Natural-girl
Morphine
- Член од
- 16 октомври 2007
- Мислења
- 3.462
- Поени од реакции
- 5.246
Ептен глупо се чувствувам.
Можеби изгледа како игра за мене, ама сум неодлучен.... епа вака:
-Уште пред неколку месеци уназад ме бендисува едно девојче, не е можно после толку време сеуште да е упорна. Уште на почетокот ме адна една моја комшивка т.е. нејзина другарка, зошто?!-Најверојатно да ме следи на некој начин.
Ми звонеше по кизнај колку пати на ден... затоа и ја откачив. Но, по некоја недела еве ти ја пак, упорна... Јас не ја ни знаев. Преку еден другар мој, ме запозна некако, најверојатно ме видела во живо и после тоа на фејсбук. Ниту сум излегол со неа на кафе, иначе се имаме видено во чаршија.
Некогаш си велам да и дадам шанса, ама па некогаш се прашувам во себе си, зошто е толку упорна кога не ме ни познава мене лично, онака клише муабети на фејсбук?
Ја мислам да бегаш дур можеш. Слични ли сте многу? Убав ли си ептен? Нема ли основни social skills за приоѓање и социјализација? Други прашања за тебе, реторички: Кои ви се mutual friends? Колку случајно или пак, наместено беше запознавањето? Што правевте муабети на телефон? Нестабилна ли е? Која е базата на вашиот однос? И` имаш ли кажано дека не сакаш толкава честота и дека не прават луѓето така? Има ли другарки? Ти и` ѕвонеше ли и колку често? Колку пати ти си и` покажал иницијатива и фидбек во сооднос со нејзините иницијативи? Те смета ли за ептен срамежлив? Те смета ли за некој што нема друга работа освен занимавање со неа?
Не ми одговарај, само размисли: Има ли некое логично објаснување зошто ти се закачила баш тебе и до толку?
Исто и ти. Типката може од чиста мира и љубипитност те прашувала, ко маалска тетка што сака да знае за сечив љубовен живот.Фала на советите, само има еден проблем, таа е постара од мене околу 6-8 години.