Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво, сакам да отворам приватно школо за јазици. Дали некој знае што се ми треба и колку пари би коштало?
Здраво, сакам да отворам приватно школо за јазици. Дали некој знае што се ми треба и колку пари би коштало?
Ako si obavuval trgovija a sega sakas da ja stavis usluzna dejnost sto se treba da napravis
Фирма со претежна дејност 85.59 - Друго образование, неспомнато на друго место, ништо друго
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 09:20 ---
Претежна дејност се мења единствено со годишна сметка, значи ако најмногу приходи друштвото има од дејност која не е запишана како приоритетна, тогаш дејноста по автоматизам се менува. Сега не знам за каква фирма станува збор, ама ако имаш општа клаузула за бизнис можеш слободно да работиш услужна дејност. Ако на крај на година имаш повеќе приходи од таа дејност автоматски ќе ти биде сменета во ЦР.
Фирма со претежна дејност 85.59 - Друго образование, неспомнато на друго место, ништо друго
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 09:20 ---
Претежна дејност се мења единствено со годишна сметка, значи ако најмногу приходи друштвото има од дејност која не е запишана како приоритетна, тогаш дејноста по автоматизам се менува. Сега не знам за каква фирма станува збор, ама ако имаш општа клаузула за бизнис можеш слободно да работиш услужна дејност. Ако на крај на година имаш повеќе приходи од таа дејност автоматски ќе ти биде сменета во ЦР.
Pa sega e bila trgovija na malo vo nespecijalizirani prodavnici kako pretezna dejnos e nabrojano prodavnica za cipeli, prodavnica za igracki ,prodavnica za tekstil, e sega sakam da ja promenam firmava da se zanimavam souslugi t.e zanaetciski raboti primer gips plafoni ,krecenje se placa nesto i kako ide ova
Se menja samo pretezna dejnos ili kako da ne nagadjam pomognete
Правното лице ќе добие лиценца, а како услов за тоа е да има има вработено едно лице со лиценца.Тоа лице може да биде и самиот управител или основач, а и немора да биде ниту едно од двете. Ако ти имаш лиценца, најдобро биди си ти и основач и управител и пријави си се како вработен во фирмата.Ако не си ти тој со лиценцата, ти биди основач а ортакот управител кој ќе биде пријавен како вработен.