Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој можи да ми поможи да ми кажи чаре за камења во бубрегот и жолчката некој лек,чај било шо,на мајками му се пронајдени во едниот бубрег и жолчката па дали има начин да се отстранат по природен пат.Докторката му рекла само течности да пија за од бубрегот да се процисти од жолчката неможело да се отстранат освен со операција,ако имал некој слично искуство ке го молам да кажи шо можи да се превземи.

другар во планина имаш две врсти на диви круши, едните со крупен лист другите со ситен. Од тие со ситен лист набери си листови и вари ги чај (барем 2 литри дневно), на роднина мој му го кажале рецептот, го применуваше и по месец дена бил намален и тоа премногу.
Јас имав болки во бубрезите пред неколку дена и сварив од истово 3 пати по литар и пол и веќе немам никаква мака.

Дали некој можи да ми поможи да ми кажи чаре за камења во бубрегот и жолчката некој лек,чај било шо,на мајками му се пронајдени во едниот бубрег и жолчката па дали има начин да се отстранат по природен пат.Докторката му рекла само течности да пија за од бубрегот да се процисти од жолчката неможело да се отстранат освен со операција,ако имал некој слично искуство ке го молам да кажи шо можи да се превземи.
За камења во бубрези, нека вари чај од коњско опавче во комбинација со „мустаќите“ од пченката кои ги има додека расте.
На ова од сликата мислам кога викам „мустаќи“...
kukuruz-secerac-600x400.jpg

Што може да предизвика ситни црвени точки, како бубулици на стомакот? Не е алергија.

Што може да предизвика ситни црвени точки, како бубулици на стомакот? Не е алергија.
Можно е да те има полазано некоја бубачка. Од кај знаеш дека не е алергија?

од бубачка толку точки? низ цел стомак ми се
Па ако ти се пикнала под пижама, додека си спиела, ништо чудно. Сепак најдобро е да одиш на лекар, таму сигурно ќе ти кажат. Вака само претпоставки се.

Дечки дај кажете некој домашен лек за влажна кашлица.

Не ме боли грло ама кашлам како несалам некој :sick:

таан и мед, земаш пола тегла таан и мешаш со пола тегла мед. Така конзумираш секоја вечер пред спиење и секое сабајле по една голема лажица.

Друга опција да си купиш во аптека сируп за продуктивна кашлица, ги има еден куп на билна база на пазарот.

Prvo izvinete mnogu za latinicava,ama nemozam nikako da smenam vo kirilica.

Imam veke eden mesec osekanje na poduenost i nelagodnost vo levata strana na stomakot(odma pod gradite ),koja mnogu retko se pretvara vo mala bolka. Inaku od vremeto si imam problemi so zeludnikot,no ovoj pat mislam deka ne e vo nego problemot. Bev na lekar mi pravea eho,se bese ok,no mi rekoa deka treba da pravam i gastroendoskopija(sto bas i ne mi se pravi,a i mislam deka e samo za parite da mi gi zemat). Od sto moze da mi e ova i dali ima nekoj domasen lek? Fala odnapred.

Ако наликуваат на еден вид флеки, како црвени дамки... причекај види, ако покафеавуваат значи се флеки и лесно ќе се отстранат :)

Мед, чисто цеден лимон, планински или камилица чај :)

Prvo izvinete mnogu za latinicava,ama nemozam nikako da smenam vo kirilica.

Imam veke eden mesec osekanje na poduenost i nelagodnost vo levata strana na stomakot(odma pod gradite ),koja mnogu retko se pretvara vo mala bolka. Inaku od vremeto si imam problemi so zeludnikot,no ovoj pat mislam deka ne e vo nego problemot. Bev na lekar mi pravea eho,se bese ok,no mi rekoa deka treba da pravam i gastroendoskopija(sto bas i ne mi se pravi,a i mislam deka e samo za parite da mi gi zemat). Od sto moze da mi e ova i dali ima nekoj domasen lek? Fala odnapred.

Значи не знам колку години имаш и дали имаш некакви хронични заболувања, сепак доколку ти препорачале гастроскопија, тоа ќе ти одговори со сигурност дали има некаков проблем во желудникот или не. И не верувам дека е за тоа да ти ги земат парите.

Значи не знам колку години имаш и дали имаш некакви хронични заболувања, сепак доколку ти препорачале гастроскопија, тоа ќе ти одговори со сигурност дали има некаков проблем во желудникот или не. И не верувам дека е за тоа да ти ги земат парите.

38 god.,nemam hronicni zaboluvanja. A inaku odam na privatno za kontrola,a za gastros. mi pobaraa okolu 8000 den. Inaku me cudi sto sakaat zelunikot da mi go snimaat,a jas gi osekam nelagodnostite mnogu po levo od nego i nema nikakva vrska koga sum gladen ili jaden.Eve sega osekam deka nelagodnosta mi se siri prema leviot bubreg.

38 god.,nemam hronicni zaboluvanja. A inaku odam na privatno za kontrola,a za gastros. mi pobaraa okolu 8000 den. Inaku me cudi sto sakaat zelunikot da mi go snimaat,a jas gi osekam nelagodnostite mnogu po levo od nego i nema nikakva vrska koga sum gladen ili jaden.Eve sega osekam deka nelagodnosta mi se siri prema leviot bubreg.

Другар, штом имаш нелагодност треба да го испиташ тоа, не оставај на случајност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom