Сонови, толкување на сонови

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Сонував Крава/бик, нешо ги бркаше еден другар и другарка. И ај сеа, втф ?

N

Nessa Alcarin

Гостин
bebe e nevolja sekiracija problem toa sto si ja sonuvala babati znaci deka i falis saka da te vidi pa se obiduva preku sonot da vospostavi kontakt so tebe i da te vidi.toa so vtoroto bebe znaci deka ako vo skoro vreme ne go resis problemot toj nabrzo ke eskalira i ke ti napravi uste pogolem problem zatoa treba vo sto poskoro vreme da go resis problemot ako znaes koj e ako ne da otkries sto e.pocinatiot dedo znaci deka problemot ne e domasen tuku odnadvor doaga dali na fakultet ili na rabota ili nesto sto nema vrska so domot.ti sto si frikala znaci deka problemot nekoj saka da ti go stvori ili nametne znaci nekoj ti pravi nesto pozadi grb.
Добро што не верувам во духови и такви глупости.. Сонот е потсвест, толку... Уште да си ја преиспитам главата и да сфатам „што сакал да каже психопатот во мене“ и се ќе биде во ред... ;)

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Добро што не верувам во духови и такви глупости.. Сонот е потсвест, толку... Уште да си ја преиспитам главата и да сфатам „што сакал да каже психопатот во мене“ и се ќе биде во ред... ;)
sekoj so svoeto mislenje za tebe se gluposti za nekogo ne sepak jas samo sakav da ti pomognam a navistina sonot e jeziv i treba sama da otkries sto saka da ti kaze potsvesta.bi ti ja preporacala knigata tolkuvanje na sonistata ima prv i vtor del od karl jung i e prva kniga koja na nekoe psevdonaucno nivo se obiduva da gi objasni sonistata.ti posakuvam se najubavo:)

N

Nessa Alcarin

Гостин
еве нешто ново...
Синоќа, можеби мугри... мислам дека имав луциден сон, значи свесна бев дека сонувам... Како што лежев во креветот осетив присуство. Легна позади мене (јас спиев на страна), ми се доближи и ги стави рацете околу мене (ме прегрна), нешто помеѓу „се ќе биде во ред“ и „јас сум манијак“. Не мрднав зошто не сакав да го уплашам. Беше топол. Лежевме така можеби 5 секунди, а мене срцето ми лупаше 100 на саат. Глумев дека не се плашам и демек спијам, ама ептен бев уплашена.
Сакав да се смирам да го смирам срцето, за да видам што ќе се случи потоа. Откако се смирив, осетив јака болка позади на кичмата, значи му ја осетив дланката како ме притиска и болеше ужасно (си имам јас проблем со кичмата и тој ја погоди баш таа точка што ме боли) Одеше со дланката горе доле околу местото, ама поради тоа што не можев веќе да ја издржам болката, се мрднав... И го снема ... :(
Did I just get spooned by a dead guy?? :confused:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
еве нешто ново...
Синоќа, можеби мугри... мислам дека имав луциден сон, значи свесна бев дека сонувам... Како што лежев во креветот осетив присуство. Легна позади мене (јас спиев на страна), ми се доближи и ги стави рацете околу мене (ме прегрна), нешто помеѓу „се ќе биде во ред“ и „јас сум манијак“. Не мрднав зошто не сакав да го уплашам. Беше топол. Лежевме така можеби 5 секунди, а мене срцето ми лупаше 100 на саат. Глумев дека не се плашам и демек спијам, ама ептен бев уплашена.
Сакав да се смирам да го смирам срцето, за да видам што ќе се случи потоа. Откако се смирив, осетив јака болка позади на кичмата, значи му ја осетив дланката како ме притиска и болеше ужасно (си имам јас проблем со кичмата и тој ја погоди баш таа точка што ме боли) Одеше со дланката горе доле околу местото, ама поради тоа што не можев веќе да ја издржам болката, се мрднав... И го снема ... :(
Абе ова озбилно или се зезаш?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Абе ова озбилно или се зезаш?
Жими се најмило, и порано имав вакво присуство, затоа овој пат бев мирна за да видам што ќе направи.. Порано веднаш се будев, се мрдав и исчезнуваше... Најјако е што сега кога ќе ме заболе кичмата е иста болка како од синоќа и морници пак ми поминуваат низ цело тело.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Жими се најмило, и порано имав вакво присуство, затоа овој пат бев мирна за да видам што ќе направи.. Порано веднаш се будев, се мрдав и исчезнуваше... Најјако е што сега кога ќе ме заболе кичмата е иста болка како од синоќа и морници пак ми поминуваат низ цело тело.
Ај вечер да видиме што ќе се деси....обавезно да кажеш. Као мистерија некоја ова, ме заинтригира. :D

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
еве нешто ново...
намали со гледање на хорори....
шала смеа настрана, се имам почуствувано нешто слично, мислам дека бев разбуден уште го гледам ликот на тоа што го видов пред мене и го имам цртано неколку пати од тогаш (пред неколку години ова) немав глас да викнам, се плашев да се поместам али чувствувам како нешто да има до мене.
Инаку кажете лек од плашење во сон бе луѓе, сонувам премногу последно рипнав едно метро од креветов, тоа што го сонував не сакам ниту да помислам дека би се случило и не сакам ни да зборнам али не ми е прв пат. Исто ми се случува неколку пати во последно време да имам чувство како да паѓам од огромна висина и тогаш рипнав од кревет и го извадов од памет цимерот (дење бев легнат да преспијам 2-3 сати)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Мене многу пати ми се има десено да сонувам како се симнувам по скали и одеднаш ја промашувам следната и ногава ми пропаѓа ( а во тој момент ја кревам истата нога од креветот). Што би можело да значи?:unsure:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Мене многу пати ми се има десено да сонувам како се симнувам по скали и одеднаш ја промашувам следната и ногава ми пропаѓа ( а во тој момент ја кревам истата нога од креветот). Што би можело да значи?:unsure:
Рефлектирано во реалноста пробуваш да ја спасиш ногата што страда во сонот :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Јасно :). Останува нејасно што значи промашувањето скала...
Преминуваш преку одреден период од животот во друг, ама не застануваш на цврсто тло, периодот е клизав и ризичен, затоа ти пропаѓа ногата, во другиот дел од сонот останува да се види дали ќе ја спасиш или не, фактички дали ќе се кренеш во тој нов период од животот :) Тропам бе од прееска, ќе кажат постручниве :D

N

Nessa Alcarin

Гостин
намали со гледање на хорори....
шала смеа настрана, се имам почуствувано нешто слично, мислам дека бев разбуден уште го гледам ликот на тоа што го видов пред мене и го имам цртано неколку пати од тогаш (пред неколку години ова) немав глас да викнам, се плашев да се поместам али чувствувам како нешто да има до мене.
Инаку кажете лек од плашење во сон бе луѓе, сонувам премногу последно рипнав едно метро од креветов, тоа што го сонував не сакам ниту да помислам дека би се случило и не сакам ни да зборнам али не ми е прв пат. Исто ми се случува неколку пати во последно време да имам чувство како да паѓам од огромна висина и тогаш рипнав од кревет и го извадов од памет цимерот (дење бев легнат да преспијам 2-3 сати)
Престани со гледање хорори ... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom