Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Ок стоп пауза малце.... Ова е премногу јако...

Лумиа телефоните ќе добијат апдејт и ќе може да се слика во RAW фајл. Тоа значи уште поквалитетна слика и нема да се губи квалитетот во компресирање во .jpeg

:cuc:

НО, ќе добијат и уште еден коол ефект. Откако ќе сликаш да можеш да рефокусираш после тоа. Ако ви текнува на камерата Lytro Ова ќе го има на повеќето лумии не само на тие горе. Уште поинтересна работа е тоа што ќе може да се шерува на фејзбук и тој што ја гледа сликата да си игра со фокусот. (како ова точно незнам)

___________________________________________________________________________________

Сеуште е во тек пресконференцијата за софтверот ќе има уште нови работи. Но сепак со ова си покажуваат кој е главен кога станува во прашање фотографијата.

Еве пример за да биде појасно

http://refocus.nokia.com/

--- надополнето: 22 октомври 2013 во 13:42 ---
не сум сеуште ептен заразен :D, не го многу чепкам, можеби само 5-10 минути пред спиење активно го користам.
инаку нокиата ми е црна, сакав да земам во боја кои можат да се менуваат ама многу скапи, 19.99e беа црвената и жолтата.

Чек не сваќам, сега црнава неможеш да ја менуваш?
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 13:47 ---
lumia_1520_Xperia_iPhone5.jpg

1520, z1, iphone5s прегледност на екранот на сонце

1378649591_543440419_1-Unopened-brand-new-Nokia-Lumia-520-red-case-Shamirpeth.jpg

Имаше вакви одделно од телефонот, за да си ги менуваш кога сакаш, еве ова чине 20 евра.

Chestiti druzhe ... Planiram i jas da zemam ama sakam prvo da prasham kako si zadovolen so telefonot vo performansii, baterija kolku drzhi ,camerata vo nokj i slichno ???

Супер е пријателе. Перформансите се одлични со оглед на Krait процесорот, батеријата еве со нормална употреба ме тера 2 дена сигурно. Камерата е сосем солидна во светли услови, меѓутоа за ноќни фотки е слаба поради тоа што нема блиц.

Ок стоп пауза малце.... Ова е премногу јако...

@Acid нешто што би го интересирало :)

Лумиа телефоните ќе добијат апдејт и ќе може да се слика во RAW фајл. Тоа значи уште поквалитетна слика и нема да се губи квалитетот во компресирање во .jpeg

НО, ќе добијат и уште еден коол ефект. Откако ќе сликаш да можеш да рефокусираш после тоа. Ако ви текнува на камерата Lytro Ова ќе го има на повеќето лумии не само на тие горе. Уште поинтересна работа е тоа што ќе може да се шерува на фејзбук и тој што ја гледа сликата да си игра со фокусот. (како ова точно незнам)

___________________________________________________________________________________

Сеуште е во тек пресконференцијата за софтверот ќе има уште нови работи. Но сепак со ова си покажуваат кој е главен кога станува во прашање фотографијата.

Супер, баш сум загреан за 920 или 1020. И нормално, функционалноста на камерата е една од работите кои највеќе ми го задржуваат вниманието :)
Ова за RAW и рефокусирањево, за новите генерации на Lumia? Кажаа нешто подетално?

Кои ми се опциите (најповолните) да купам Lumia од Македонија инаку?

Супер, баш сум загреан за 920 или 1020. И нормално, функционалноста на камерата е една од работите кои највеќе ми го задржуваат вниманието :)
Ова за RAW и рефокусирањево, за новите генерации на Lumia? Кажаа нешто подетално?

Почекај 1020ката да добие RAW (ваљда малку ќе му падне и цената дотогаш) па земај :) Мислам дека ledikom.mk носат 1020ки.

RAW кажаа дека ќе биде сега само на 1020, и 1520. А тоа со рефокус ќе биде на сите што се pureview (920,925,1020,1520)
Најефтина понуда би била 18 400 денари, лумиа 920 во Mobelix, за разлика од нив Вип ја има уште цената од 37.990 денари :pos:

RAW кажаа дека ќе биде сега само на 1020, и 1520. А тоа со рефокус ќе биде на сите што се pureview (920,925,1020,1520)
Најефтина понуда би била 18 400 денари, лумиа 920 во Mobelix, за разлика од нив Вип ја има уште цената од 37.990 денари :pos:

Нови се овие во Mobelix?

Нови се овие во Mobelix?

Нови, и тоа добив информација дека ги носат од Европски земји како Австрија и Германија, за разлика од Ledikom кои ги носат од блискиот исток :D.

Нови, и тоа добив информација дека ги носат од Европски земји како Австрија и Германија, за разлика од Ledikom кои ги носат од блискиот исток :D.

Кој те излажал за Ледиком ?
И во мобеликс и во ледиком сите телефони се нови и оригинал.

Кој те излажал за Ледиком ?
И во мобеликс и во ледиком сите телефони се нови и оригинал.

Каде во мојот пост кажав дека телефоните во Ledikom не се нови, и не се оригинал? Има повеќе класи на телефони, наменети за различни пазари во светот, со тоа и различен квалитет.

Го чекаме @Acid сега, осеќам ќе ни биде првиот корисник на 1020 на форумов :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom