Дали возачите на БМВ се најлошите возачи ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Кратко кажано тоа се вика ГОЛЕМО ИСКУСТВО.

А ако не си знаел Куманово е на 30 километри.Со кола се оди за 15-20 минути зависи на патарина колку има гужва а ако знаеш физика и математика израчунај со мотор најбрзо за колку ќе стигнеш.
OK ajde da vidime.... 320 Khm brzina na ogranicen motor... 30 Kilometri mozat da se pominat relativno za 5.63 minuti...pritoa da nema zabrzuvanje i konstantno da se vozi 320 Khm ili poveke.... E sega posto moras da zabrzas....patot ne e prazen ... i nemozes site krivini da fatis so taa brzina tvojata teza paga vo voda...
Ako celta ti bese da se pofalish deka imas BMW i deka si vozel nekad 190k na cas uspea... Toa sto kazuvas deka ja vozish familijata so 180 khm samo kazuva kolku nedorasnat si ti .Skoro site denesni brendovi i modeli nad 1.4 kubni santimetri mozat da dostignat 190 khm na cas...no... Toa ne e iskustvo toa e glupost.

OK ajde da vidime.... 320 Khm brzina na ogranicen motor... 30 Kilometri mozat da se pominat relativno za 5.63 minuti...pritoa da nema zabrzuvanje i konstantno da se vozi 320 Khm ili poveke.... E sega posto moras da zabrzas....patot ne e prazen ... i nemozes site krivini da fatis so taa brzina tvojata teza paga vo voda...
Ako celta ti bese da se pofalish deka imas BMW i deka si vozel nekad 190k na cas uspea... Toa sto kazuvas deka ja vozish familijata so 180 khm samo kazuva kolku nedorasnat si ti .Skoro site denesni brendovi i modeli nad 1.4 kubni santimetri mozat da dostignat 190 khm na cas...no... Toa ne e iskustvo toa e glupost.

Е баш и неможат.Ситроен Ц4 1.4 80 коња 2011 година повеќе од 185 не оди,и во упатството пишува максимална брзина 185.Зборуваме на рамно мерење,ни по надолнина,ни по угорнина.Стрикно право.Значи дека сите коли баш и неможат 190 km/h да кренат,освен ако не ја возиш по надолнина.

Како сопственик на BMW и други типови на автомобили низ мислењата целта ми беше да кажам дека без разлика каков автомобил поседуваш најважен фактор е возачот.
До неодамна имав и Fiat bravo 1.9 TD и ми беше страв да го возам повеќе од 100-120,кое е далеку понестабилно од BMW,Citroen или Afa 156

Како сопственик на BMW и други типови на автомобили низ мислењата целта ми беше да кажам дека без разлика каков автомобил поседуваш најважен фактор е возачот.
До неодамна имав и Fiat bravo 1.9 TD и ми беше страв да го возам повеќе од 100-120,кое е далеку понестабилно од BMW,Citroen или Afa 156

За колку го шитна ако не е тајна?

Ако си приметил сите појаки автомобили не возат под 150-200 км/х
На прва лента возам 190 со БМВ то а на 100-150 метри позади мене ми блиндира кју 7 ца да му се тргнам од лентата за да помине поклрај мене 30-40 километри на час повеќе од мене.
Не сум јас крив што лансерот не ти оди повеќе од 150-170 па кога ќе те помине некој тие криво.
А ако не си знаел Куманово е на 30 километри.Со кола се оди за 15-20 минути зависи на патарина колку има гужва а ако знаеш физика и математика израчунај со мотор најбрзо за колку ќе стигнеш.

А бе опинок селски оди повеке од 170,ама немам потреба да возам толку брзо...А твоето ГОЛЕМО искуство се гледа од далеку.Штом се фалиш на форумот дека со фамилија во возило возиш 180,тогаш господ ти го зел и она млку што ти го дал кога си се родил.....
Јас не лечам комплекси како некои типови влучувајки те и тебе во таа група дали некој ке ме помине или не.Не се оптеретувам зошто ако тебе не ти се живее,тогаш тоа е твој проблем не е мој...

Темата забега тоталка,тоа е повеке него јасно......

Такви сорти како тебе и тебе слични полицијата треба под итно да ви ги одземе возачките дозволи и додека сте живи да се возите во автобус или да ве возат,зошто деф представувате опасност по живот за другите учесници во сообракајот....

Само џабе не е кажано...крајот го краси или го гнаси делото...И децата мислеа дека се јаки ку*лиња со БМВ па сега место да се веселеа и да одеа на блага ракија,сега се покриени со 2кубика земја.Зошто?????????

Да се докаже дека се може да се вози 200+ низ град за да не бидат кукавици во очите на другите,или да се докаже машкоста,а????Јас ти напишав во еден пост.машкоста не се докажува со поминување на црвено,или возење 200 низ град.Само се покажува нивото на сивата пивтиеста маса запакувана мегу рамениците,која за жал за таквите како тебе слични е за ЖАЛ на мнооооогу ниско ниво,дури пониско од......

Сметам дека е крајно време полицијата да превземе драстични мерки да ваквите сорти засекогаш ги снема од Скопските улици.А бе и јас имав 21 година,и јас возев ауто што развиваше 180,ама никогаш не сум беснеел низ Скопските улици.Културно позади волан,женската до тебе,музиче си пее,а бе убаини.......

Еднаш се греши,а грешките се влечат цел живот....Сервус батка
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 23:40 ---

Тоа за комшијата кажуваш нели???
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Ако си приметил сите појаки автомобили не возат под 150-200 км/х
На прва лента возам 190 со БМВ то а на 100-150 метри позади мене ми блиндира кју 7 ца да му се тргнам од лентата за да помине поклрај мене 30-40 километри на час повеќе од мене.
Не сум јас крив што лансерот не ти оди повеќе од 150-170 па кога ќе те помине некој тие криво.

Пред едно 7-8 години баш еден таков сеЉак да не кажам како тебе (може и ти да си бил) со БМВ од позади на Ск-Куманово магистралата - удри Застава Скала и на лице место загина еден мој професор (таков човек еднаш се раѓа) а жена му тешко беше повредена..Баш ради фактот што ѓубрето возело 320 км на саат и сецнал на десна лента и се залепил у заставата.Незнам куртонот дали одговарал,али знам каков памет има,а и тебе те гледам од иста сорта си.

Пред едно 7-8 години баш еден таков сеЉак да не кажам како тебе (може и ти да си бил) со БМВ од позади на Ск-Куманово магистралата - удри Застава Скала и на лице место загина еден мој професор (таков човек еднаш се раѓа) а жена му тешко беше повредена..Баш ради фактот што ѓубрето возело 320 км на саат и сецнал на десна лента и се залепил у заставата.Незнам куртонот дали одговарал,али знам каков памет има,а и тебе те гледам од иста сорта си.

Крив е тој со Заставата,кој кур го бара тој на автопат,да неможе човек 180 km/h да вози,што стока ќе бевме.:D Инаку нели пред 2-3-4-5 месеци,синот на газдата на Пинк телевизија со BMW X5 поминал на црвено на семафор,и на пешачки премин отепа една млада девојка?Нели и тој BMW имаше?Па докле мајкаму стара со тие BMW-иња.Тој мрсулко нема да лежи затвор ни 3 саата,веднаш татичко ќе му среди,а девојчето никој нема да го врати.Остајте тоа BMW-ињата.

За колку го шитна ако не е тајна?
1400 evra
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 01:36 ---
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 23:40 ---
Тоа за комшијата кажуваш нели???
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Оф мори мајко.Секој што има кола шофер се кажува дека е,а нема цел живот да помине ни 50к

1400 evra
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 01:36 ---

Оф мори мајко.Секој што има кола шофер се кажува дека е,а нема цел живот да помине ни 50к

Хехехехехехехеехех,а што те прави тебе поголем шофер од останатите?????Дека со фамилијата во кола возиш 180,а?Тоа или твојата 'приказна' со 320 од Куманово до Скопје:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.....

Имам завидно возачко искуство преку 30 години и сигурно преку 200 000км и повеке поминато позади волан со наразлични возила па никогаш во мојата возачка кариера не сум возел повеке од 120км/час и тоа на претекнување,а сум возел коли кои развивале и повеке од 180км/час....

Не е поентата да возиш 200+,туку поентата е дали си способен да ја контролираш на 200+.А патиштата наши не се за повеке од 100км/ч....

Поентата е да стигнеш од точката А до точката Б жив и здрав и ти и тие што се со тебе во кола,а адреналинот остави го настрана,зошто кога ке се случи нешто сам ке си ги носиш последиците....

Пак ке кажам,децата требаше да се веселат на свадба и да одат на блага ракија,разбираш ли????

Ако не си способен да возиш,имаш такси па пријател кој не пие,автобус,итн,итн......

Имам завидно возачко искуство преку 30 години и сигурно преку 200 000км и повеке поминато позади волан со наразлични возила па никогаш во мојата возачка кариера не сум возел повеке од 120км/час и тоа на претекнување,а сум возел коли кои развивале и повеке од 180км/час....

Ти си бил искусен шофер???? Со 6-7 000 километра на година? Со различни коли? Ти си поопасен од сите други шофери.
Ем не си познаваш убаво колите, ем малку возеш, ем најголем дел е градска у Скопје. И тава ти било искусен шофер. :-)

Па и акл даваш озгоре... со твојте 100ка повози низ Германија по аутобановето. Шлеперите ќе те престигат, а на нагорниците, ќе се влечеш со них како црево додека Бундес Полицај да те запре и да те пита: “Абе ти нормален ли си? Или вози как шо се вози или слевни од автопато. Така само правеш гужва и опасни ситуации...“

У ного ситуации дефанзивното возејне ствара повеќе проблеми, отколко шо решава. Ама кој знае да си прецене кога каква е ситуацијата.

А сега БМВџиите шо повеќето мислат оти го фанале Господ за ташаците, тава си е друга тема. :D:D:D

Со мотор Honda CBR 1000 cc нa времето имам кренато 320km/h.Тогаш немаше патарини па во Куманово од Скопје стигнав за 5 минути.
За да имаш мадиња нормално и мозок за овие брзини треба да си возел МНОГУ километри и МНОГУ коли со различна кубикажа,коњажа и погон.

Ова и ја можам да го потврдам, само со малце јачи резултати. Во истиот тој период без патарини имам возено Кавасаки Бетбајк 1800ЦРГ-ХС4 до Куманово со просечна брзина од 760 км/ч. При вакви брзини више рока гравитација од 2-3 Г и пукаат капилари у очи. Заебано. Ми кажуеше еден ортак од полиција дека кај Петровец џандарите покушавале да ме сликаат за да ме казнат отпосле (пошто, нормално, кај ќе ме стигнат кога сум пробил звучен зид). На фотографијата виделе усијана комета. Стигнав у Куманово пред хотел Куба за 58 секунди. А ова за муда и мозок, ептен ти е тачно. Ја би додал само дека се потребни и мачји рефлекси и секундарно прилагодуење на условите на коловоз.

Со мотор Honda CBR 1000 cc нa времето имам кренато 320km/h.Тогаш немаше патарини па во Куманово од Скопје стигнав за 5 минути.
Сега врати се во реалноста. Ај уште еднаш, ама поправи се, колку си дигнал со CBR-от и за кој модел/годиште поточно се работи ?? :)

како што гледам нема да се прекрстувам у Параскева, а Фринџ? 320 кренал бе, и крилата да не ги отвори случајно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom