Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ти е добра логиката и споредбата. Математиката велиш е точна и функционира према запишаните правила и закони на математиката.
Ај да отвориме библијата и видиме дали е точна и функционира према запишаните правила. Еве неколку кои ми се актуелни мене а во очај ги фрлаат верниците на форумот (а и пошироко)

16 Кој ќе повеерува и се крсти, ќе биде спасен; а кој не поверува, ќе биде осуден.
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Ова значи дека секој кој се крстил иповерува - аутоматски ги добива тие атрибути : отровите не им делуваат, зборуваат без проблем странски јазици и лекуваат болни со полагање на раце. Дали ова вака денес во светот функционира?
Не, затруените верници умираат и идат во болници, за учење јазици плаќаат курсеви а не се лечат еден со друг со полагање раце туку по доктори и аптеки.

или:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

уште еднаш се потврдува дека оној кој верува во Исус и бог ќе ги врши истите па и поголеми дела и уште се ветува дека се што ќе се посака во негово име - ќе му се направи.
Факт е дека мнооогу молитви и посакувања се неисполнети, како за здравје, за пород за усппех, за излез од беда, за пристоен живот......

Така да НЕ функционира религијата исто како и математиката
Не дека не функционира туку алатот го нема (вербата). Без алатот неможе. Ретко кој има таква вистинска верба, силна верба, верба без никаков сомнеж, не условна и несебична верба. Не е верба ако речеш јас верувам, еве знам да се крстам, понекогаш одам и во црква, чат-пат и постам, не ја посакувам жената на ближниот ама сега ако она се задене прва шо можам јас тука........

Не дека не функционира туку алатот го нема (вербата). Без алатот неможе. Ретко кој има таква вистинска верба, силна верба, верба без никаков сомнеж, не условна и несебична верба. Не е верба ако речеш јас верувам, еве знам да се крстам, понекогаш одам и во црква, чат-пат и постам, не ја посакувам жената на ближниот ама сега ако она се задене прва шо можам јас тука........

сега имаме проблем.
не ти работи сега паралелата дека математиката и религијата се во иста релација на докажување. Не можеме да докажеме постоење на бог прекѕу примери (теореми) од самата библија.

Јес вала!
Токму така! На поделби: на оние кои се со Христа и на оние кои ратуваат против Христа!...

Не ме вади од контекст,поделби внатре во самата доктрина,поделби меѓу самите вас,православни и католици ,поделби во овакви или онакви протестанти,поделби меѓу СПЦ,МПЦ,БПЦ,РПЦ, и незнам уште колку ли не за овие 2000 години,илијадници учења фиксирани само врз една имагинарна личност,учител или пророк Јошуа Евреинот(Исус Христос) кој живеел во Назарет(а најголемиот апсурд е што Назарет за тоа време не постоел,ниту како село,а камоли град,,туку многу подоцна)

сега имаме проблем.
не ти работи сега паралелата дека математиката и религијата се во иста релација на докажување. Не можеме да докажеме постоење на бог прекѕу примери (теореми) од самата библија.

Ima problem samo za takvite kako tebe shto ne razbiraat nitu matematika , nitu religija.
Eve prost primer...
1 (Отец) +1 (Син) + 1 (Светиот Дух) = 1 (Бог)
Бог =1

Nego ova e visha matematika za tebe...

--- надополнето: 4 ноември 2013 во 09:49 ---
Христијанството го прифатија луѓе со слаб карактер и воља на кој им е мака во овоземниот живот да се малтретираат со толку многу прописи правила и закони. А и скапо е.

A takite kako tebe, so jak karakter i zdrav razum, so dobri nabavljuvachi, go prifatija ateizmot i menefregizmot..

Ima problem samo za takvite kako tebe shto ne razbiraat nitu matematika , nitu religija.
Eve prost primer...
1 (Отец) +1 (Син) + 1 (Светиот Дух) = 1 (Бог)
Бог =1

Nego ova e visha matematika za tebe...

16 Кој ќе повеерува и се крсти, ќе биде спасен; а кој не поверува, ќе биде осуден.
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.

Tи се пријавуваш да ни докажеш дека постои Бог?
еве веќе некое време барам верник со знаците дека поверувал, значи стандардно, испиваш литар солна киселина и одиме до болница да оздравиш некој болен со полагање на раце на него а по пат зборуваш на странски јазици.

ПС
оние стандардни финти дека ова е искушување на бог што не смеело не важат пошто ова не е барање на некоја екстра заштита и дарба од Бог туку штом си поверувал и си се крстил тоа ти се атрибути, тоа ти следува аутоматски.
Така да за секој кој не разбира виши математики - то ќе му биде доказ дека постои бог.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 09:50 ---
A takite kako tebe, so jak karakter i zdrav razum, so dobri nabavljuvachi, go prifatija ateizmot...

Ајде Гудиф, паљачо наш форумски да им докажеш на неверните и иноверните дека постои бог, имаш се, имаш бог имаш верба, ќе најдеме и солна киселина и болен

Tи се пријавуваш да ни докажеш дека постои Бог?
еве веќе некое време барам верник со знаците дека поверувал, значи стандардно, испиваш литар солна киселина и одиме до болница да оздравиш некој болен со полагање на раце на него а по пат зборуваш на странски јазици.

Ti se prijavuvash da mi dokazesh deka Bog ne postoi?
Jas znam deka Bog postoi nemam potreba na nikoj da dokazuvam.
Paljach e majka ti shto te rodila..

Paljach e majka ti shto te rodila..

Знам бе гудфриј, не си ни прв ни последен таков “христијанин“ Прпа шом ќе се споменат пари или вакви од свето писмо докази. Ај верувај си, библијата в раце и моли се, остај ние тука невени иновеерни да си се докажуваме.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 10:05 ---
Во името на Отецот, Синот и Мирот на форумот, јас ќе донирам солна киселина.

море каков верник е дурдфијчето ќе побара и отров за глувци да си надроби во киселината а болните со поглед ќе ги излекува, ни раце не му требаат :D

Во името на Отецот, Синот и Мирот на форумот, јас ќе донирам солна киселина.

Знам бе гудфриј, не си ни прв ни последен таков “христијанин“ Прпа шом ќе се споменат пари или вакви од свето писмо докази. Ај верувај си, библијата в раце и моли се, остај ние тука невени иновеерни да си се докажуваме.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 10:05 ---

море каков верник е дурдфијчето ќе побара и отров за глувци да си надроби во киселината а болните со поглед ќе ги излекува, ни раце не му требаат :D

Ajde da ve vidam ..pa neli se znaete?
:pos:

Ajde da ve vidam ..pa neli se znaete?
:pos:

се знаеме бе груфдиј. знаеме еве како пророк ќе ти кажам: “Знам дека никогаш нема да се нафатиш да докажеш дека си верник со тоа што би испил литар солна киселина и подоа зборувајќи странски јазици ќе излекуваш болни со полагање на рацете онака како во писмото е наведено“ . Ова е пророштво кое за разлика на тие од Исус ќе се исполни.

се знаеме бе груфдиј. знаеме еве како пророк ќе ти кажам: “Знам дека никогаш нема да се нафатиш да докажеш дека си верник со тоа што би испил литар солна киселина и подоа зборувајќи странски јазици ќе излекуваш болни со полагање на рацете онака како во писмото е наведено“ . Ова е пророштво кое за разлика на тие од Исус ќе се исполни.

Samo pluvanje po hristijanstvoto i boga...nishto saglam od tebe ne prochitav.
De pomognimi da razberam kade e dokazot za nepostoenjeto na Boga vo posledniov post?...:pos:
Abe cepanje...obozavam vakvi kako tebe i stavrosa....zborat a nishto ne kazuvaat...:pos:...sakam kazam mozam recham...:drk:

Samo pluvanje po hristijanstvoto i boga...nishto saglam od tebe ne prochitav.
De pomognimi da razberam kade e dokazot za nepostoenjeto na Boga vo posledniov post?...:pos:
Abe cepanje...obozavam vakvi kako tebe i stavrosa....zborat a nishto ne kazuvaat...:pos:...sakam kazam mozam recham...:drk:

пиење на литар солна киселина без последици по здравје
зборување на странски јазици без предходно нивно учење
лекување на болни со полагање раце над нив
Тоа не може никој да го направи ете ти доказ за непостоење на бог.

пиење на литар солна киселина без последици по здравје
зборување на странски јазици без предходно нивно учење
лекување на болни со полагање раце над нив
Тоа не може никој да го направи ете ти доказ за непостоење на бог.

Ako sakash da treskash gluposti nema problem....
Pticite letaat......ete ti dokaz deka Bog postoi...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom