Колку има атеисти во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Колку Атеисти има во Македонија

• Помалку од 1.5% колку што вика пописот

Гласови: 20 24,7%
  • 10%

Гласови: 23 28,4%
  • 20%

Гласови: 10 12,3%
  • 30%

Гласови: 12 14,8%
  • 40%

Гласови: 6 7,4%
  • 50%

Гласови: 1 1,2%
  • повеќе од 50%

Гласови: 9 11,1%

• Вкупно гласачи
    81
....мразам да одам офтопик но каква врска има чичко Адамс и неговиот водич за стопери со бројот на атеиси во Македонија?:cautious:

Во секој атеист лежи потенцијален Артур Дент. :D
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 00:36 ---
Гаде не повтарај, личиш на верник.

Вера е за сељаци, верувам во тоа!

....мразам да одам офтопик но каква врска има чичко Адамс и неговиот водич за стопери со бројот на атеиси во Македонија?:cautious:

Не е офтопик, има врска и одговорот лежи во прашањето.
Фала и пријатно :)

Има доста атеисти-крстомавачи . Он не оди у црква , уште помалку верува , но "за среќа" удара 2-3 крста со раката кога се вози со јсп на далечина од 50-100 метра од Соборен Храм.

Не сфаќам. Која е поенатата да се декларираш како атеист, да не посетуваш црква, а да се крстиш кога ќе пројдеш покрај некоја? За каква среќа се крстат?

Не сфаќам. Која е поенатата да се декларираш како атеист, да не посетуваш црква, а да се крстиш кога ќе пројдеш покрај некоја? За каква среќа се крстат?

И јас не сфаќам . Баш дека нема никаква логика случајов. Ова што го напишав , тоа ми го рече еден пријател . Под среќа ваљда мислел да положи нешто , спортска да фати .

Зошто мора да се декларираш на попис во што веруваш? Кој е тој што сака да знае дали сум атеист, православец, муслиман итн..тоа би требало да биде приватна работа. Јас не сум ни атеист ни верник како ке ме прибележат таму? Неопределен, збунет, неважечки..

Луѓе што стварно се придржуваат кон религијата со сите салтанати дали 100 ќе најдеш.А вака на попис,на хартија тешко дека некој ќе се пише ко неверник.

Кога пописот ќе стане статистичка, а не политичка операција, тогаш атеистите ќе почнат да се декларираат како такви. Дотогаш, најголем дел ќе ја кажуваат својата традиционална припадност. Е сега, проблем е што кај нас уставот практично не овозможува политички неискомпромитиран попис.

Зошто мора да се декларираш на попис во што веруваш? Кој е тој што сака да знае дали сум атеист, православец, муслиман итн..тоа би требало да биде приватна работа. Јас не сум ни атеист ни верник како ке ме прибележат таму? Неопределен, збунет, неважечки..
Не постои приватност.

А во кој бог веруваш?

Еден професор на Географија, на студентите им кажуваше дека имало 200 атеисти во Македонија. Оваа бројка според мене е доста поголема, ама ајде.

А во кој бог веруваш?

Се држам на страна од тие религиски бајки. Не сум ни атеист, имам добиено впечаток дека атеистите се против религијата. Јас не сум ни против, нити сум за, едноставно не ме интересира. Не гледам причина зошто некој мора да ми додава епитети. Демек мора во некое стадо да припаѓаш.

Во Македонија има 40% атеисти, 7% православни, 3% останати секти и христијански деноминации и 50% муслимани.;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom