- Член од
- 7 јуни 2013
- Мислења
- 73
- Поени од реакции
- 97
Знаеш што е полошо од непушач? ....бивш пушачДемек ти не си пушел никогаш во животот, па сега ум ќе ни делиш...![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаеш што е полошо од непушач? ....бивш пушачДемек ти не си пушел никогаш во животот, па сега ум ќе ни делиш...![]()
До смрт ги исцедивме овие муабети, и пак се се сведува на истото.
- Локалите имаат намален профит поради економската состојба, не поради законот против пушење на јавни места.
- Дури и да се сложиме дека во ова општество е можно да има сегрегација пушачи - непушачи (а не е можно заради немањето свест -генерациското перење на мозокот дека е ОК едни да трујат други заради кеиф), пак правиш незаконско труење на вработените, кои не идат од кеиф на пушачки места. Оваа причина ја наведувам чисто од легален аспект, има многу други етички причини кое не можат еднакво лесно да бидат легално образложени.
- Твојот избор да се труеш себе си, не може да биде и твој избор да ги труеш СИТЕ окулу тебе. Затоа што не го разбираш ова (така не воспитувале), затоа треба ваков закон: сега мора да го почитуваш законот а филмот „мој личен избор„ не пали како оправдување да не труеш и нас другите кои не се согласуваме твојот „личен избор„ да не засега нас.
Уште еднаш истиот муабет од погоре. Патетичен аргумент е тој кога не го спориш дека нешто не е оправдано и не е вистинито, но се жалиш зошто тој проблем се решава пред некои други проблеми.
Да се задржиме на фактот дека: пасивното пушење на јавните места е проблем кој не смее да се игнорира заради комфорот на некој кој не сака да излезе надвор и со тоа да не ги труе сите окулу себе.
Демек ти не си пушел никогаш во животот, па сега ум ќе ни делиш...![]()
Evo Nesa ja ko bivsi pusac velam deka zakonov e top i treba da e porigorozen.
Treba da vi napraat kutija cigari minimum 15 eura, da vidis kako site kje se otkazete od cigari![]()
Вие бившите пушачи сте ми исти како Mакедонци кога ќе се преселат во Бугарија, ќе земат пасош и ќе се зачленат на форумов.
Поголеми Бугари од нив нема.![]()
Treba da vi napraat kutija cigari minimum 15 eura, da vidis kako site kje se otkazete od cigari![]()
Ќе мотам ако треба, ама јас ќе одлучам кога е време да прекинам со пушење и дали ќе прекинам. Не може мене системот да ми диригира што да правам, а што не. Што ќе биде наредно? Ќе ми забранат јадење пржени компирчиња во јавност, зошто сум дебела?![]()
Вие бившите пушачи сте ми исти како Mакедонци кога ќе се преселат во Бугарија, ќе земат пасош и ќе се зачленат на форумов.
Е на таква ригорозна мерка мислев...одма во истиот момент ќе ги откажам...Evo Nesa ja ko bivsi pusac velam deka zakonov e top i treba da e porigorozen.
Ахем... (Ванлоче?Ванлоче никој не збори дека треба да се дозволи пушење внатре во затворени простории. Сите што пушат (барем овде) немаат проблем со излегување надвор. Муабетот е зошто ни надвор каде никому не пречиш пак ти е забрането?
...не сакам да стојам како некоја уличарка пред локалот и да пушам цигара...па и јас плаќам исто како и непушачите внатре...
...а јас сум направила мој личен избор да бидам пушач и јас си одговарам и му штетам само на моето здравје на никој друг...
Е на таква ригорозна мерка мислев...одма во истиот момент ќе ги откажам...![]()
И тоа ако треба Неса
Не треба да ти забранат, само да ги поскапат работите кои штетат.
Удирањето по џеб има најдобар ефект.
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 12:55 ---
А непушачите како што ти се?
Да во право си, исто како што ги поскапеа струјата,водата,парното,храната,медикаментите се од штетно по штетно.И тоа ако треба Неса
Не треба да ти забранат, само да ги поскапат работите кои штетат.
Удирањето по џеб има најдобар ефект.
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 12:55 ---
А непушачите како што ти се?
Поише ми личат на латентни пушачи.Вие бившите пушачи сте ми исти како Mакедонци кога ќе се преселат во Бугарија, ќе земат пасош и ќе се зачленат на форумов.
Ќе си садам компир море што ти е. Ќе го пржам и во весник ќе го јадам на плоштад! Ама фер ќе е кон тие со нормална телесна тежина да плаќаат за поскап компир?![]()
Да во право си, исто како што ги поскапеа струјата,водата,парното,храната,медикаментите се од штетно по штетно.
Дај не се глупирај жити се денес баем за тутун и ферментација на тутун е лесно 50 корења на тутун со добро одгледување те обезбедуваат за цела година, да не го нарават и садењето тутун нелегално ?
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 12:59 ---
Поише ми личат на латентни пушачи.