоа баш би сакал некои вакви да ми дојдат на врата со флаери, не за друго како атеист и пред се човек да го согледам нивното мислење и сваќање кон бога, а секако и би ги подбрал малце затоа тоа според мене е богохулие. Но веќе не шетаат односно веќе подолго време не одат по врати затоа што од народот немаат баш некоја позитивна реакција во моментот кога со флаерите ќе се појават пред нечија врата.
Но и да искористам прилика да поставам уште едно прашање на некој верник кој има став дека и атеистите се масони т.е. секташи. Зошто мисли така?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Леле леле овие Јеховиниве сведоци ми се крајно одбивни, луѓе со филмче во главата и тропаат од врата до врата напињајќи....... само некад ако ми дојдат на врата.... фино лепо ќе ги избркам... уф... :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Зашто кај мене никад не биле? :( Сакам да си поразговарам со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom