Атеист
Дежурен Шаман
Да да, секако.... ем верување ем наука.... баш....Заснован е на верување во наука.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да да, секако.... ем верување ем наука.... баш....Заснован е на верување во наука.
Да да, секако.... ем верување ем наука.... баш....![]()
Јас пак мислев за атеизам зборуваш, не се разбирам во наука, уште па помалку верувам во наука.Јас те замолувам тебе, и сите што ќе го прочитаат постов, да ми објаснат, од гледиште на материјален монизам, што е тоа сила?
Не маса по забрзување, туку кратка (субмолекуларна сила што ги вржуе електроните за јадрото) и долга (гравитациона сила).
Знам дека сум неинформиран, али стварно не сфаќам каква е таа сила.
Да колку што неиграњето тенис те прави тенисер.Атеизмот е верување како и секое друго.
Да колку што неиграњето тенис те прави тенисер.
Атеизмот е верување во што?
Чички те јале. Ти да веруваш во учебнико....Во учебнико по физика и хемија.
кај си бе чиче?![]()
Да колку што неиграњето тенис те прави тенисер.
Атеизмот е верување во што?
Чички те јале. Ти да веруваш во учебнико....![]()
Не постои такво нешто “верување во непостоење“. Има само верувам или не верувам „во постоењето“. Ако одиме по твојава логика вернициве значи се неверници како сите други луѓе, не веруваат дека не постои бог. Неверување како и секое друго, нели?Верување во непостоењето на богови![]()
Да.Уствари, самиот поим атеизам значи неверување.
Не.Али у главно се заснова на факти од науката, зар не?
Епа епа де.епа?
Епа епа де.
Ако не ги сакам Рејдиохед, не значи дека морам да ги сакам Блек Сабат. Get it?
Прашањето ми беше, ако не на тоа, на што?
не ми мешај рх тука!
Оние што неверуваат во господ тие веруваат дека се во право и дека непостои. Другите што веруваат во господ, веруваат дека се во право и дека постои. Разлика меѓу првите и вторите нема затоа што и двете се само обични, човечки, субјективни, непроверени, верувања.