BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
И после се гледал меѓусебниот скор меѓу двајца играчи. Па како кога Рафа не е во форма не може да дојде на мегдан со Новак. Ебави таа ваша статистика.

Dragonsky
Не сум рекол ја дека намерно не дава 100%, и денес и у Шангај 110% даваше ама џабе му беше, противниците беа доста подобри од него. Не ми е јасно само како вчера чистеше линии, гаѓаше винери, а денес како сосема друг тенисер да играше на теренот, не можеше да се спои сам со себе.

Dragonsky
Не сум рекол ја дека намерно не дава 100%, и денес и у Шангај 110% даваше ама џабе му беше, противниците беа доста подобри од него. Не ми е јасно само како вчера чистеше линии, гаѓаше винери, а денес како сосема друг тенисер да играше на теренот, не можеше да се спои сам со себе.
А бе не дека намерно не дава, туку дека темпира темпо за Лондон.
Како и да е Лондон е нов турнир. Вамос ! :D
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 19:06 ---
@Тој со tapatalk-от што ме цитираше: Не ти се гледа постот

Dobrovecher Kolegi,
kako e , shto ima novo , kako bidna rabotata , taka od struchen aspekt , od poznavachite na tenisot da chitnam neshto od prva raka . Shtef , stvarno pogodi , Nadal ne zapinjashe za sreka , inaku Ferer ke go jadeshe .Sega vo London ke zapne , sigurno .
Pogrd mech od Novak -Fed ne se sekavam da sum gledal vo skoro vreme . Fed ispushti ogromna shansa protiv vakov Novak , ama nozete ne mu se toa shto bea , kolku samo forhendi vo trchanje promashi , vo cela negova kariera nema tolku . A i Novak da ne bide pokus , kulturen momak , se proslavi i on denes. Utre sigurno nema da se povtori , Ferer ke go lapa vo dva seta , ubeden sum , tie behend dijagonalite ke ne smee da gi igra na Novakov forhend , a denes go terorizirasne Nadal so niv . Go ishamara za site pari , sekoja chest . Bozino , scenario za prvo mesto u ponedelnik , prijatel , mislam deka ke mu gi brishat lanskite Londonski poeni na Novak , mada sega shansite se kade kade porealni , posebno so vakov Nadal , detoksikacija bash sega najde i on da pravi ( se shalam be , ne ripajte , ne zapinja , toa e problemot)

А бе не дека намерно не дава, туку дека темпира темпо за Лондон.
Како и да е Лондон е нов турнир. Вамос ! :D
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 19:06 ---
@Тој со tapatalk-от што ме цитираше: Не ти се гледа постот

Тука се темпира формата за Лондон, веќе не смееше да прави киксови. Али ајде, не може секогаш да победува...
У вторник сигурен сум дека ќе го размонтира, нема шанси овој да врзе две победи по ред против Надал.
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 19:12 ---
Кај сум рекол дека не запиња бре, читаш ли што пишувам? Реков пред турнирот дека е можно тенисерите што играат во Лондон да не запињаат за да бидат поодморени али очигледно борбата за првата позиција си го направи своето. Денес Надал даваше се од себе ама Ферер беше подобар. Бог да чува, неписмењак си, не знаеш еден меч да искоментираш како што треба, мора да провоцираш и да тресеш зелени.

Тука се темпира формата за Лондон, веќе не смееше да прави киксови. Али ајде, не може секогаш да победува...
У вторник сигурен сум дека ќе го размонтира, нема шанси овој да врзе две победи по ред против Надал.

За мене било која мастерс титула, на овие класичните мастерси, е поголема и поважна отколку титула на мастерс купот. Тој мастерс куп е еден искомерцијализиран и глупав настан.

За мене било која мастерс титула, на овие класичните мастерси, е поголема и поиважна отколку титула на мастерс купот. Тој мастерс куп е еден искомерцијализиран и глупав настан.

Среќа што си ти небитен во тенискиот свет. :)
Мастерс Купот се рачуна како 5 Грен Слем во тенисот, неофицијално нормално.

Среќа што си ти небитен во тенискиот свет. :)
Мастерс Купот се рачуна како 5 Грен Слем во тенисот, неофицијално нормално.

Кој го рачуна така?

Тоа е турнир без традиција, на крај од сезоната кога играчите едвај одат. Измислен е само заради пари.

Тенисот има смисла само на турнири со директно отпаѓање после пораз. Вака се ствараат чудовишни измислици од типот на сет количници, па калкулации, чуда. Која глупост.

Грен Слемовите за мастерс купот се друг Универзум.

Будали и овие од АТП што даваат само 1000 поени на обичен Мастерс, а 1500 на завршниот.

Шо имаат врска бодовите, кога се она што пиша горе Ставрогин држи вода?
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 19:24 ---
Шо имаат врска бодовите, кога се она што пиша горе Ставрогин држи вода?

Како фан на Рафа има само една позитивна работа од неговово испаѓање - лесни пари утре на победа на Џокович со хендикеп гемови :)

Ферер имаше одличен ден и погоди се што е можно.Си заслужи човекот.Сите фанови на Надал очекуваат да освојува уште,но реалноста е дека по такви успеси цело сезона на крај сепак му падната формата.Во Лондон сакам да влезе во финале.Групата не е лесна,мечот денес го докажа тоа.

Кој го рачуна така?

Тоа е турнир без традиција, на крај од сезоната кога играчите едвај одат. Измислен е само заради пари.

Тенисот има смисла само на турнири со директно отпаѓање после пораз. Вака се ствараат чудовишни измислици од типот на сет количници, па калкулации, чуда. Која глупост.

Грен Слемовите за мастерс купот се друг Универзум.

Види, ако на тебе тоа не ти се допаѓа, на 7 милијарди луѓе во светот им се допаѓа. Завршниот мастерс е како резиме на целата сезона, она што си направил во текот на целата сезона го завршуваш на тој турнир. Парите не се само на тој турнир, сегде тенисот се игра за пари, спонзори и слично. Значи според тебе, челните луѓе на АТП се ретардирани, а ти, Ставрогин од кајгана форумот си во право.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom