Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Кои способности треба да ги имаш за да започнеш со учење ЕЕС ? со различно средно образование ? Фала многу :)

Способностите ќе ги здобиеш кога ке завршиш прв семестар и кога ќе навлезеш во шемата на факултетот. Без разлика на кој смер ќе идес, прва година предметите се исти за сите. Јас што се вика сијалица не знам да сменам, а отидов на смер со пуно електроника.. ама не се секирај за предспособности, ке те наштелуваат на факултетов како што треба, тип топ, од основи почнуваш турбо, па се до advanced како што си е ред.
Јас сум сега прва година на феит, на смер КХИЕ. Учев во Орце, математички смер..прв семестар ми е истата математика од 4та средно изборна, така да со математика ако си од гимназија не би требало да имаш проблем. Фората е за физика и електротехника. И да имаш и да немаш предзнаења, предметиве уште од прв час почнуваат со практична примена на изводи и интеграли, нешто што во Математика 1 ќе се учи после два три месеци од старт на учебна. Иако во 4та имав учено изводи и интеграли, практично како се користат, зошто се како се, појма немав. Така да, ако сакаш да имаш пријатен старт на факс, ако си од гимназија, доволно ке ти е на почеток на година да прошараш низ гугл, youtube итн. што стварно се случува со изводите и интегралите што си ги учела во средно. Ако си стручно, топло ти препорачувам некоја недела пред стартот, да си најмиш професор кој ке те потспреми за изводи и интеграли. И да знаеш, не чекај да помине дури и недела за да учиш, почни си секој ден уште од прв ден, 3 саати дневно ќе завршат работа и електро ќе го пројдеш без проблем, а башка ќе имаш време за излагање :P поздрав :D

Имам другарче ич не оди на факултет еднаш неделно ако оди само, сите недели книга не факја , кога ке дојди за полагајне на пр: ако полага во понеделник, неделата од 9,10 h вечерта, до сабајле до кај 5,6 учи и оди на колоквиум/испит , сите испити ги има редовно земено и има повеќе знаење од некој што секој ден одел на факултет бубал по 5 сати денот и уште неможи да земе испити/колоквиум, сите му се чудат и мислат дека со врски поминва , имам голем респект спрема братот. Сакам да кажам дека не е само земи и учи по 4,5 сати денот, треба да знаеш шо учиш !!

Имам другарче ич не оди на факултет еднаш неделно ако оди само, сите недели книга не факја , кога ке дојди за полагајне на пр: ако полага во понеделник, неделата од 9,10 h вечерта, до сабајле до кај 5,6 учи и оди на колоквиум/испит , сите испити ги има редовно земено и има повеќе знаење од некој што секој ден одел на факултет бубал по 5 сати денот и уште неможи да земе испити/колоквиум, сите му се чудат и мислат дека со врски поминва , имам голем респект спрема братот. Сакам да кажам дека не е само земи и учи по 4,5 сати денот, треба да знаеш шо учиш !!

Да да, ги знам тие таквите ко другар ти, што со 3 дена учење поминуваат предмети (y)

Да да, ги знам тие таквите ко другар ти, што со 3 дена учење поминуваат предмети (y)

Јас ти кажав како што е , го знам ко брат ми е , ти кажвам дека само последниот ден учи по 7,8 сати па ти ако сакаш верви ако не незнам шo да ти речам ,немораш твој проблем е тој дали ке верваш или не

Јас ти кажав како што е , го знам ко брат ми е , ти кажвам дека само последниот ден учи по 7,8 сати па ти ако сакаш верви ако не незнам шп да ти речам ..

Ако е така, значи за 7 саати учи колоквиум, за 14 цел испит, 10 испити годишно него му се фаќаат .. 10*14=140 саати, односно две и пол недели учење по 8 саати дневно за да помине година.

Другарти да не има нешо мозок со 4 јадра ебате?

da de ko ovoj misterot na Makedonija sto lazese deka ne ucel mnogu lesen bil materijalot a posle ispadna tetka mu bila profesorka hahahaha

ne mozes da uspees ako ne ides na predavanja ili pogotovo vezbi, fakt.

Ако е така, значи за 7 саати учи колоквиум, за 14 цел испит, 10 испити годишно него му се фаќаат .. 10*14=140 саати, односно две и пол недели учење по 8 саати дневно за да помине година.

Другарти да не има нешо мозок со 4 јадра ебате?

тој си го практикува тој начин на учење и има успех.. ден пред колоквиум учи цела вечер и оди на колоквиум, 3 год е сега и сите испити ги има земено до сеа сите, прашај некој 3та год шо е информатика битола на техничкиот во инбокс ке ти го пишам кој е ако те интересира толку и прашај некој од неговиот смер ке ти објасни подетално јас се одјавувам тука .. ке ти кажат, дека 90% мислат дека со врски поминва ! а нема ни В од ВРСКИ !

Јас пробавда го практикувам неговиот начин паднав на неколку колоквиуми , и почнав постепено да си учам секој ден по малце

тој си го практикува тој начин на учење и има успех.. ден пред колоквиум учи цела вечер и оди на колоквиум, 3 год е сега и сите испити ги има земено до сеа сите, прашај некој 3та год шо е информатика битола на техничкиот во инбокс ке ти го пишам кој е ако те интересира толку и прашај некој од неговиот смер ке ти објасни подетално јас се одјавувам тука .. ке ти кажат, дека 90% мислат дека со врски поминва ! а нема ни В од ВРСКИ !

Јас пробавда го практикувам неговиот начин паднав на неколку колоквиуми , и почнав постепено да си учам секој ден по малце

па така кажи бе

Па кажи дека е на техничкиот во Битола , ние си помисливме на овој факултет така дека праел. Не ме зезај полесно од основно е тој факултет, задачите електротехника како прво се неспоредливи не па другите предмети

Kolegi ima nekoj ispitni zadaci po Elektrotehnika 1 ? (po moznos da se so resenie ,ama ne mora :) )

Некој да не го спореди ФЕИТ со факултетот во Битола?

426152_248655348543406_757614413_n.jpg

и сега некој нека биде љубезен да стави испит од феит од ОЕТ на е курсеви. Па ова со пола саат учење се полага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom