Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно крај !!:pipi:

Брависимо !
tumblr_mlv1nunujd1sp7rjlo1_500.gif

• Ми се допаѓа
Reactions: AFI
Честитки декане (y).

Ајде и работа во поскоро време ако сеуште немаш најдено :)

• Ми се допаѓа
Денеска се полагаше Математика1 прв семестар. Некој да ми каже што задачи имаше? Јас сум на дисперзирани студии Радовиш и не полагавме денеска :confused:

На колоквиумот по економетрија професорот Трајче колку задчи дава за решавање(од тие големите ) ?

На колоквиумот по економетрија професорот Трајче колку задчи дава за решавање(од тие големите ) ?

На последното предавање отвори колоквиум од предходните години и првите 3 задачи беа всушност цела, комплет задача за линеарна регресија (со сите точки). А 4та и 5та само почетна фаза од логоритамските и реципрочните вредности. Тоа му иде само 1 голема .. :)

На последното предавање отвори колоквиум од предходните години и првите 3 задачи беа всушност цела, комплет задача за линеарна регресија (со сите точки). А 4та и 5та само почетна фаза од логоритамските и реципрочните вредности. Тоа му иде само 1 голема .. :)
:-P da toa dade

некој да ми каже овој александар управувачко сметководство шо дава за прв колоквиум ?
Шо прашања дава и шо задачи? у книгата само задачи се

Шајноски тежок тежок ама па проктот по инвестиции 5 пати потежок :eek:
Јанка не се замара, само теорија ни трупи :facepalm:. На Свети Никад ќе положам усно кај неа.

• Ми се допаѓа
Ќе се најде некој херој да ми помогне околу прашања од втор колоквиум за 5 семестар?:icon_lol:

Бај д уеј:Фотов засега е срцка. Не повика да одиме минатата сабота ама се исплати :X3:

Ќе се најде некој херој да ми помогне околу прашања од втор колоквиум за 5 семестар?:icon_lol:

Бај д уеј:Фотов засега е срцка. Не повика да одиме минатата сабота ама се исплати :X3:

Инвестиции
На раскажување:
1. Слаби и јаки страни на IRR
2. Матрична организација
3. Анализа на структура на проектот
4. Шема на проблеми - стр 345
5. Задача 5-то домашно
Дополнување:
1. Симулациона анализа (дефиниција)
2. Гантограм- термински, линиски графикони, редослед на извршување
3. Сензитивна анализа
Заокружување:
1. Формула за дисконтен фактор
2. пост проектна еваулација опфаќа два елементи, кои?
3. анализа на структурата на проектот- трет чекор
4. материјални инпути
5. Те=То+4Тм+Тп/6 се користи за?

Decki se sekava nekoj na Trgovsko prasanja za 2 kolokvium od Violeta Madzova i Monetarna od Krste Sajnoski za 2 kolokvium?

Decki se sekava nekoj na Trgovsko prasanja za 2 kolokvium od Violeta Madzova i Monetarna od Krste Sajnoski za 2 kolokvium?

Монетарна II колоквиум
Раскажување:
1. Негативни ефекти на инфлација
2. Задолжителна резерва на банките
3. Девалвација
4. Државна теорија за парите
5. Парична маса според методологија на НБРМ
6. Примарни пари
7. Операции на отворен пазар
8. Стратегии на таргетирање на монетарниот раст
9. Металистичка теорија на парите
( овие се од двете групи)
Дополнување:
Селективно кредитирање
Стопанска рамнотежа
Квалитативните инструменти
Теории за проб на создавање пари

Колеги имате ли некои прашања или задачи што се паѓале минтатите години на управувачко сметководство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom