Во врска со декодирање мобилни

• Креатор на темата Креатор на темата kajganauser
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јуни 2013
Мислења
38
Поени од реакции
14
Здраво, дали е можно да се декодира телефон без да се изгуби гаранцијата ?
Ако постои таков начин пишете, ќе ви пишам пп за кој тел станува збор ;)

Ти ова сериозен, или го дриблаш?

Нормално дека може. Сепак, се зависи од начинот на декодирање.
Некои се декодираат со посебна сим картичка, некои софтверски, некои со врски во мобилниот оператор, други со обичен код... Во принцип, ништо од ова не треба да влијае на гаранцијата.

Ти ова сериозен, или го дриблаш?

Нормално дека може. Сепак, се зависи од начинот на декодирање.
Некои се декодираат со посебна сим картичка, некои софтверски, некои со врски во мобилниот оператор, други со обичен код... Во принцип, ништо од ова не треба да влијае на гаранцијата.
Има телефони каде што треба да се отвара, на некои да се лемат жици (riff) и слично ... тогаш сигурно се губи бидејќи се отвара

ама операториве и сервисиве што ги поправаат нивните едвај чекаат некоја "р'чка" за да ти ја поништат гаранција, ќе ти кажат декодиран е не подлежи повеќе под гаранција

Затоа реков, се зависи од начинот на декодирање.
Ако треба да ти го расклопам телефонот, нормално дека си играм со гаранцијата.

Ја кажувам како ми кажаа во one и t-mobile. Ако тие ме излажале и јас го лажам него. Не намерно.

Нормално, не им е во корист да го користиш телефонот на друг оператор.

Имам С4 мини, кодиран на вип, сакам да го декодирам. Дали може и дали ќе има некои последици, затоа што слушнав дека после декодирање може да не работи добро.

Имам С4 мини, кодиран на вип, сакам да го декодирам. Дали може и дали ќе има некои последици, затоа што слушнав дека после декодирање може да не работи добро.
Може да се декодира ... нема да има никакви последици значи се отстранува сим локот ништо друго
и се бришат податоци од телефонот, ако имаш контакти и слично префрли си ги најпрвин на мемориска или пц

Може да се декодира ... нема да има никакви последици значи се отстранува сим локот ништо друго
и се бришат податоци од телефонот, ако имаш контакти и слично префрли си ги најпрвин на мемориска или пц

А гаранцијата доколку е нов ? Отиде јабана.

А гаранцијата доколку е нов ? Отиде јабана.

Нема да ти отиде гаранцијата ако е декодиран со код. Со други методи, може, но и не мора да значи дека ќе изгубиш гаранција.

Нема да ти отиде гаранцијата ако е декодиран со код. Со други методи, може, но и не мора да значи дека ќе изгубиш гаранција.

Во ред онда моја грешка јас така имам разбрано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom