Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Да не играме дерби утре случајно што е вака мртва темава ?

Да не играме дерби утре случајно што е вака мртва темава ?
Страв ни е.

Има некоја добра група на фб за Челзи да ми препорачате? Зборам за оние приватни што треба да пратиш риквест да влезеш.

Затишје пред бура. :)

Пред се очекувам да не загубиме, ќе бидам задоволен и ако освоиме бод.
За мене обичен натпревар немора ништо да значи ако победиме освен за мотивација, за решавање на титула е рано + или - 3 бода ништо не значат.

Мислам дека ќе се без Компани, според мене голем плус за нас. Ама од друга страна па Агуеро влезе во голгетерска форма и дефинитвно од него и од Туре треба највеќе да се пазиме.
Ама пак затоа си го имаме располежен Торес. :cool:

Не пишав ништо за дуелот со Шалке не бев во можност.

Презадоволен сум од тактички поставената игра на Мурињо и како играчите ја одработија на терен.
Торес конечно доби права улога каква што треба да има еден напаѓач. Да чека топки за да даде гол, а не да се извлекува и да глуми плејмејкер.
Реков дека со Кехил сме далеку поцврсти во одбрана од што кога игра Луиз.
Рамче и Оскар се моментално незамениливи во составот играат во животна форма.
И да со право го хејтаа неколку фанови тука Чех, нуб голем треба да си оди похитно, Хиларио за 1 голман. :D

Затишје пред бура. :)

Пред се очекувам да не загубиме, ќе бидам задоволен и ако освоиме бод.
За мене обичен натпревар немора ништо да значи ако победиме освен за мотивација, за решавање на титула е рано + или - 3 бода ништо не значат.

Мислам дека ќе се без Компани, според мене голем плус за нас. Ама од друга страна па Агуеро влезе во голгетерска форма и дефинитвно од него и од Туре треба највеќе да се пазиме.
Ама пак затоа си го имаме располежен Торес. :cool:

Не пишав ништо за дуелот со Шалке не бев во можност.

Презадоволен сум од тактички поставената игра на Мурињо и како играчите ја одработија на терен.
Торес конечно доби права улога каква што треба да има еден напаѓач. Да чека топки за да даде гол, а не да се извлекува и да глуми плејмејкер.
Реков дека со Кехил сме далеку поцврсти во одбрана од што кога игра Луиз.
Рамче и Оскар се моментално незамениливи во составот играат во животна форма.
И да со право го хејтаа неколку фанови тука Чех, нуб голем треба да си оди похитно, Хиларио за 1 голман. :D

Еден фан е. ;)

Иначе, имам чуство дека утре ќе ги тепаме. За стрелци и време на постигнување голови, утре ко ќе станам.

Утре мислам победа за да ја потврдиме формата, а и да се издвоиме како екипа која претендира за титула.

tumblr_mv7w2dXGJd1r3p0vko1_250.gif

Дечко има да ги реши. :cool: :vozbud: :drk:

*(мора малце комплекс, у форма е) :pos:
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 23:01 ---

Ама ти одговара постов со профилната. :pos:

Тешко нас ако чекаме Торес да ги реши.БТВ последен пат кога ги тепавме АВБ ни беше тренер.:D

Вистински тест до кај сме стигнати, со Тотенхем видовме у глобала просечна утакмица, со натпросечно второ полувреме за квалитетот и потенцијалот кој го поседува екипата. Ама тоа беше Тотенхем. Со Сити би требале да биде мајката, ама она вистинското колење.
Очекувам да не убијат и издоминираат на физички план, што и ќе се случи. Ќе чекаме контра за гол, сигурно ќе има и ќе дадеме, ама се сомневам дека може да изиграме квалитетна дефанзива и пресинг игра со растрчаните од Сити, особено карпата Туре. Агуеро ќе ги извози Тери и Луиз стандард и така.
Сума сумарум, пораз. Нека е со помин.

Добри ни се напаѓачите бе. Утре не знам што да очекувам ама и со пораз нема да ја изгубиме битката за титула а ни со победа нема да ја добиеме истата.
Реално имаме можност за победа и не сум голем песимист.

Јас можам да се кладам овде со кој сака дека Лукаку и да дојде следна сезона нема да биде ни полу од тоа што игра во Евертон или што играше во ВБА. Од проста причина, Челзи нема стил на игра, ниту систем во кој напаѓачи како Ромелу, Торес и остала багра ќе профункционираат. Ромелу можеби е сличен на Дрогба од физички аспект, ама различен стил на игра има тотално. Во Челзи никој не игра за центарфорот, сите играат да дадат гол и трчат, затоа и Челзи немаше голови од класичен шпиц, нема игра за таков, не се бара, не му се креираат шанси. Дрогба е прича за сбе затоа што сам си правеше шанси.

Дрогба е once in a lifetime играч. Такви играчи се појавуваат еднаш секоја деценија.

За Лукаку се сложувам од А до Ж. Затоа всушност не можеме да збориме дали е паметно праќањето на позајмица. Пошто влијаат многу фактори. Се некако иде дека нема да биде многу добар во Челзи како што е во Евертон/ВБА ама ај не ќе биде лошо да згрешиме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom