Јас не знам што се тоа јуфки.

Ама вака на изглед, од вашите подготвени, заклучувам уствари дека тоа се кори.
Моите кори се приготвени на следниот начин.
Ги варам во врела вода во која предходно имам ставено сол. Кога се готови, ги тргам на страна и во друго помало тенџеренце, ставам зејтин и чекам да се загрее. Кога е доволно врел зејтинот, во него ставам суви кори, околу една рака и ги пржам додека не добијат кафена боја. Пржените кори ги префрлам во варените, ги мешам и многу ми се убави, оти ми крцкат додека си ги јадам.
Денешниве кори ми се подготвени на овој начин, плус во нив имам ставено, 100-150 грама сирење измешано со јајце. Смесата ја додавам во корите додека се топли, за убаво да се растопи сирењето внатре. Одозгора имам ставено домашен кечап и рендан пармезан. Енџој пипл!