Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Keiko
  • Време на започнување Време на започнување
неверување во бог=негирање на бог?
доказот за постоење/тврдење паѓа на плеќите на тој што го твдри тоа. јас не тврдам ништо, едноставно не верувам. без доказ е исто ко да сега јас тебе ти кажам дека правев муабет вчера на ручек со програмерот на оваа програма наречена живот и треба да ми веруваш :tapp:
пошто јас еве верувам дека ние сме матрикс, ај сега ти докажи дека не е така?

Реков и пак ќе повторам...еве прочитај пак:
И да не ми филозофираат тука со тоа дека атеизмот е само Не-верување во Божества, а не и негирање дека Бог постои....

Тесен си во погледот на светот...познаваш само една религија....прашање е дали и таа ја познаваш.
Детски докази не признаваме, инаку Дедо Мраз ќе се налути и нема да ти донесе поклон.
Тој бог што тие е во потписот е повеќе од сигурно елиминаран како непостоечи бидејќи неговото постење е спротивно на доказите од реалноста. Земајќи дека на исти основи се базирани сите 3 најголеми монотеистичи религии и нивниот бог е доказано дека непостои. Е сега за сите илјадници богови кој ги измислил човекот нема место да се пишува...и е беспредменто.

Тој бог што тие е во потписот е повеќе од сигурно елиминаран како непостоечи бидејќи неговото постење е спротивно на доказите од реалноста. Земајќи дека на исти основи се базирани сите 3 најголеми монотеистичи религии и нивниот бог е доказано дека непостои. Е сега за сите илјадници богови кој ги измислил човекот нема место да се пишува...и е беспредменто.

Во мојот потпис стои и нешто друго, доколку ги уклучиш сивите виуѓи ќе сватиш дека во мојот потпис постои малку повеќе од монотеистичките религии...
Еве тамо стои и дека Бог= Јас.
Што праиме сега...како ќе ми докажеш дека Бог не постои....тоа значи дека и ти не постоиш....:pos:
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 17:57 ---
па јбга, мора по 1000001 пат да се напомене тоа, затоа што цело време противниците идат во таа насока.

Ма вие атеистите немате докази дека Бог не постои затоа што сте заспани и не можете да го видите...
Доволно е само да погледнете во себе, а потоа и да ги отворите очите за да ја видите природата околу вас....
Бог е насекаде.

--- надополнето: 23 октомври 2013 во 17:57 ---
Ма вие атеистите немате докази дека Бог не постои затоа што сте заспани и не можете да го видите...
Доволно е само да погледнете во себе, а потоа и да ги отворите очите за да ја видите природата околу вас....
Бог е насекаде.
ова ко будистички концепт.................... ти бре ко саи баба си, .... 5 во 1.
ај еве и да речеме дека си во право (само заради муабетот) како ќе се докаже тоа?

ова ко будистички концепт.................... ти бре ко саи баба си, .... 5 во 1.
ај еве и да речеме дека си во право (само заради муабетот) како ќе се докаже тоа?

Кога ќе прочиташ нешто од Сај Баба јави ми се....ќе ти објаснам што не ти е јасно

Кога ќе прочиташ нешто од Сај Баба јави ми се....ќе ти објаснам што не ти е јасно

Тој не беше оној лажовот за кого е ДОКУМЕНТИРАНО дека правеше измами со чудесните материјализации на објектите?

Од него ли да читаме книги, црни Гурџи?

Во мојот потпис стои и нешто друго, доколку ги уклучиш сивите виуѓи ќе сватиш дека во мојот потпис постои малку повеќе од монотеистичките религии...
Еве тамо стои и дека Бог= Јас.
Што праиме сега...како ќе ми докажеш дека Бог не постои....тоа значи дека и ти не постоиш....:pos:
Прво одреди на кој Бог ќе му се клањаш од 4 во 1 нескафето па да знеаме.

Тој не беше оној лажовот за кого е ДОКУМЕНТИРАНО дека правеше измами со чудесните материјализации на објектите?

Од него ли да читаме книги, црни Гурџи?

]
Пак трчкаш по мене....
Погледни подобро, јас не го спомнав прв Сај Баба, ме заболе уво што читате. Вие сте во матно и ја барате Вистината, не јас.
И не ми резулта дека на некој сум советувал нешто да чита...освен по ПП за тие што заслужуваат...
Ај сега докажи ми ти како окоравел атеисти, да не речам комуњар, дека Бог не постои.....ако веќе сакаш да ме цитираш.

Пак трчкаш по мене....
Погледни подобро, јас не го спомнав прв Сај Баба, ме заболе уво што читате. Вие сте во матно и ја барате Вистината, не јас.
И не ми резулта дека на некој сум советувал нешто да чита...освен по ПП за тие што заслужуваат...
Ај сега докаживи ти како окоравел атеисти, да не решам комуњар, дека Бог не постои.....ако веќе сакаш да ме цитираш.

Не трчкам по тебе, туку реагирам на глупости.

;)

Прво одреди на кој Бог ќе му се клањаш од 4 во 1 нескафето па да знеаме.

Не си интересен....тоа ли се јаките аргументи на атеистите....Ние (атеистите) збориме само со аргументи...:pos:
Не заслужуваш реплика повеке од мене...ај сиктер

Не си интересен....тоа ли се јаките аргументи на теистите....Ние (атеистите) збориме само со аргументи...:pos:
Не заслужуваш реплика повеке од мене...ај сиктер
Gurdjieff the prophet of nonsense. :LOL:

Епа ајде, изнеси ги твоите атеистички аргументи (глупости) и докажи дека Бог не постои.
:свиркам:

Ќе докажам, но само откако ти ќе докажеш дека не постои розев летечки еднорог.

Може така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom