Бременоста како повод за стапување во брак?

Јас па ќе кажам, у недостаток на квалитети за да го задрже ергенчето, да ја задрже момата, паѓа се на најподлата животинска карта. Да се склепа дете. Оти за друго са неспособни.

Иначе разбира се оти има и ного убави приказни. :)

Она што мене ме чуди, е како во денешно време постојат девојки што остануваат трудни по грешка. Во 21 век, бременоста е избор, а не непланирана грешка, и секој разумен човек би требало да биде свесен за тоа.
Е и на мене ич не ми е јасно как може да има случајна бременост??!!
Ако се дојде до бременост пред брак,значи и двајцата веќе се биле опуштени,имат верба во љубовта меѓу нив и со една нога се биле спремни за чекор повеќе.

Jas sigurno ne sum,imam 2 devojki za zal zabremeneto by mistake pred 7 godini prvata i pred 4 godini vtorata taka da za sebe znam deka mozam da pravam.

Не е поентата дали си ти плоден или не,туку како ти би се чувствувал да се најдеш во ситуација да бидеш неплоден и женати да те шутне поради тоа.Твојов муабет ме потсеќа на еден колега,кој збореше-"Абе провери дали нивата е плодна?Ако не е,што кур ќе ти е брак".Не негирам дека можеби децата се смислата на бракот,ако не и на животот но барем за момент помисли како би се чувстувал да ти дадат нога поради стерилност.Јас мислам дека тоа е големо разочарување во животот,уште партнерот да те откачи,ете ти потенцијална ситуација за суицидалност.

И стерилен партнер е проблем кој е решлив во денешно време.

I sto ti e tuka nejasno,,,da sum sakal ne sum sakal,da bilo namerno ne bilo namerno...a da se plasam da zemam neplodna zena itekako se plasam..TOLKU.
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 18:12 ---

Toa moze kaj tebe so molitvi,ama kaj mene so kesh druze i toa ne kaj kasapite tuku vo najdobra mozna vo gradot.

Прво абортираш 2 деца од плодни жени а после кажуваш гачки дека се плашиш да земеш неплодна?
Не знам како не ти е срам ова да го пишеш.

Не прави и не треба да прави разлика дали момата е бремена на нејзината свадба. Тоа ама аплосутно ништо не значи (барем за мене), иако сум свесна дека грото од рајата баш на тоа помислува, дека се земаат бидејќи се затруднеле. Детето (неродено, во случајов) не е гаранција за среќен брак, туку само ја зајакнува/засилува (amplify) врската што веќе постои како таква, уште пред и да се случи бременоста. Ако врската била среќна и претходно, детето ќе ја стабилизира и ќе ја направи уште поарна. Ако врската била несреќна, детето ќе ја направи хорор, порано или подоцна. Сите што мислат дека децата можат да бидат врзивно ткиво на врска што не функционира, самите на крајот завршуваат несреќни.

I sto ti e tuka nejasno,,,da sum sakal ne sum sakal,da bilo namerno ne bilo namerno...a da se plasam da zemam neplodna zena itekako se plasam..TOLKU.
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 18:12 ---

Toa moze kaj tebe so molitvi,ama kaj mene so kesh druze i toa ne kaj kasapite tuku vo najdobra mozna vo gradot.

Не сум злобна и не би помислила никому тоа, ама ти си исклучок без мозок така да и тоа што ќе ти го напишам нема да го разбереш. Тебе ти посакувам таа што ќе ја избереш и ја сакаш да биде неплодна. Си уништил два живота и се фалиш дека си ги носел на најдоброто место со кеш?
:sick:

Досега читав коментари од типот-Ако е бремена,брак.Веднаш веридба,регистрација и се што доага на ред.Но дали сте помислиле и на следнава ситуација.Дека бременоста не може секогаш да биде асот во ракавот.
На пример останува девојчето бремена,кажува на партнерот а тој како гром од ведро небо да го удрил "изненадено"вели:
-Бебето не е мое!
Што тогаш треба да направи таа?
Абортус,нормално.А се зависи во кој месец е.А доколку е во поодминати месеци шансите за абортус се се помали.
Сите проблеми остануваат на нејзе.Чувањето на детето,проблеми со нејзините а да не зборуваме за тоа доколку е невработена.
Кои личности "намерно"остануваат бремени?Оние кои не веруваат доволно во својот партнер,стравот дека ке те напушти и ке замине со друга,недоволната самодоверба.
Бременоста не може никогаш да биде повод за брак.Нели е малку себично?Зошто да се врзува партнерот за брак доколку не е спремен?

Znaci vo moe ime ke zboram i nema da generaliziram na temava.Znaci od moja gledna tocka kako JAS gledam na tie raboti za mojot zivot se sosema poinakvi.
Prvo i osnovno mislam deka ne e vo red da se pravat deca bez da nemas plan B a.k.a finansiski stabilen,ali sega od moja licna gledna tocka gledano a toa e deka ISTOOO TAKA...... ne e vo red da zemes neplodna devojka pa posle cel zivot glava u zid da lupas,ako jas imam namera da ja zemam da receme posle da receme 5 godisna vrska,jas ke dadam sve od sebe da ja zatrudnam cisto da vidam dali ona moze da raga ili ne,e ako moze togas sve e ok,ali ako ne togas JAS licno ne bi prifatil brak so takva zena...mene stvarno bi mi bilo mnogu zal za celava situacija ali brak bez deca za mene ne e brak.

Значи за тебе само доаѓа во обзир девојка која веќе била бремена да ја земеш за жена. Пусулче за извршен абортус, а уше поарно да земеш некоја со дете да се увериш дека раѓа паметни здрави и убави деца.

јас мислам дека кај нас 85% од браковите се поради бременост или од дома ги натерале младите ...

Многу идиотска и егоистична финта. Сум го осетил на своја кожа.
Го прават жени кои не се ситуирани, простички, и се тешки опортунисти. Ќе ги познаеш што многу лесно даваат пичка. Уште прва вечер ќе ја легнеш, а ако се врзеш, после месец време ќе те тера да ја жениш и да ти прави сериозни филмови за деца и семејство. Ќе ти готви, ќе ти оди по газот, во кревет се ќе ти даде. Кога жена го прави тоа, мисли само на себе и на тоа како да се среди лично она. Си мисли дека ако и направиш дете ќе те има во дланка цел живот. Tоа е мисијата за неа. Колку и вистински да сакаш деца, и сериозно се решиш на тој чекор да правиш семејство, тоа за неа е небитно. Ќе бидеш само канал за фрустрации.
Она се осеќа загрозена и несигурна, ја удрила биологијата, а од дома и зборат да се жени, а да забремени е најбрзиот начин.
Вакви несигурни личности, цел живот бараат да се реализираат преку некој друг. Да ја напумпа, значи да го направи зависен од неа.

Досега читав коментари од типот-Ако е бремена,брак.Веднаш веридба,регистрација и се што доага на ред.Но дали сте помислиле и на следнава ситуација.Дека бременоста не може секогаш да биде асот во ракавот.
На пример останува девојчето бремена,кажува на партнерот а тој како гром од ведро небо да го удрил "изненадено"вели:
-Бебето не е мое!
Што тогаш треба да направи таа?
Абортус,нормално.А се зависи во кој месец е.А доколку е во поодминати месеци шансите за абортус се се помали.
Сите проблеми остануваат на нејзе.Чувањето на детето,проблеми со нејзините а да не зборуваме за тоа доколку е невработена.
Кои личности "намерно"остануваат бремени?Оние кои не веруваат доволно во својот партнер,стравот дека ке те напушти и ке замине со друга,недоволната самодоверба.
Бременоста не може никогаш да биде повод за брак.Нели е малку себично?Зошто да се врзува партнерот за брак доколку не е спремен?

За да не дојде до тоа , зошто девојчето ако е паметно не користи контрацепција и да се заштити од такви момци?

За да не дојде до тоа , зошто девојчето ако е паметно не користи контрацепција и да се заштити од такви момци?
Какви се ефектите од женската контрацепција по здравјето на девојката?

Какви се ефектите од женската контрацепција по здравјето на девојката?

Ако сака да има незаштитен секс со некој кој не планира да има ништо во иднина или е многу рано за такви планови би требало да се соочи со можните ефекти од контрацепцијата.Со други зборови треба да се мислиш пред да имаш секс , а не само да се следи примитивниот инстикт за размножување. Јас наведов конкретниот случај од погоре каде само девојката се соочува со последиците.
Или подобро е да остане сама со дете , какви ќе се последиците на детето да живее со самохрана мајка ? Особено кај нас каде што подршката од државата е минимална.

Од каде ке знае како ке реагира нејзиниот партнер?

И што доколку дојде до несакана бременост а не планирана?И во тој случај треба родилката треба да се изложува на опасности со нејзиното бидејки на некој му дошло на памет да ја избегува одговорност глумејки јак тип а е всушност п***а?

Ако сака да има незаштитен секс со некој кој не планира да има ништо во иднина или е многу рано за такви планови би требало да се соочи со можните ефекти од контрацепцијата.Со други зборови треба да се мислиш пред да имаш секс , а не само да се следи примитивниот инстикт за размножување. Јас наведов конкретниот случај од погоре каде само девојката се соочува со последиците.
Или подобро е да остане сама со дете , какви ќе се последиците на детето да живее со самохрана мајка ? Особено кај нас каде што подршката од државата е минимална.
Ако има кратка авантура, секогаш треба да си носи кондом во себе. Ако нема типот, да си има она заштита. Подалеку од апчиња подобро.

А ако она сака да биде самохрана мајка, слободно. Треба да е будала да и платат нели во најскапи клиники за да си го ризикува здравјето оти типот не го сакал детето (се разбира доколку е спремна за дете). Боље самохрана мајка одколку со копук приморан ради дете. Или некој во долга врска да ти рече не е мое? Раѓај и никад нема да биде негово, копито. После ќе види што е сопственото дете да неможеш да си го видиш од фраерлук. Неодговорни суштества, несозреани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom