Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
jebesh babylon koga go nemas glujo na televizija sekoj den ...
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 17:19 ---

po tvoja logika, site vraboteni vo t-mobile se inzinieri po telekomunikacija ? Sales si e Sales dali jajca prodavas ili sekondi za razgovor malku razlikuva toa se uci od praksa i obuki ne e problem toa :)
Da da isto e....prodavac na pazar i menadzer na firma ! Sales be :)
Da toa se uci od praksa i obuki ama zosto tebe da primat koa imaat veke nekoj so taa obuka. Sekoj si gleda profit... Sekoj saka da vraboti 18 godsina sekretarka so 20 godisno iskustvo. Znam deka seuste ima klati vrata zemaj plata ...ama brojot se namaluva kako raste privatizacijata. Drzaven sektor treba da se ukine ako mene me prasas. Sekoj so svoja borba do svoj uspeh.

двајца мои постари колеги се вработија како инженери, еден Македонец и еден Албанец, во Т Мобиле, ама освен дипломата имаа и CCNA, CISSP и ITILF сертификати и доста проекти на кои имаа работено, така да не ваља муабетот на Урбан дека дека ако прател цв ќе го одбиеле зошто така им текнало.

Ама хеј увек е полесно да се води кукам плачам ме дискриминираат политика по форуми(y)
Same thing here.. Moj kolega Albanec.... Izguravme preku desetina ogromni proekti za Vlada na RM.. Privatna firma gleda profit ne rasi ....

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Da toa se uci od praksa i obuki ama zosto tebe da primat koa imaat veke nekoj so taa obuka. Sekoj si gleda profit... Sekoj saka da vraboti 18 godsina sekretarka so 20 godisno iskustvo. Znam deka seuste ima klati vrata zemaj plata ...ama brojot se namaluva kako raste privatizacijata. Drzaven sektor treba da se ukine ako mene me prasas. Sekoj so svoja borba do svoj uspeh.
ama ti ednas velis deka nema vrska za kolku goooolema kompanija se raboti a sega sporeduvas pazarxhii ovde ... bidi seriozen

FYI site kompanii si gi profilizirat rabotnicite po svoja potreba taka da obukite se usual business vo korporaciite.

P.S Najverovatno na Ilumious mu gi vrabotile kolegite ama ne taa oti ima problem so brojkite i statistikata :LOL:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
ama ti ednas velis deka nema vrska za kolku goooolema kompanija se raboti a sega sporeduvas pazarxhii ovde ... bidi seriozen

FYI site kompanii si gi profilizirat rabotnicite po svoja potreba taka da obukite se usual business vo korporaciite.

P.S Najverovatno na Ilumious mu gi vrabotile kolegite ama ne taa oti ima problem so brojkite i statistikata :LOL:
нема што да барам јас во таа фирма кога ги немам соодветните квалификации и се уште сум во фаза на образование, не плачам по форуми дека сум обесправена туку се дообразувам. Ти ако не се лажам на темата за ембаргото имаше пишано реченица што тројца преведувачи од албанско македонски не можат да ја преведат, ми пиша не ти бил македонскиот мајчин, и уште во Т Мобиле немало да го вработат господинот :pos: Биди си ти вработен како Албанец ама да не знаеш две сложени реченици да пишеш во таква фирма нема што да бараш уште помалце да се жалиш за дискриминација.

Нема што да имам јас проблем со бројки и статистики, тоа што вие (или одреден дел од вас) верувате дека сте 25 проценти или е производ на Штулово перење мозок или пореметување за неможност на согледување на реалноста создадено од бракови меѓу роднини од минатото, трето нема . Не сте повеќе од таа бројка што ја пишав неколку страни поназад, помири си се со фактот и не плачи на форум ;)

25 процента биле бе :ROFLMAO:

Mile Vuna

Neradnik
Член од
21 јули 2011
Мислења
69
Поени од реакции
94
Ovija gi boli K... za profit i biznis. Vazno e da se ispere mozak naokolo na svi pa da ima vojna i da se koljamo, dok "Oni" ke si idev fino lepo u banke i ke si broiv pare. Fala. Prijatno

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

Of...Moram pak da crtam...Se nadevam deka de te ubedam zosto T Mobile ne prima vakvi kako tebe.
Sales si e Sales dali jajca prodavas ili sekondi za razgovor malku razlikuva
Zaradi ovoa jas go napisav ovoa. Moram vaka business development recnik. :)

Ne bas .Ne site imaat usual business obuki. Nekoj nema vreme za toa i mu treba profit. Neznam kaj celis so muabetov. Ako poentata ti bese da se pofalish deka rabotis go Gooolema kompanija mislam deka ti e uspesna. Sea ostanuva uste nekoj da te prasa sto tocno i za koja kompanija rabotis pa ti onaka dlaboko da izdises i da pises deka e tajna. Pozdrav.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Нов поим ќе научиме од темава - автогетоизација :icon_lol:

On topic:
Kога протест пред -T-Mobile, One и Vip?

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Of...Moram pak da crtam...Se nadevam deka de te ubedam zosto T Mobile ne prima vakvi kako tebe.

Zaradi ovoa jas go napisav ovoa. Moram vaka business development recnik. :)

Ne bas .Ne site imaat usual business obuki. Nekoj nema vreme za toa i mu treba profit. Neznam kaj celis so muabetov. Ako poentata ti bese da se pofalish deka rabotis go Gooolema kompanija mislam deka ti e uspesna. Sea ostanuva uste nekoj da te prasa sto tocno i za koja kompanija rabotis pa ti onaka dlaboko da izdises i da pises deka e tajna. Pozdrav.

Ok posto si fan na crtanje eve i ja da ti crtam: Corporate Sales i Pazar sales IS NOT THE SAME. Zatoa drug pat ne pravi vakvi debilni komparacii !

I da, site korporacii imaat obuki na usual business princip. Ama tebe dopirna tocka so korporacija ti e T-Mobile MK, Beton MK i Alkaloid MK zatoa vaka tvrdis ...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ok posto si fan na crtanje eve i ja da ti crtam: Corporate Sales i Pazar sales IS NOT THE SAME. Zatoa drug pat ne pravi vakvi debilni komparacii !

I da, site korporacii imaat obuki na usual business princip. Ama tebe dopirna tocka so korporacija ti e T-Mobile MK, Beton MK i Alkaloid MK zatoa vaka tvrdis ...
Ne site sektori vo koorporaciite Imaat obuki. Nema sto eden viljuskarist da sledi obuki na bussnies princip...
Mi gi gubis vremeto. Nemozam da si sfatam kako rabotis vo takov sektor (ako i uopste rabotis). T mobile ne e samo vo MK. T mobile e globalna kompanija mnooogu pogolema od business mindot tvoj. Ima preku 36000 samo vo (glavniot HD) vraboteni i pravi obrt na pari koj i da ti go napisam nema da go razberesh...

Sea razbiras li zosto na tvojto CV so iskustvo od gooolema kompanija ke mu najdat damki ako si prijavis za rabota tamu.

Im Done bidejki sme of topik.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
1vo glupo ti e od mene da ocekuvas da ti pisuvam gramaticki perfektni recenici vo makedonski oti ne mi e majcinski jazik, pak tvrdam. Toa ne me pravi poglupav od tebe ili forumxhiite ovde, samo sto znam eden jazik povise od vas :)

a za Statistikata:
Ethnic groups(2002[4])
Source:http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia

Bujrum sega udri si so glava po sid pak :)
Зашто глупо? Нели сакаш работа во Т Мобиле? Откај знаеш дека на мене македонскиот ми е мајчин? Го имам научено може. Само тука може да плачете со тоа не ми е мајчин македонскиот па не го знам.

да беа точни бројкиве, немаше да го задушите пописот, да ви одговараа на вас бројките, на јаја паша ќе бевте искочени сите до еден да се истера повторно пописот, напамет ве знаеме веќе. Штулови математики во кои веруваш само ти и уште двајца тројца ко тебе не постирај тука

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Ne site sektori vo koorporaciite Imaat obuki. Nema sto eden viljuskarist da sledi obuki na bussnies princip...
Mi gi gubis vremeto. Nemozam da si sfatam kako rabotis vo takov sektor (ako i uopste rabotis). T mobile ne e samo vo MK. T mobile e globalna kompanija mnooogu pogolema od business mindot tvoj. Ima preku 36000 samo vo (glavniot HD) vraboteni i pravi obrt na pari koj i da ti go napisam nema da go razberesh...

Sea razbiras li zosto na tvojto CV so iskustvo od gooolema kompanija ke mu najdat damki ako si prijavis za rabota tamu.

Im Done bidejki sme of topik.
ajde eve ja i mojata poslednata replika za tebe, i da najpametno bi ti bilo da bides DONE

Mr.SubZero, Prvin business se pisuva a ne bussnies. Za tvoja informacija: Usual business princip ti e sekojdnevna dejnost znaci serioznite korporacii imaat Training and Development department koi se zanimavaat so ovie stvari.
Treto: DA,ako raboti vo korporacija a ne vo Granit ili Beton, i viluskarot treba da ucestvuva vo obuki i toa sa Health Safety and Environment Procedures za da negovata dejnost da bide vo soglasnost so standardite na rabota ISO MISO... ili specifikaciite na dogovorot za koj raboti.

PS Za ovie pogornite fakti ne si sposoben da sfatis kako rabotim u toj sektor.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Избришани се 6 мислења, кои во суштина беа дудлање поврзано со процентот на жители/националности во Македонија и немаа врска со темата.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Јас мислам дека во Македонија не треба да се дозволи мобилен оператор на кој ќе се зборува само албански.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Глупости биле тоа дека имало многу неписмени Албанци. Вие бе, во некој паралелен универзум да не живеете? Тој "стереотип" и таквите тврдења се базирани на што? Се промовираат од која причина? За вас лично да ве нервираат? И да се препукувате за тоа на форум?

Ќе му го поправи ли тоа членувањето и родовите ознаки при усна употреба на абдалот што седи на Шалтер 8, при работа со странки (85% од кои се македонци)? Или на рандом продавачка во супермаркет? Или на полицаецот да му го поправи работниот распоред и односот, зависност со кој ќе се бафта (дали побратим албанец, или некој мочан македонец)?

Да не беше толку трагична работава, ќе поминевте како смешни. Онака, Бени Хил смешни. Ама за плачење е ова. И а се активира ваква дискусија, одма фрчат факти со проценти, пописи итн. - АМАН. Имате некој друг аргумент? Или вашата имагинарна бројка треба да биде пасош за сите правци и отвара секакви врати, и ќе ви гарантира работно место?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ajde eve ja i mojata poslednata replika za tebe, i da najpametno bi ti bilo da bides DONE

Mr.SubZero, Prvin business se pisuva a ne bussnies. Za tvoja informacija: Usual business princip ti e sekojdnevna dejnost znaci serioznite korporacii imaat Training and Development department koi se zanimavaat so ovie stvari.
Treto: DA,ako raboti vo korporacija a ne vo Granit ili Beton, i viluskarot treba da ucestvuva vo obuki i toa sa Health Safety and Environment Procedures za da negovata dejnost da bide vo soglasnost so standardite na rabota ISO MISO... ili specifikaciite na dogovorot za koj raboti.

PS Za ovie pogornite fakti ne si sposoben da sfatis kako rabotim u toj sektor.
Urban84 напиша:
1vo glupo ti e od mene da ocekuvas da ti pisuvam gramaticki perfektni recenici vo makedonski oti ne mi e majcinski jazik, pak tvrdam. Toa ne me pravi poglupav od tebe ili forumxhiite ovde,
Прво збориш баш како ти одговара, нормално со пу пу не важи кога се однесува на друг. А потоа иде второ, не трето.

Туку дека големите корпорации имаат за сите сектори обуки, тоа може во Дубаи и Катар, во Европа дека ќе ти се замара некој за сите сектори со дообуки тоа во филмот шота шота на втор канал мтв. Не е точно значи она што го зборуваш. Според погоре наведеното вложуваат и во дообуки и за хигиеничари, принцип си е принцип на работење нели.

Она што е најбитно за новиов мобилен оператор, мене лично не ми смета. Не губам ништо од тоа што ќе имаат опција да се мобилизираат под една линија. Само добивам од даноци. Али интересно е бе види како се бранат како и за било кое најнебитно прашање у животот а има предзнак албанско/муслиманско. Пу што раса ќе бевте измет да е албанско да е ќе викате убаво мириса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom