Еден чичко Дарвин велеше дека односите во природата се така поставени да секогаш победува,преовладува и.опстанува тој кој поседува повеќе вештини за прилагодување,адаптација кон условите кои ги диктира надворешната средина.Под прилагодување не се подразбира дупење ко штука и преплавување на популацијата со милион нови единки кои ќе трескаат со челото у тепих,аргументот кој го користат и на него се надеваат Муслиманите,а и за него не сум сигурен дали е во целост точен и таков каков што е презентиран.
Звучи расистички да,но Европеецот се покажал како недостижно поспособен и посупериорен во однос на пустинските племиња кои веќе 1400 години го сонуваат просото,владеење со светот.Но прва на чекинг листата е Европа,која у моментов е во криза на секое поле,која може да се развива и доколку ескалира,да кажеме за некои 50 години,може многу лесно да им се случи Хитлер на Муслиманите во Европа и да ги преселат на Месецот или да ги вратат на Блиски Исток,ама некако ко да не им се свиѓа таму.Преку к.р ако Европеецот не раѓал,во природата се е циклично и пролазно,па така и ова.Гад ноус ми е далеку од симпатичен,но факт е дека ако неговиот белец реши нешто да направи,тоа ќе биде направен и нема фактор кој може тоа да го смени.
Не ми е јасно како може некој во време на експоненцијален прогрес на науката и технологијата да не го земе во предвид и порастот на атеизмот,па дури и кај Муслиманите,процес кој реално кај нив оди малку потешко.Па почекајте малку,и исламот ќе доживее ренесанса и ќе се реформира самиот,одвнатре.Сами сте сведоци на широка палета на Мусламани,имате вахабисти,имате традиционалисти,имате нормални кои не се шетаат со Куранот на чело,имате такви кои би се преселиле во пустина и живееле во Шеријат.Е сеа проблемот се овие вахабистиве,кои се декларираат ексклузивно како вистински носители на Исламот и кои прва мисла на сабајле им е,додека мочаат"Дали ќе дочекам Исламот да владее со Европа" и "Што можам да убијам за да ми биде Алах захвален".
Единствено и најмногу што може да направи Исламот е да го тепа на Христијанството во бројки,за сметка на атеизмот.