Кратко кажано тоа се вика ГОЛЕМО ИСКУСТВО.
Ако си приметил сите појаки автомобили не возат под 150-200 км/х
На прва лента возам 190 со БМВ то а на 100-150 метри позади мене ми блиндира кју 7 ца да му се тргнам од лентата за да помине поклрај мене 30-40 километри на час повеќе од мене.
Не сум јас крив што лансерот не ти оди повеќе од 150-170 па кога ќе те помине некој тие криво.
А ако не си знаел Куманово е на 30 километри.Со кола се оди за 15-20 минути зависи на патарина колку има гужва а ако знаеш физика и математика израчунај со мотор најбрзо за колку ќе стигнеш.
А бе опинок селски оди повеке од 170,ама немам потреба да возам толку брзо...А твоето ГОЛЕМО искуство се гледа од далеку.Штом се фалиш на форумот дека со фамилија во возило возиш 180,тогаш господ ти го зел и она млку што ти го дал кога си се родил.....
Јас не лечам комплекси како некои типови влучувајки те и тебе во таа група дали некој ке ме помине или не.Не се оптеретувам зошто ако тебе не ти се живее,тогаш тоа е твој проблем не е мој...
Темата забега тоталка,тоа е повеке него јасно......
Такви сорти како тебе и тебе слични полицијата треба под итно да ви ги одземе возачките дозволи и додека сте живи да се возите во автобус или да ве возат,зошто деф представувате опасност по живот за другите учесници во сообракајот....
Само џабе не е кажано...крајот го краси или го гнаси делото...И децата мислеа дека се јаки ку*лиња со БМВ па сега место да се веселеа и да одеа на блага ракија,сега се покриени со 2кубика земја.Зошто?????????
Да се докаже дека се може да се вози 200+ низ град за да не бидат кукавици во очите на другите,или да се докаже машкоста,а????Јас ти напишав во еден пост.машкоста не се докажува со поминување на црвено,или возење 200 низ град.Само се покажува нивото на сивата пивтиеста маса запакувана мегу рамениците,која за жал за таквите како тебе слични е за ЖАЛ на мнооооогу ниско ниво,дури пониско од......
Сметам дека е крајно време полицијата да превземе драстични мерки да ваквите сорти засекогаш ги снема од Скопските улици.А бе и јас имав 21 година,и јас возев ауто што развиваше 180,ама никогаш не сум беснеел низ Скопските улици.Културно позади волан,женската до тебе,музиче си пее,а бе убаини.......
Еднаш се греши,а грешките се влечат цел живот....Сервус батка
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 23:40 ---
Како сопственик на BMW и други типови на автомобили низ мислењата целта ми беше да кажам дека без разлика каков автомобил поседуваш најважен фактор е возачот.
До неодамна имав и Fiat bravo 1.9 TD и ми беше страв да го возам повеќе од 100-120,кое е далеку понестабилно од BMW,Citroen или Afa 156
Тоа за комшијата кажуваш нели???