Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
За Среда намалете со песимизмот. Освен поединечните глупости ова беше блекаут.
Играта точно дека е прочитана донекаде ама факт е дека треба малку поголема посветеност. Првото полувреме го одработија на ниво за второто наместо рутински да го одработат заминаја во Мадрид.
Колку да ве потсетам, лани изгубивме дома од Интер отприлика во овај период кога требаше да играме all-in во ЛШ.

Формацијата. Ми се гади кога ќе читам дека не чинела 3-5-2. Таа формација ни донесе неколку титули и надмоќ над сите во Италија. Колку работеше во европа барајте снимки од Челзи, Селтик, Шахтјор ...
Што прави 4-3-3 Пуштете си снимка од Фиорентина-Јувенутс (20.10.2013) После замената Џовинко-Асамоа.

4-3-3 e преофанзивна во ЕУ ќе не уништат со неа па и тимовите кои играт со крила а и немаме играчи за истата ....

А зошто да не 4-5-1... море што ќе се мачам да објаснувам... пак во среда ќе излеземе со 3-5-2

А зошто да не 4-5-1... море што ќе се мачам да објаснувам... пак во среда ќе излеземе со 3-5-2

Тое е веќе друго тотално нов концепт ама па немаме ни MR ни ML ни AM и ќе ни треба уште еден CM

---------------------Pirlo-----------Marchisio------------​
-----MR------------------------------------------ML----​
----------------------Giovinco/Tevez?--------Pogba?-------------​

Главата горе! Ќе биде подобро, некогаш мора да се случат такви лекции кои мора да се научат за да не се повторат. Се надевам дека оваа таква лекција ќе вроди со ефект.

1380047_539949859426145_858319036_n.jpg

Патетично.

Каде е желбата за надигрување, желбата за победа? Каде е онаа волја за трчање и пунење до крај? До кога со ароганцијава и потценувањето на противникот? До кога со давање евтини голови на противниците? Каде е оној Јуве од прошливе две сезони? Многу прашања, малце одговори.

Резултатот не ме плаши толку, факт беше дека со ваква игра кога тогаш ќе се случеше нешто вакво. Чак што више 6-1-1 скорот и не е така лош со оглед на нашата игра. Играме очајно без глад и желба, тоа ме плаши. На секој противник му допуштаме да дава голови сервирани на тацна. Од Копенхаген, па се до Киево, Милан, Галата, Верона...

Добро е што во почетната фаза од сезоната се случи вакво нешто. Една клоца за да се разбудат и да почнат да играат онака како што доликува за тим од ваков калибар. Памет за во иднина, кој се надевам ќе им дојде уште во среда.

Со оглед на то шо нема да играт Вучко и Кваљарела јас би предложил 4-5-1 и тоа
Буфон
Барзаљи - Бонучи - Кјелини - Касерес
Видал - Погба - Пирло - Тевез - Азамоа
Љоренте
со то шо Тевез ќе биди поистурен
Од клупата ќе влезат Маркизио и Џио,или па Мота нека добие шанса.Огбона не би го играл јас

Буфон
Љоренте
Од клупата ќе влезат Маркизио и Џио,или па Мота нека добие шанса.Огбона не би го играл јас

Барзаљи денес бек o_O , Касерес лев ?

DeviAngel напиша:
--Buffon--​
--Lichsteiner-- --Bon/Barz-- --Chiellini-- --Og/Cac/Asa--​
--Marchisio-- --Vidal--​
--Giovinco-- --Vucinic-- --Tevez--​
--Llorente--​
]

Не знаев то,Огбона тогаш. Иначе и Лихштајнер нема да игра

Знам формацијата моја беше предлог за онака нова формација не за ЛШ против реал... Касерес се надевам ќе биди 100% фит дотогаш
--- надополнето: 20 октомври 2013 во 18:12 ---
Ито колку фалат Џакерини и Пепе :(

Буфон
Љоренте

Како е ова подобро од она шо го игравме денес? Го исфрлаш моторот наи екипата, го играш Видал вон позиција и што уште не.
Како и да е се сложвам дека можи треба да играме со еден напаѓач ама 3-5-1-1 или 3-4-2-1 барем во Мадрид. Со сигурност нема да притискаме цел меч па Тевез напред е повеќе од доволен. Маркизио, Видал и Погба ќе ја играат таа дополнителна напаѓачка позиција во зависност од условите. Со тоа што ниту еден од овие од средината нема да дреми на клупата, а поради кризата за напаѓачи нема да мораат да играат Љоки или Џовинко.
Само ме плаши Конте да не се надева на искуството на Љоренте од ла лига па да го игра баш него.

не го гледав натпреварот,но гледам добрао ја наполниле таа тројка назад.........веќе и со помали екипи почна да биде шуплива(Киево),а не пак со шампионски екипи.

скапо и во иднина ќе чини форсирање на оваа формација,кај му текна баш на Јуве инајџиски да ја тера до крај :facepalm:

Како е ова подобро од она шо го игравме денес? Го исфрлаш моторот наи екипата, го играш Видал вон позиција и што уште не.
Како и да е се сложвам дека можи треба да играме со еден напаѓач ама 3-5-1-1 или 3-4-2-1 барем во Мадрид. Со сигурност нема да притискаме цел меч па Тевез напред е повеќе од доволен. Маркизио, Видал и Погба ќе ја играат таа дополнителна напаѓачка позиција во зависност од условите. Со тоа што ниту еден од овие од средината нема да дреми на клупата, а поради кризата за напаѓачи нема да мораат да играат Љоки или Џовинко.
Само ме плаши Конте да не се надева на искуството на Љоренте од ла лига па да го игра баш него.

Koj e тој мотор шо го исфрлив? A Видал играше на оваја позиција против Верона и одлично се снајде. Ако добро се сеќавам и голот на Љоренте падна по нафрлување на Видал по таа страна. Со тројца во одбрана ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ!!! И против Галата и преѓе голој од контри примаат, огромни дупки се ствараат,а реал се многу опасни од контри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom