Каде бевте денес

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Мултитаскинг Анчо....мисловна работа...

како може „мислењето“ да биде работа никако не ми е јасно,
оти јас 40 год.поминав над менгемето со чекан,е тоа е работа или пак мистрија и лопата, ама еден шев кумановац убаво велеше:треба некој и да мисли,кога ќе му речевме дека ништо не работи,до душа и не знаеше ништо,а и на тоа пак викаше:
Абе ја не умеју то,ама умеју с њима-мислејќи на директорите и на донесените чварки и лута ракија,ама таквите најдобро си поминаа и сега си отиде во пензија-само мислејќи.

како може „мислењето“ да биде работа никако не ми е јасно,
Цртам, Анчо....мора некој и тоа да го праи....не можам да цртам на менгеме, морам да седам, а и тоа не е баш здраво ни за тело, ни за памет...

Станав сабајле во 05:50,па пешки до автобуска,се укрцав во автобус за Штип,па во болница на вежби,па си дојдов дома кај 13:30,јадев едно плескавиче,легнав да спијам станав кај 17:15,тато го носев у болница си дојдов кај 19:20,каснав малце,и ја чекам сестра ми да испадне па да земам да прочитам колку еден саат и ќе изгледам една епизода од Lost и ќе си легнам во топла постела,сам како кур.

Ти на 16 години работиш ??
22 имам, тоа што викаат 16 е чиста лага, а друга лага и причина е она на некои теми кај што сум пишал пред една година така ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom