Бодибилдинг суплементи

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
У PBC се продава креатин некој, незнам што производство беше, 1100 ден. е кг, и е монохидрат со B6.

Искрено, до сега мене сите исто ми делувале креатини, ама ова ме дума со б6 пошто е (иако ко што прочитав на 5 грама , 0.3 се Б6), некој да не има пробано на своја кожа?
Да фрлам 1000ка (пошто ионака ми е најефтина варијанта) или да си се задржам на стандардот од Dymatize ?

Сега чекам да стигне трибулусот, се мислам кој монохидрат да го земам, за протеин пари немам, пумпач уште помалку и имам 400 парчиња Амино 20000, го собирам сите работи и ќе почнам да ги пијам некаде декември месец или ноември при крајот. Ако соберам кеш планирам и јануари и февруари да се испукам вака и после пак албутерол + ефедрин за чистење за на плажа :)
Имаш ефекти од албутерол? Лично, ни кило со 500kcal дефицит за 4 недели, а со клен после 5-6 дена одма имав.
Него и ефедрин се наоѓало кај нас?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
У PBC се продава креатин некој, незнам што производство беше, 1100 ден. е кг, и е монохидрат со B6.

Искрено, до сега мене сите исто ми делувале креатини, ама ова ме дума со б6 пошто е (иако ко што прочитав на 5 грама , 0.3 се Б6), некој да не има пробано на своја кожа?
Да фрлам 1000ка (пошто ионака ми е најефтина варијанта) или да си се задржам на стандардот од Dymatize ?
ај прати ми линк од креатинот, неможам да го најдам

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
ај прати ми линк од креатинот, неможам да го најдам
Онлајн и ја неможам да го најдам, иначе ќе читнев некој reviews , во бело пакување е , не кутија него кеса , и пише Creatine Monohydrate со од доле + vitamin B6 .

Ако ти е по пат, PBC се наоѓа позади Универзална сала.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256

Имаш ефекти од албутерол? Лично, ни кило со 500kcal дефицит за 4 недели, а со клен после 5-6 дена одма имав.

зависи од дозирањето и како го земаш ;), јас и клен имам пробано и пак би зел али ако одам до бугарија лично, а на тукашните трговци за цена над 10денари за таблета не му давам па макар и златен да е. Претеризам се цените кај нас и за клен и за ефедрин и за сите останати недозволени работи ;)
исти курац ти е и албутеролот, само многу побезбеден и поанаболичен али ако знаеш да го дозираш правилно. од мене тука толку оти е забрането да коментирам за вакви работи тука
се се наоѓа ако имаш пари и ако побараш ;)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дајматајз не го сети или универзал?
од дајматајз го користев пред 5 месеци и кај мене добро се покажа, особено во комбинација со пумпачи.
Dymatize не го осетив јас.
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 16:31 ---
А дали на ист начин ги пиеше, полнеше или не, да не е до тоа ? вака не ми се верува нешто да е друго :confused: не знам што да кажам, јас имам пиено исто од Ултимејт ок си беше, сега планирам да го купам овој од Дајматајз
Исто ги пијам и двата по 3-5грама наутро со прости ЈХ на гладно.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Dymatize не го осетив јас.
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 16:31 ---

Исто ги пијам и двата по 3-5грама наутро со прости ЈХ на гладно.
шо знам досега два пати имам пиено од Dymatize, купен од исто место и ко за чудо двата пати беше различен во смисла на изглед (поситен едниот пат и имаше некој чуден мирис) али и двата пати го осетив и тоа добро. Сега сакам да сменам и ќе видиме или Biotech утре ќе барам или Ултимејт али од ултимејт овај мн скап е нека си еби матер.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
шо знам досега два пати имам пиено од Dymatize, купен од исто место и ко за чудо двата пати беше различен во смисла на изглед (поситен едниот пат и имаше некој чуден мирис) али и двата пати го осетив и тоа добро. Сега сакам да сменам и ќе видиме или Biotech утре ќе барам или Ултимејт али од ултимејт овај мн скап е нека си еби матер.
Кој од Ултимејт го гледаш што е скап? Креатинот е секако релативно ефтин, јас би пробал некој од блендовите чисто да видам дали дава подобар ефект иако се сомневам. Досега само моно и кре-алкалин имам пробано

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Кој од Ултимејт го гледаш што е скап? Креатинот е секако релативно ефтин, јас би пробал некој од блендовите чисто да видам дали дава подобар ефект иако се сомневам. Досега само моно и кре-алкалин имам пробано
Crea Pure монохидратот, од 1кг 1 скоро 1700денари, за разлика од другиве креатини 1200 се од 1кг. затоа велам дека е поскап. Од блендовите имам пиено хорс и бев задоволен.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Да си прашам нешто т.е. да ме посеветувате, да си знаам со што да се опремам со надеж дека до пред нова година или после тоа ќе ни бидат отворени теретаните :)
Значи креатин монохидрат (Dymatize, Scietec) сум пробал но не осетив ништо па се мислам да одам на нешто појако... Имам 3-4К+/- за трошење па се мислам да земам трибулус и некој протеин или пак некој друг суплемент.. Што ми препорачувате? Патем во врска со Трибулусов дали е штетен нешто( мада не верувам), имам 19 години..

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Трибулус не подигнува тестостерон.
Ако инвестираш во тестостерон земи ампула.
Трибулус не функционира.
http://examine.com/stacks/increasing-testosterone.html
за овие две реченици ОК, макар што и самиот јас порачав трибулус, досега немам пиено, другарот што вежба со мене го пиеше, вежбаме исто време и отиде плус 10кг на сите справи со истиов трибулус што го бара дечкото.
а за вторава реченица НЕМОЈ да му даваш таков совет, особено не на некој 19години. Претпоставувам дека ги знаеш последиците понатаму така да на некој со 19 години не му препорачувај ТЕСТОСТЕРОН.
Да си прашам нешто т.е. да ме посеветувате, да си знаам со што да се опремам со надеж дека до пред нова година или после тоа ќе ни бидат отворени теретаните :)
Значи креатин монохидрат (Dymatize, Scietec) сум пробал но не осетив ништо па се мислам да одам на нешто појако... Имам 3-4К+/- за трошење па се мислам да земам трибулус и некој протеин или пак некој друг суплемент.. Што ми препорачувате? Патем во врска со Трибулусов дали е штетен нешто( мада не верувам), имам 19 години..

Друже лично трибулус не сум земал, сега порачав од друга фирма исто 90% стероидни сапонини но 60 таблети чисто за проба да видам дали ќе ми делува или не, креатинот незнам како си очекувал да го осетиш, сум го пиел од дајматајз и го осетив, ме напумпа добро, терав плус некое повторување на секоја вежба и по некое килце плус. Лично јас не ти препорачувам на 19години нешто за тестостеронот бидејќи ти е на највисоко ниво (евентуално пробај си со ЗМА), плус креатин монохидрат (ете ако не си ги осетил овие два барај ултимејт. Преворкаут не би ти препорачал, направи си некоја комбинација Таурин+кофеин (поефтина), аргинин+бета аланин+таурин поскапа барем ќе гледаш дека ги пиеш тие работи. Од пумпачи сум пробал лично Horse Power (тогаш бев на почетокот во спортов и го осеќав доста добро), Razor8 (катастрофа и лажи пари), Jack3D (го осетив но не колку што е фален), Mutant Mayhem( јако срање но го нема во последно време никаде), М-Стак (најдобро нешто што пробав досега). Ако пробувам сум со намера да го пробам сега Horse Power X (забранетата верзија) или Стак 2 (универзал читам дека бил уште појак од М-стак)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Јас имам поминато 1 пакување трибулус на Ултимејт, само на ерекција го осетив. :D Инаку не е штетен баш има поволности за здравјето. За тие пари и јас би ти препорачал ЗМА, креатин и протеин. Ако не реагираш на монохидрат, побарај бленд од креатини, земај ги на гладно со прости ЈХ (пример сок од боровница)

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Ај ако знај некој да објасни што улога имаат овие два производи

и

Дали некое од овие би помогнало за раст на мускулот ?

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Може кај нас да се најде Анимал пак?

Kajgana Shop

На врв Bottom