Компатибилност?

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Иам еден проблем што ме мачи долго време.
Иам два компјутери:
- AMD Phenom X4 | ATI Radeon 4300/4500 series | 4 gb RAM
- Intel core i5 465 | nVidia geforce gts 450 | 4gb RAM

Е сега сакам да ги сменам графичките меѓу нив:
- AMD Phenom X4 | nVidia geforce gts 450 | 4 gb RAM
- Intel core i5 465 | ATI Radeon 4300/4500 series | 4gb RAM

Што мислите, дали ќе се подобрат гејминг перформансите? Ќе морам кај првиот пц да надоградам и процесор? Од која класа е geforce gts 450, солидна?
И што е целта на темава е дали ќе биде бидат компитабилни кога ќе ги заменам местата на графичкиве?

Фала и се извинувам...

Мислиш компАтибилност..
Според мене, џифорс-от е далеку подобар за гејминг, а за тоа како ќе ја склопиш конфигурацијата - најдобро ќе ти кажат во продажните салони.

А каков е тој i5 465? не ти е точно нешто тука?
Па процесор, што те буни?
А која игра е во прашање?
Да сме начисто, за игри со јаки графики, треба подлабок џеб ;)
Батлфилд 3 / Крајсис 3 / КОД: Блек опс 2 / снајпер г.вариор 2 и така натаму ...

i5-2400 ти си пишал погоре i5 465 таков не постои, инаку и да сменеш графичките не добиваш ништо плус, za gts 450 и двата процесора се повеке од доволни, купи си нова графичка, за crysis3 и BF4 освен ако не играш на 800 puta 600 rezolucija :D

i5-2400 ти си пишал погоре i5 465 таков не постои, инаку и да сменеш графичките не добиваш ништо плус, za gts 450 и двата процесора се повеке од доволни, купи си нова графичка, за crysis3 и BF4 освен ако не играш на 800 puta 600 rezolucija :D
Грешка, се извинувам, иначе највеќе ме интересира дали со промена на графичките кај пцто со AMD Phenom X4 ке се промени нешо.
Поздрав

Грешка, се извинувам, иначе највеќе ме интересира дали со промена на графичките кај пцто со AMD Phenom X4 ке се промени нешо.
Поздрав

Нема ништо да се промени се ке си остане исто

Поздрав

i5-ката е повеќе од доволен, гтс 450 е entry level графичка, ама у комбинација и на помала резолуција ќе возиш големи игри како бф3 на медиум/лоу, а кај некои и подобро.
Ќе промени, инаку. Колку толку. Незначајни промени.

i5-ката е повеќе од доволен, гтс 450 е entry level графичка, ама у комбинација и на помала резолуција ќе возиш големи игри како бф3 на медиум/лоу, а кај некои и подобро.
Ќе промени, инаку. Колку толку. Незначајни промени.
Значи за разлика од ати-то е подобра? Подобро ќе тера од сеа шо е а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom