Natural-girl
Morphine
- Член од
- 16 октомври 2007
- Мислења
- 3.462
- Поени од реакции
- 5.246
Ептен глупо се чувствувам.
Можеби изгледа како игра за мене, ама сум неодлучен.... епа вака:
-Уште пред неколку месеци уназад ме бендисува едно девојче, не е можно после толку време сеуште да е упорна. Уште на почетокот ме адна една моја комшивка т.е. нејзина другарка, зошто?!-Најверојатно да ме следи на некој начин.
Ми звонеше по кизнај колку пати на ден... затоа и ја откачив. Но, по некоја недела еве ти ја пак, упорна... Јас не ја ни знаев. Преку еден другар мој, ме запозна некако, најверојатно ме видела во живо и после тоа на фејсбук. Ниту сум излегол со неа на кафе, иначе се имаме видено во чаршија.
Некогаш си велам да и дадам шанса, ама па некогаш се прашувам во себе си, зошто е толку упорна кога не ме ни познава мене лично, онака клише муабети на фејсбук?![]()
Ја мислам да бегаш дур можеш. Слични ли сте многу? Убав ли си ептен? Нема ли основни social skills за приоѓање и социјализација? Други прашања за тебе, реторички: Кои ви се mutual friends? Колку случајно или пак, наместено беше запознавањето? Што правевте муабети на телефон? Нестабилна ли е? Која е базата на вашиот однос? И` имаш ли кажано дека не сакаш толкава честота и дека не прават луѓето така? Има ли другарки? Ти и` ѕвонеше ли и колку често? Колку пати ти си и` покажал иницијатива и фидбек во сооднос со нејзините иницијативи? Те смета ли за ептен срамежлив? Те смета ли за некој што нема друга работа освен занимавање со неа?
Не ми одговарај, само размисли: Има ли некое логично објаснување зошто ти се закачила баш тебе и до толку?
Фала на советите, само има еден проблем, таа е постара од мене околу 6-8 години.
Исто и ти. Типката може од чиста мира и љубипитност те прашувала, ко маалска тетка што сака да знае за сечив љубовен живот.