Статистички податоци за бројот на Муслимани во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Во последно време низ интернет просторот забележувам силна кампања од страна на исламистички сајтови кои билдаат најразлични податоци и пропаганди за бројот на муслиманското население во Европа. Пропагандата оди до таму што за десет години предвидуваат половина од населението во Европа да стане муслиманско. Освен што на нивните сајтови се петодуплираат бројките без никакви извори на вест, дури и нивните привразаници се убедени дека тоа е вистина. Она што мене ме загрижува е што не само они ги користат овие лажни податоци, туку и наши деца ги превземаат како вистина, креирајќи некакво замислено освојување на Европа, исламизирање, исчезнување на нашата раса и други измислени сценарија. Годче е еден од оние кои ги користи овие непроверени информации за да пласира „филмско“ сценарио во кое во Шведска стасале до 50%, во Германија слично негде, Франција ја освоиле, Белгија и Холандија веќе немало христијани.

За да ги избиеме наеднаш и комплетно овие филмови на некаква ламја која со брзина на светлината се шири во Еу да ги видиме официјалните статистики на земјите во Еу по повод ова прашање, како и истражувањата кои се темелат на истражувачка статистика што велат. Да почнеме.
Исламските сајтови кои муслиманите на форумот ги ставаат (Омер ага) како аргумент се вакви:

London-Britanija je na pragu zabrane nošenja nikaba, hidžaba i parandže na javnim mjestima, izvještavaju agencije. Uz ovaj izvještaj prenose podatke o broju muslimana u Evropi,
pa tako navode da je za posljednjih 30 godina broj muslimana u Britaniji „skočio“ 30 puta, te da će u Francuskoj do 2027. godine svaki peti Francuz biti musliman. Također, upozoravaju da u Holandiji polovinu svih novorođenih čine Arapi te da će za 15 godina polovina Holanđana biti muslimani, kao i da u Belgiji već sada četvrtinu stanovništva čine muslimani.
Prema podacima federalne statističke službe Njemačke, zbog pada nataliteta među Nijemcima, veoma skoro zemlja će bilježiti znatan posrast muslimana.
Stručnjaci savjetuju da se treba oprezno odnositi prema takvoj statistici i navode da su to samo ocjene, jer je u većini evropskih zemalja zabranjeno da se prilikom sastavljanja statističkih pregleda postavljaju pitanja o religioznoj pripadnosti građana.
http://www.preporod.com/index.php/vijesti/svijet/3783-evropa-i-brojanje-muslimana.html

Извор препород кој има за намена да ве препороди во мозокот со тотално погрешни цифри. Така муслиманите психички ќе ојачаат, а христијаните ќе ги фати страв од некаков бран на муслимани во Еу кои се множат од година во година со коефициент 567896436%. Да ја разгледаме веста детално. Оваа вест користи истражување од Глобален Форум за Религија во делот иднината на муслиманското население. Истражувањето кое е направено по повод овој форум може да го видите овде на Англиски или уште попрецизно овде на Германски.
Да не се навраќам на изворот подоцна и како е демантиран овде може да прочитате споредба бројка со бројка.

1. Ова е листа на сите земји, изворот е од Американско истражување во 2004 година за број на муслимани:

Германија 3,7%
Белгија 3,5%
Британија 2,7%
Шведска 4%
Холандија 6%
Франција 7,5%

2. Ова е табелата од истражувањето кое покажува колку има во 2010 год и според стапката на раст колку би биле во 2030 година:
MDII-graphics-webready-83.png

Значи се забележува пораст од 2004 до 2010 година кај сите земји, Германија од 3,7% на 5%, Белгија од 3,5% на 6%, Британија од 2,6% на 4,6% и така натаму.
Ова се податоци од 1990 - 2030:

Land 1990 2000 2010 2020 2030
Welt 19,9 21,6 23,4 24,9 26,4
Europa 4,1 5,1 6 7 8
Belgien 2,7 3,3 6 8,2 10,2
Dänemark 2,1 3,1 4,1 4,9 5,6
Deutschland 3,2 4,5 5 6,1 7,1
Frankreich 1 2,4 7,5 9 10,3
Großbritannien 2 2,7 4,6 6,5 8,2
Niederlande 2,3 5,7 5,5 6,7 7,8
Österreich 2,1 4,2 5,7 7,4 9,3
Schweden 1,7 2,6 4,9 7,5 9,9
Schweiz 2,2 4,3 4,7 7 8,1

3. Стапката на раст на муслиманското и немуслиманското население во Еу изгледа вака:

pew-2011-global-muslim-population-abb01.png

Што значи оваа стапка? Оваа стапка го покажува процентот и темпото на создавање на муслимани и не муслимани во Еу. Во 1990 год муслиманите имале 2,3% односн во превод по 5 деца на една жена. Погледнете го сега падот и линијата на муслиманите како е права кон нула. Значи нема ни едно закосување, што значи се социјализирале во средините каде живеат и ќе одат до 1,4 . Односно 2,3 деца на една жена. Фина цифра зарем не. Од 2,3 на 1,4% односно опаднале (или ќе опаднат) за 0,9% речиси половина. Сега сме 2013 стапката им е 1,7.
Немуслиманите одат од 1,2% на 1% забележете ја линијата од 1% на 0,9% само 0,1% пад во десет години.

Преку сликичка земја во земја и процент:
pew-2011-global-muslim-population-abb05.png

4. За да ги анализирам сите земји една по една немам нерви, идеме само со Германија. Германија денес според религија изгледа вака:
145154-1x2-article620.gif

Податок статистички од 2010 година

Во 2009 година се изјасниле 5,4% муслимани, а додека во 2011 се изјасниле во Германија 1,9%. она што јас го зборувам и оваа статистика мене ми е нормална дека во иднина во Германија бројот на муслимани нема да расте туку ќе опаѓа од овој минимален процент кој денес го имаат. Како и зошто знаете и сами каков народ е Германскиот и колку толерира луѓе кои им се косат и со закон и со изглед. Можеби тоа единствената земја каде црнците и муслиманите радикали чувствуваат страв. Најмногу се застапени во Берлин, Франкфурт и Минхен. Најголем број се турци. Една интересна статистика за број на Турци во Германија низ годиниве кои опфаќаат речиси 70% од муслиманите во Дојч.
1878: 41
1893: 198
1917: 2046
1925: 1164
1933: 585
1938: 3310
1945: 79
Дим
1961: 6.800
1971: 652.000
1981: 1.546.000
1991: 1.780.000
1998: 2.110.000
1999: 2.054.000
2001: 1.998.534, davon 746.651 (37,36 %) in der Bundesrepublik Deutschland geboren. (овде вели дека се родиле во ДЕ)
2004: 1.764.318 (31. Dezember 2004)
2006: 1.738.831 (31. Dezember 2006)
2007: 1.713.551
2008: 1.688.370[
2009: 1.658.083
2010: 1 629 480
http://de.wikipedia.org/wiki/Türkeistämmige_in_Deutschland
И дали го приметувате намалувањето од 1998 до 2010? Ами нели им е убаво, тепаат Германчиња, ваму таму и слично.

Туку за крај што мислат Германците во врска со муслиманите:

http://www.bamf.de/SharedDocs/Anlag...uslims-europe-d-ip.pdf?__blob=publicationFile

37ма страна.

Ги прифаќаат 40%, а дури 47% не ги сакаат.
На прашањето дали Германците сметаат дека муслиманите имаат конфликт со современето општество во кое дошле и живеат Германците со ДА се изјасниле 70%. Јас ги уверувам оние кои нема да се социјализираат во таа држава, дека наскоро ќе си ги спакуваат куферите и ќе се вратат од каде дошле. Или ќе живееш по правила на Германец или брзо ќе се вратиш од каде што си дошол - тоа е девизата нивна.

И така за крај опуштетет се и внимавајте какви извор читате. Никој никогаш неможе да ја доминира Европа. Две војни преживеа ако треба и трета ќе има, али пак ќе си ја исчистат државата. Фала на внимание.

Да беа во толкави големи бројки низ европа како што се прикажуваат ќе имаа рамковни дДоволно е да се види дека таму ќутат ко пичици и плачат по тв како им се ускратени човековите права одма ти станува јасно колку е сатот.

Цитирам член од форумот:

Тоа може и мора да се случува како процес, не бива баш брзо. Со стегање на емиграциони закони, медиумска хајка, инсистирање на натурализирање на тие што по секоја цена сакаат да останат, гледање низ прсти на европјаните (кои и сега се дискриминаторски настроени кон муслимани, ама државата многу агресивно ги казнува)... Плус, лошата економска ситуација иде во корист, бидејќи недостатокот на работни места ќе создава одбивност кон странци.

Едноставно, кога колективната свест на некој Германец или Англичанец ќе дојде до ниво на Грк е лесно. И да не бидат бркани, со репресија се асимилираат. Пример се Македонците од Егејска. Нема поголеми Грци, од асимилираните Македонци што останале таму.

Европа треба да спие уште 50 години за опасноста да стане непоправлив проблем. Ама нема да го прави тоа. Веќе почнаа да реагираат, макар што страмежливо. Тоа што читаме загрижувачки податоци и статистики за нив е показател дека дејствуваат.

Од некоја причина го бојкотираа пописот во Мак.
Се плашат дека бројката нема да ја надмината повеќе од 17% Абански муслимани и уште 10% останати...

Од некоја причина го бојкотираа пописот во Мак.
Се плашат дека бројката нема да ја надмината повеќе од 17% Абански муслимани и уште 10% останати...

Od pricina koja odma automatski ke padne ramkovniot i badinter :)

Заборавив да го дополнам налетот на Бугари, Романци, Срби, Македонци и Хрвати во Еу. Тоа секако процентот за десет години ќе го промени дополнително.

Вака или така после 20 години муслиманите во Европа ќе бидат едно солидно малцинство од околу 8-10 % од вкупмното население и вкупна популација од околу 50 милиони.
Исто така во овие податоци не се вклучени бројките од механичкиот прилив - пред се на емигранти од Африка, Блискиот Исток, Пакистан - туку само природниот прираст на веќе населените низ европските држави.
Годче е еден од оние кои ги користи овие непроверени информации за да пласира „филмско“ сценарио во кое во Шведска стасале до 50%, во Германија слично негде, Франција ја освоиле, Белгија и Холандија веќе немало христијани.
Вистинското прашање не е со колкаво темпо се зголемува процентот на муслиманите (тие имаат постојан пораст) туку неможноста да се спречи падот на христијаните бидејќи токму во тие традиционално христијански семејства се поактуелни се атеизмот и религиозната неприпадност. Затоа велат дека веќе нема христијани.

Види ги официјалните податоци за Чешка ќе видиш колкав процент од населението се декларира како припадник на христијанските цркви. Падот на процентот на христијаните во Австрија http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Austria

Ако се продолжи овој тренд муслиманите ќе опфаќаат секако над 30 % од религиозното население на Европа после 20 -30 години.
Илјадници црковни објекти ширум Европа се затвораат поради тоа што нема верници - односно верниците постојат само во статистиките на црквите.
Соодносот меѓу христијани и муслимани ќе опаѓа.

Интересно е што првиот момент западот кога ќе се почуствуваат загрозени од муслиманите и тие ќе претставуваат реална опасност, они едноставно ќе ги збришат од таму и никој нема да смее ништо да рече. А ние тука ќе слушаме некои приказни за мултикултурализам и како треба да живееме заедно. Али тоа е суровата вистина, тој што е појак му се може тоа да го прави. Додека дојде тој ден они ќе им чистат кенефи, црнчат по бродоградилишта и копаат канали.

Аххх стапка од фертилитет 2,3.....совршено.Таман ќе си ја одржуваат со тоа што нон стоп ќе доаѓаат нови секој ден што ќе родат по 5-6 деца.
Тоа е тоа што Европа не може да го спречи....стапка од 2,3 фертилитет во Европа гарантира раст и после нашиот животен век.И одма да им паде преку ноќ фертилитетот под 2 уште 30тина години раст ги чека.
А дали треба пак да ги спомнам тие што секој божји ден доаѓаат и уште толку им ги пумпаат бројките.
Овие статистики се исти како и тие идиотските за пола британци и холанѓани муслимани....само обратно....обично тешење и затварање на очите и ушите.....ништо не гледам - ништо не слушам.

Навистина не знам како на некого бројки од 3-10 % не му се алармантни.....стварно не знам.Па до пред 30 години не беа ниту 1%....еј во помалку од 50 години 10 пати ќе им се зголеми уделот.

Ќе ја земам за пример Германија....4,5% муслимани. Сосем реално би било да заклучиме дека тие имаат помеѓу 15 и 20 промили наталитет (тоа би ги дало од прилика стапките на фертилиет од 2 до 2,5 ).
Значи дека во Германија има 3.600.000 муслимани.
Германија има во просек последните години околу 670.000 родени (мизерија.....мислам дека се најлоши на светот и покрај голема имигратнска популација.....мислам дека германките во просек и помалку од 1 дете имаат).
Да кажеме 15 промили на 3.600.000 (со што германските муслимани би раѓале најмалку од сите европски муслимани) тоа дава 54.000 родени.Тоа се 8% од сите родени и тоа е најниската процена до каде ќе одат муслиманите во Германија без никакво доселување.
Со 20 промили ќе станат 10% без никакво доселување.....значи во Германија муслиманите ќе стигнат 8-10% сигурно во наредните 20 години.И тоа е најниската процена.

Тоа се алармантни бројки за Германија.
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 13:59 ---
Заборавив да го дополнам налетот на Бугари, Романци, Срби, Македонци и Хрвати во Еу. Тоа секако процентот за десет години ќе го промени дополнително.

Секој роден од овие 5 народи минатата година да реши за 20 години да се исели на запад нема да може битно да влијае......
Било која арапска земја за 1 година раѓа колку овие 5 земји.....(башка што и самите населенија на овие земји се со голем удел на муслимани).

Европа (ќе) се исламизира. Пред 1300 години Мартел ги сопре (нашите) кај Tours, ама овој пат, ко шо Гранде Гадафи најави, ќе ја завземеме Европа и ќе ја направиме Еурабија без куршуми, без крв.

Европа (ќе) се исламизира. Пред 1300 години Мартел ги сопре (нашите) кај Tours, ама овој пат, ко шо Гранде Гадафи најави, ќе ја завземеме Европа и ќе ја направиме Еурабија без куршуми, без крв.

:icon_lol:

Утре Меркел може да донесе закон и да ги забрани сите џамии и Исламот во Германија. Кој ќе ја спречи? западот? Она е западот. Им треба работна рака, на друго ништо неможе да се надеваат. Секој обид да прават „сценарио Сирија, Либија“ ќе преставува големото иселување на муслиманите од Европа што после нашите деца ќе го учат по историја :)

Тука на Балканот такви сценарија поминуваат зашто никој не не ебе, таму има „Stille Nacht“ да ја пееш и ќе си ќутиш ко попче.

Европа (ќе) се исламизира. Пред 1300 години Мартел ги сопре (НАШИТЕ) кај Tours, ама овој пат, ко шо Гранде Гадафи најави, ќе ја завземеМЕ Европа и ќе ја направиМЕ Еурабија без куршуми, без крв.

Дал да плачам, ил да пеам..:facepalm::нинџ:

Вака или така после 20 години муслиманите во Европа ќе бидат едно солидно малцинство од околу 8-10 % од вкупмното население и вкупна популација од околу 50 милиони.
Исто така во овие податоци не се вклучени бројките од механичкиот прилив - пред се на емигранти од Африка, Блискиот Исток, Пакистан - туку само природниот прираст на веќе населените низ европските држави.

Вистинското прашање не е со колкаво темпо се зголемува процентот на муслиманите (тие имаат постојан пораст) туку неможноста да се спречи падот на христијаните бидејќи токму во тие традиционално христијански семејства се поактуелни се атеизмот и религиозната неприпадност. Затоа велат дека веќе нема христијани.

Види ги официјалните податоци за Чешка ќе видиш колкав процент од населението се декларира како припадник на христијанските цркви. Падот на процентот на христијаните во Австрија http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Austria

Ако се продолжи овој тренд муслиманите ќе опфаќаат секако над 30 % од религиозното население на Европа после 20 -30 години.
Илјадници црковни објекти ширум Европа се затвораат поради тоа што нема верници - односно верниците постојат само во статистиките на црквите.
Соодносот меѓу христијани и муслимани ќе опаѓа.
Чекајде запри малку таа курва европа многу пати била на работ да биде преплавена и да стане мозинско муслиманска ама видиш ко за чудо и покраш 1400 години постојани напади и кмпањи од страна на козрите и камило ебачите таа европа станувала и се назад у пичку матер ги трала се така на секој 100 150 години, кај и да е пак ќе се случи тоа ама ич да не береш гајле

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom