Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Последниот пат кога гледав англиска против германска екипа, англиската екипа со потрошени сто милиони евра за засилувања не можеше преку центар да помине на свој терен.

Па сега видете колку е поклон Челзи утре.

Последниот пат кога гледав англиска против германска екипа, англиската екипа со потрошени сто милиони евра за засилувања не можеше преку центар да помине на свој терен.

Тогаш си ги гледал последните 30 минути од мечот, односно продолженијата.
Или си необјективен.
Таа екипа што потрошила 100 милиони, не е единствена, затоа што и нивниот опонент фрли 40 милиони за 19 годишен играч, ама тоа не се споменува, зошто нели, Челзи се тие што го расипуваат фудбалот.

Не сум нешто посебно сигурен дека Челзи сигурно ќе победи утре, ама Шалке е две класи послаб од тој тим што ти го наведе и Борусија Дортмунд.

Или си необјективен.
Таа екипа што потрошила 100 милиони, не е единствена, затоа што и нивниот опонент фрли 40 милиони за 19 годишен играч, ама тоа не се споменува, зошто нели, Челзи се тие што го расипуваат фудбалот.

Не сум нешто посебно сигурен дека Челзи сигурно ќе победи утре, ама Шалке е две класи послаб од тој тим што ти го наведе и Борусија Дортмунд.

Манчестер Сити-Баерн Минхен..

Или си необјективен.

Муабетот ми беше, да не се залетуваат луѓето. Челзи до сега не игра ништо. Голови постигнува на сила, или на среќа. Шалке не е Баерн или Дортмунд, но сепак е германска екипа.

Од муабети како поклон најмногу се страда по кладилници.

Англиските екипи генерално се преценети кај нас, од причина што најмногу ги има по телевизиите.

Манчестер Сити-Баерн Минхен..

Курац. Џабе се напалив, заборавив дека Арапиве играа против Баерн.
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 23:56 ---
Муабетот ми беше, да не се залетуваат луѓето. Челзи до сега не игра ништо. Голови постигнува на сила, или на среќа. Шалке не е Баерн или Дортмунд, но сепак е германска екипа.

Од муабети како поклон најмногу се страда по кладилници.

Англиските екипи генерално се преценети кај нас, од причина што најмногу ги има по телевизиите.

Муабетов мој паѓа во вода, затоа што погрешно сум те сфатил. Мислев на Баерн-Челзи во СуперКупот.
Не игра Челзи ништо посебно, но имаа две-три добри утакмици засега. Се согласувам дека победуваат на сила, ама па на такви гостувања и баш така на мускули се победува.

Муабетов не е за тука. Не се согласувам дека англиските екипи се преценети, напротив. Но, во последниве година-две, има пад на квалитетот, тоа си стои.

Он топик:

Селтик-Ајакс - 1 / 0-2
Милан-Барселона - 2
Реал-Јувентус - 1

И вреди да се проба:

Aрсенал-Дортмунд - X

Сакаш бан да јадеш? :icon_lol:

Иам врски у управа не се секирај. :D Еј Реал го пререче али не ми ни беше у план да го играм ама Челзи го играм па ако сака светот нека се сврти наопаку. :D Нема везе што Шалке е германска екипа, имаат проблеми со повредите, а башка и нема Мурињо да дозволи два кикса во три кола во ЛШ. И друга работа, Челзи језда се мачи сега за сега, ама кад тад мора да проработат. Еве против Кардиф здрвија 4 комада, против Норвич 3, против Стеауа 4, што значи машинеријата почнува да работи.

Иам врски у управа не се секирај. :D Еј Реал го пререче али не ми ни беше у план да го играм ама Челзи го играм па ако сака светот нека се сврти наопаку. :D Нема везе што Шалке е германска екипа, имаат проблеми со повредите, а башка и нема Мурињо да дозволи два кикса во три кола во ЛШ. И друга работа, Челзи језда се мачи сега за сега, ама кад тад мора да проработат. Еве против Кардиф здрвија 4 комада, против Норвич 3, против Стеауа 4, што значи машинеријата почнува да работи.

Кардиф и Норвич. Од сите селски екипи, англиските селски екипи се најселски...

:pos:

Заебанцијата настрана, не велам дека Реал нема да добие, можеби и ќе победи, но коефициентот е безвреден.

За Челзи мудро ќе си преќутам.

:D

Кардиф и Норвич. Од сите селски екипи, англиските селски екипи се најселски...

:pos:

Заебанцијата настрана, не велам дека Реал нема да добие, можеби и ќе победи, но коефициентот е безвреден.

За Челзи мудро ќе си преќутам.

:D

Епа ако идеме според твојата логика баш на Челзи е вреден коефициентот, боље да ме заебе 2.35 него да кубам коси на 1.50/1.60. :) Според мене е нереален коефициентот за Челзи, би требало да се движи од 1.90 до 2.10.

Едит: А Шалке да не ти зборам од кого се не примаше по 3-4 комада... Не селски, ливадски екипи се тоа...

Епа ако идеме според твојата логика баш на Челзи е вреден коефициентот, боље да ме заебе 2.35 него да кубам коси на 1.50/1.60. :) Според мене е нереален коефициентот за Челзи, би требало да се движи од 1.90 до 2.10.

Едит: А Шалке да не ти зборам од кого се не примаше по 3-4 комада... Не селски, ливадски екипи се тоа...

Value е како beauty, in the eyes of the beholder...

;)

Не е вредноста во самата големина на коефициентот, туку во соодносот со извесноста извесен настан да се случи. Од тој аспект и 1.10 е value ако јас сметам дека тој настан кога би се повторил сто пати би се случил во повеќе од 91 % од случаевите...

:)

Value е како beauty, in the eyes of the beholder...

;)

Не е вредноста во самата големина на коефициентот, туку во соодносот со извесноста извесен настан да се случи. Од тој аспект и 1.10 е value ако јас сметам дека тој настан кога би се повторил сто пати би се случил во повеќе од 91 % од случаевите...

:)

Бидејќи не сум богат, а и не играм на преголеми суми, 1.10 поретко ставам на ливче, а и кога ставам у 50% од случаите ми ебава матер, затоа што тоа е непишано правило, ај да дигне добивка и на крај ми дига нешто друго. У задње време решив да не ставам мали коефициенти на тикет, зборам за 1.15, 1.30 за гостинот и слично, само се нервирам џабе. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom