Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
е незнам кој е досаден и кој навлегува во тудји теми од преска туку ти цади главата па поцна и да пцујес
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 00:01 ---

јас и то неколкупа ти

Сите ние кои не се слагаме со твоето верување ако излеземе од темата,и не пишуваме коментари тогаш ќе останеш само со Мики1 и оној чорбаџијата.Ама и тогаш очите ќе си ги вадите и ќе се напаѓате за светоста на Марија,за славата на светците,за седмиот ден и еден куп работи кои ве делат.Христијанството од основањето е осудено на поделби и бавна пропаст,бидејќи се започнало со измама и прелага почнувајќи од Јован,а потоа и од Павле кога успеваат да му го одземат водството на Петар и Јаков во првобитната црква.

јас го прочитав 45 пати
подобро го знам од тебе, повеќе го проучував од тебе и ти велам дека исус не е бог.

тоа е затоа сто и самиот знаес дека во св писмо писува дека тие со закоравени срца це гледаат но нема да видат це слусаат но нема да разберат едет тој стих се исполнил на тебе

тоа е затоа сто и самиот знаес дека во св писмо писува дека тие со закоравени срца це гледаат но нема да видат це слусаат но нема да разберат едет тој стих се исполнил на тебе

не е ради тоа. слушај ме мене, имам повеќе читано и подолго време проучувано.

Сите ние кои не се слагаме со твоето верување ако излеземе од темата,и не пишуваме коментари тогаш ќе останеш само со Мики1 и оној чорбаџијата.Ама и тогаш очите ќе си ги вадите и ќе се напаѓате за светоста на Марија,за славата на светците,за седмиот ден и еден куп работи кои ве делат.Христијанството од основањето е осудено на поделби и бавна пропаст,бидејќи се започнало со измама и прелага почнувајќи од Јован,а потоа и од Павле кога успеваат да му го одземат водството на Петар и Јаков во првобитната црква.

никој не реце никој да излага од никаква тема напротив сакам поразлицни мисленја и самите да си доказеме несто врз основа на цитати од св писмо

.
Онака како што стариот завет ги налага заповедите и забраните (613 на број), никој неможе да ги издржи и исполни , освен ЕДИНИОТ!

Знаеш Кој е тоа?
Не (!), нити пак ќе можеш, освен ако не се покаеш и за 180° не се обрнеш!

Лека ноќ :)

Христијанството го прифатија луѓе со слаб карактер и воља на кој им е мака во овоземниот живот да се малтретираат со толку многу прописи правила и закони. А и скапо е.
Зато христијанството едноставно ништо не треба, само ќе си речел “верувам во Исуса“ и во рајот си. По тоа и Хитлер 1 секунда пред да се убие во бункерот ако го признал Исуса као бог - сега е во рајот. Тоа и го сака Сатаната, што повеќе луѓе да го погазат законот божји и неговите прописи. Али на Бог не му требаат такви млитави јадни безвољни души. Рајот нема да биде пренатрупано место со секаков шљам кој цел живот крадел лажел убивал ... и на смртна постела се покајал. Тешко таму ќе се доберат многумина кои овде верглаат весели реченици а во пркса абер немаат од живеење по божијот пат.

И пак

најде да кажува оној кој ги погази заповедите божји и кој не ги поштува и практикува обредите и прописите негови.

.
Онака како што стариот завет ги налага заповедите и забраните (613 на број), никој неможе да ги издржи и исполни, освен ЕДИНИОТ во Кого е сокриена Тајната на Спасението!

Знаеш Кој е тоа?
Не (!), нити пак ќе можеш да знаеш (покрај толку читање), освен ако не се покаеш и за 180° не се обрнеш!

Лека ноќ на сите, посебно на чедата БОЖЈИ :)

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече:
“Те прославувам. Оче, Господи и на небото и на земјата,
оти си го сокрил тоа од мудрите и од разумните, и си го открил на младенците.
Да, Оче, зашто таква беше волјата Твоја.
Се ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.
Дојдете при мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам;
земете го Мојот јарем на себе и поучете се од Мене,
бидејќи сум кроток и смирен по срце, и ќе најдете мир за душите ваши;
зашто јаремот Мој е благ и бремето е лесно.”

(Матеј 11:25+)

.

Христијанството го прифатија луѓе со слаб карактер и воља на кој им е мака во овоземниот живот да се малтретираат со толку многу прописи правила и закони. А и скапо е.
Зато христијанството едноставно ништо не треба, само ќе си речел “верувам во Исуса“ и во рајот си. По тоа и Хитлер 1 секунда пред да се убие во бункерот ако го признал Исуса као бог - сега е во рајот. Тоа и го сака Сатаната, што повеќе луѓе да го погазат законот божји и неговите прописи. Али на Бог не му требаат такви млитави јадни безвољни души. Рајот нема да биде пренатрупано место со секаков шљам кој цел живот крадел лажел убивал ... и на смртна постела се покајал. Тешко таму ќе се доберат многумина кои овде верглаат весели реченици а во пркса абер немаат од живеење по божијот пат.

Ете, замина христос од тебе!
Наместо да си смирен во срцето (кое постојано го споменувате) ти навредуваш.
Ова е форум, не блог и ти да проповедаш и да се тапкате со истомисленици по рамо...
Тоа во црква ќе си отидеш и таму ќе се гушкате и тешите...
На твој јазик: Тоа во црква ce си отидес и таму се се гускате и тесите...

Тука сме да се спротиставиме на секој став и мислење на еден форумџија - посебно ако повторно и повторно зборува и проповеда за христијанството...
Ако не ти чини, оди си.

Покажи ни ја божественоста на тој твој Исус ајде кога веќе запна. И што е разликата помеѓу твојот Исус и оној на... католиците? Зошто исус ве поделил? Или вие сами се поделивте според верувањето?

алооооооооооооооо јас не сум припадник на никаква религиска група ја сум лицност кој од својата 1о год гго проуцува св писмо

алооооооооооооооо јас не сум припадник на никаква религиска група ја сум лицност кој од својата 1о год гго проуцува св писмо

....и за твојте 16 години макотрпна научноистражувачка дејност до каков заклучок дојде?

.

Христијанството го прифатија луѓе со слаб карактер ...

.

Карактерот на оние кои што со дечјо срце веруваат во Карактерот и Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа е од секундарна важност! :)

Бог го избра она што е безумно пред светот, за да ги посрами мудрите;
што е слабо пред светот, Бог го избра, за да ги посрами силните;
и што е неблагородно и што е презрено во светот - и она што се смета за ништо - Бог го избра,
за да го уништи она што е нешто, за да не може ниедно тело да се пофали пред Бога.

1 Коринтј. 1:27+

.

.

и што е неблагородно и што е презрено во светот - и она што се смета за ништо - Бог го избра,
за да го уништи она што е нешто, за да не може ниедно тело да се пофали пред Бога.

.
Утеха за слабите!
Бедните по дух исто така нешто ќе добиеја... само што се бедни... ах да: утеха!
Ок ви е да имате утеха со беден дух?
Не е подобро бедниот дух да го направите силен?
Не ми е ништо ок со ваквите „мудри“ изјави на некој си бог. Дали записничарите измислувале, дали не добро слушнале... што е маката?
Со вакви изјави не гледам божественост, ами причина да не се работи ништо! Седи,ќе те спасат само ти верувај.
Македонски народни приказни.

.

.

Карактерот на оние кои што со дечјо срце веруваат во Карактерот и Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа е од секундарна важност! :)

.
Детско “срце“ е слабо без карактер, често трча по погрешни патишта па треба да му викаш да го тепаш и казнуваш. Не е то доба симбол за една вера.

Целата наука, на која се повикуваат атеистите и бараат научен доказ за постоењето на бог, се темели на математиката. Математиката е основна гранка на науката, без неа нема ништо. Е, во математиката имаме аксиоми, постулати и теореми. Се докажуваат само теоремите додека аксиомите и постулатите не се докажуваат т.е. неможе да се докажат, се земаат како точни без докажување и се рабти со нив. Тие се основа. Дали можеме да кажеме дека математиката е лажна затоа што аксиомите и теоремите не се докажуваат? Не. Не се докажува ама е точно и функционира. Исто е и бог за верниците, аксиома, постулат и неможе да се бара доказ во смисла: постои- јас синоќа со него пиев ракија и мезев пача, постои- јас денес го видов кај берберот, постои- утрово ги видов на Партизанска се возеа во кочијата на св.Павле...

Целата наука, на која се повикуваат атеистите и бараат научен доказ за постоењето на бог, се темели на математиката. Математиката е основна гранка на науката, без неа нема ништо. Е, во математиката имаме аксиоми, постулати и теореми. Се докажуваат само теоремите додека аксиомите и постулатите не се докажуваат т.е. неможе да се докажат, се земаат како точни без докажување и се рабти со нив. Тие се основа. Дали можеме да кажеме дека математиката е лажна затоа што аксиомите и теоремите не се докажуваат? Не. Не се докажува ама е точно и функционира. Исто е и бог за верниците, аксиома, постулат и неможе да се бара доказ во смисла: постои- јас синоќа со него пиев ракија и мезев пача, постои- јас денес го видов кај берберот, постои- утрово ги видов на Партизанска се возеа во кочијата на св.Павле...

Не ти е добра логиката и споредбата. Математиката велиш е точна и функционира према запишаните правила и закони на математиката.
Ај да отвориме библијата и видиме дали е точна и функционира према запишаните правила. Еве неколку кои ми се актуелни мене а во очај ги фрлаат верниците на форумот (а и пошироко)

16 Кој ќе повеерува и се крсти, ќе биде спасен; а кој не поверува, ќе биде осуден.
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.
Ова значи дека секој кој се крстил иповерува - аутоматски ги добива тие атрибути : отровите не им делуваат, зборуваат без проблем странски јазици и лекуваат болни со полагање на раце. Дали ова вака денес во светот функционира?
Не, затруените верници умираат и идат во болници, за учење јазици плаќаат курсеви а не се лечат еден со друг со полагање раце туку по доктори и аптеки.

или:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

уште еднаш се потврдува дека оној кој верува во Исус и бог ќе ги врши истите па и поголеми дела и уште се ветува дека се што ќе се посака во негово име - ќе му се направи.
Факт е дека мнооогу молитви и посакувања се неисполнети, како за здравје, за пород за усппех, за излез од беда, за пристоен живот......

Така да НЕ функционира религијата исто како и математиката

Христијанството од основањето е осудено на поделби

Јес вала!
Токму така! На поделби: на оние кои се со Христа и на оние кои ратуваат против Христа!...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom