- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Nim Bog im rekol da ne letaat....
Isto kao shto na site lugje ne im dal akl....znaesh na koj asociram..![]()
На себе?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nim Bog im rekol da ne letaat....
Isto kao shto na site lugje ne im dal akl....znaesh na koj asociram..![]()
На себе?
Дај библиски цитат каде Бог им рекол на пингвините да не летаат
Im shepnal na uvo....da ne znaat site.
Vazi i za pingvinite i za ljugeto...
Значи ти си бил присутен кога бог им шепнал на пингвините да не летаат и ти си слушнал дека тоа им го шепнал и сведочиш за тоа. Нешто што Бог рекол, кажал, шепнал нигде не е запишано но ти сведочиш за тоа дека така било.
Така?
Da be...ne ti e poznato deka sekoj den komuniciran so Bog?
Sledno prashanje am,a da ne e kretensko...
Ajde malku potrudi se da najdesh argumenti deka Bog ne postoi. glupi prashanja ne te vadat od go"na
Па до сега немам видено некој кој тврди дека Бог постои да:
Испие литар солна киселина и ништо да не му е
почне одеднаш да зборува на странски јазици без предходно да ги учи
и лекува луѓе со полагање на раце
не постои бог се додека не се видат тие од него пропишани знаци. Такво правило вие ставивте не јас.
Ako nemash..traj si, ne se glupirajDa be...ne ti e poznato deka sekoj den komuniciran so Bog?
Sledno prashanje ama da ne e kretensko...
Ajde malku potrudi se da najdesh argumenti deka Bog ne postoi. glupi prashanja ne te vadat od go"na
Добро Let 3, сериозно, не мислиш дека вакви недоквакани ко што ги дал Господ, навистина може да им текне да испијат солна киселина? Полека малку оти тешки случаи има не знаеш што може да биде...
Не, на сведокот мислев. Џурџи не пие киселина. Сведокот од друга страна е изгубен во time-space continuum и подобро да не го силиме.А бе то му е спомнато кај нив то му е ветено бво нивни свети писма, од нивни цитати е тоа, и на други места господ им вели дека се ќе им се даде шо ќе побараат, и пак не им чини и пак наоѓаат мани и проблеми кај сопствените “свети“ писма. А камоли нешто надвор од нив да им посочиш. Ни од библија ни вон неа не им одговара за докажување на нивен бог.... Мислам дека груфдиј се мајтапи нема врска тој од вера и религија
Ti se prijavuvash da mi dokazesh deka Bog ne postoi?
Jas znam deka Bog postoi nemam potreba na nikoj da dokazuvam.
Paljach e majka ti shto te rodila..
....и за твојте 16 години макотрпна научноистражувачка дејност до каков заклучок дојде?
Koj razbral dek 1+1+1=1 i go pocuvstvuval mirisot na trevata dodeka raste, toj e buden i svesen za postoenjeto na Bog.
Koj ne go razbral ova, kje bide i ponatamu predmet na rendanje na nivou, od strana na Gurdji nash.
Da da.....imash pravo.
Samo na mene m rezulta deka Ti prijavuvash kako pichkica, a jas ovde javno komentiram, bez udari zad grb.
Shto bidna, ne mi dokaza deka nema Bog.
Ushte trae dejstvoto na supstanciite?...zaebana meshovina...
Te citirav jas tebe za da ti dokazam deka ima Bog?
Ti me citirash i barash neshto...togash redno e prvo ti da gi dadesh tvoite argumenti za ne postoenjeto na Bog.
Ajde da te vidime na delo...
дојдов до многу заклуќоци сеа зависи што те интересира од тоа
Утеха за слабите!
Бедните по дух исто така нешто ќе добиеја... само што се бедни... ах да: утеха!
Ок ви е да имате утеха со беден дух?
Не е подобро бедниот дух да го направите силен?
Не ми е ништо ок со ваквите „мудри“ изјави на некој си бог. Дали записничарите измислувале, дали не добро слушнале... што е маката?
Со вакви изјави не гледам божественост, ами причина да не се работи ништо! Седи,ќе те спасат само ти верувај.
Македонски народни приказни.