Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
ne ti treba posebna hibridna niska vo kromozomite da razbiras deka vo odnos na toa sto ja mesecno plakam 2 do 3 iljadi denari na t-home, t-mob a vozvrat dobivam - 0 respect deka MALCE e, samo ti treba zdrav razum i srce bez mrznja, koi ocigledno tebe ti falat.
Не е ова мржња бе друже, реално гледање е. Што ти фали кај Т Мобиле и Т Хоме? Те пцујат, ти го гасат интернетот, ти доаѓаат дома со секира да ти се закануваат? Ти ставаат посебни клаузули во договорот ако си Албанец дека ќе плаќаш додатни пенали на секој повик? Има негде печатна грешка во албанскиот дел на сајтот на Т мобиле? Печатна грешка во преводите? Тоа што на близу на пример нема македонски превод а има албански на каналите? Некој кога те бара и не си достапен кога ќе стигне секретарката до албанскиот дел всушност кажува Урбан намерно го угасил телефонот да не смарате наместо корисникот не е достапен? Што ти прават?

Ајде еве кажи што ти фали, ама прочитај и погоре што ти пишаа кога беше демантиран, не го врти истото ;)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.676
ne ti treba posebna hibridna niska vo kromozomite da razbiras deka vo odnos na toa sto ja mesecno plakam 2 do 3 iljadi denari na t-home, t-mob a vozvrat dobivam - 0 respect deka MALCE e, samo ti treba zdrav razum i srce bez mrznja, koi ocigledno tebe ti falat.

Добро, еве аљбафон сега ќе ги спонзорира Шљога и ќе добиеш све шо сакаш.
Друго, шо ти фали?

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Не е ова мржња бе друже, реално гледање е. Што ти фали кај Т Мобиле и Т Хоме? Те пцујат, ти го гасат интернетот, ти доаѓаат дома со секира да ти се закануваат? Ти ставаат посебни клаузули во договорот ако си Албанец дека ќе плаќаш додатни пенали на секој повик? Има негде печатна грешка во албанскиот дел на сајтот на Т мобиле? Печатна грешка во преводите? Тоа што на близу на пример нема македонски превод а има албански на каналите? Некој кога те бара и не си достапен кога ќе стигне секретарката до албанскиот дел всушност кажува Урбан намерно го угасил телефонот да не смарате наместо корисникот не е достапен? Што ти прават?

Ајде еве кажи што ти фали, ама прочитај и погоре што ти пишаа кога беше демантиран, не го врти истото ;)
i toa kako e mrznja : si zboruvas so prezir KALIMERO blla blla ...

Pecatna greska imase vo klipot sto go postirase deckoto prethodno a i mnogu pati se izblamirale so prevodot.

Od nivniot site:
Главни директори:
  • Главен извршен директор - Жарко Луковски
  • Главен оперативен директор и Главен директор за финансии - Славко Пројкоски
  • Главен директор за корпоративни прашања - Тибор Видош
  • Главен оперативен директор за приватни корисници - Матијас Ханел
  • Главен оперативен директор за деловни корисници - Александар Поповски
  • Главен директор за техника - Торстен Алберс
  • Главен директор за човечки ресурси - Лазар Поповски
  • Главен директор за ИТ - Мирослав Јовановиќ
0 Albanci
+ i vo tetovo, gostivar direktorot na filijala e makedonec(paradoks).

http://www.youtube.com/user/TMobileMK?feature=watch od 87 videa - 1 e na albanski.

0-1 - sponzorstvo za albanski evenimenti, kulturni sportivni bilo kakvi. i da e vistina toa so adelina tahiri i one pak ke e premalku,

za drugite cinicki komenti ne ti treba replika.

Sega so vlez na konkurent koj sto ke vnimava na ovie raboti, valdja ke se educiraat i ke pocnat da pazat na edna od glavnite marketingski faktori vo klientellata - demografijata ...

Добро, еве аљбафон сега ќе ги спонзорира Шљога и ќе добиеш све шо сакаш.
Друго, шо ти фали?
Samo i ti da prestanas da se izglupiras so LJ-to i nisto nema da mi fali :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.676
iSamo i ti da prestanas da se izglupiras so LJ-to i nisto nema da mi fali :)
Јебига, на гљупоста со гљупост се одговара.
Плачеш ко некое мало дете демек ете, мобилните оператори ги игнорирале албанците у државава.
Ама те нема да се побуниш заш директорот на ВИП у Тетово е ром.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Pecatna greska imase vo klipot sto go postirase deckoto prethodno a i mnogu pati se izblamirale so prevodot.

Od nivniot site:
Главни директори:
0 Albanci

http://www.youtube.com/user/TMobileMK?feature=watch od 87 videa - 1 e na albanski.

0-1 - sponzorstvo za albanski evenimenti, kulturni sportivni bilo kakvi. i da e vistina toa so adelina tahiri i one pak ke e premalku,

Sega so vlez na konkurent koj sto ke vnimava na ovie raboti, valdja ke se educiraat i ke pocnat da pazat na edna od glavnite marketingski faktori vo klientellata - demografijata ...
Чекај малце, ти од Дојче Телеком/Маѓар Телеком сакаш да ти застапуваат рамковен договор во управата? Сериозно ова? :pos: Овие што се во управава на телеком бате се одбрани луѓе од Дојче Телеком, немој да мислиш дека се ставени таму оти нешто посебно заслужиле или дека биле Македонци или не знам што, ама на вас не може да ви се објасни ова па што сака нека е, повторно сте репресирани. Еве јас сега може да се бунам што мајка бараат овие Торстен, Матијас и Тибор кога не го застапувале факторот демографија пошо колку што знам не припаѓаат на етникумите во државава ама ставени се во бордот, видиш.

Илузорно е со вас муабет да се прави на оваа тема, вработени Албанци во Телеком имаш колку сакаш, тоа што пронаоѓаш ти печатни грешки во клипот и избламирани дека се со преводот ќе си ги запрашаш сонародниците твои што работат на превод на нештата на двата јазика, а дека на Телеком нешто нема да можат вечерва да спијат оти ти и сограѓаните твои ќе се пребацеле на друг оператор дека немале албанци во управата тоа малце морген. ;) За во Вип, Уан, можеш да си се буниш колку сакаш ама дека во Дојче Телеком ќе се смени нешто и ќе се едуцирале што дошол новиов оператор само зошто одредени 12% (дванаесет посто сте во државава не се бламирајте дека сте 20%) сакале вака а не онака тоа само на сон. Телеком се водечки оператор во државава и за посериозни работи (замисли имало посериозни проблеми од овој за кој дебатираш) не се замараат не па за ова. Си имаат приливи од други места.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Плаќал тој 2000 ден и сега што?! да не сакаш споменик да ти направат?!
Па и ја плаќам 2000 секој месец и сега?!

Почит сакал.. ти не знаеш шо сакаш.. ти ако имаш малце ум, прво нема да пишуваш вакви работи. Али не.. ти и таквите како тебе сакате да сте настрана од секој што не е ваш, само пари да давате на вашите.. со еден збор да живеете во гето. Па после ние сме тие што ве обесправуваат :tapp:
Тие што сакаат соживот и што не гледаат наши-ваши.. не се фаќаат за вакви сламки. Затоа што сите во државава сме свесни дека мора да плаќаме за одредени работи и да трпиме некои срања.. сите сме свесни дека граѓанинот е секогаш обесправен и секогаш е оштетен.. како и да свртиш.. а тоа нема врска со националноста, нити со религијата. Тоа е политика.. нешто што ти очигледно не го сфаќаш..

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.676
naprotiv, site mi se genijalci :D
Да, секојдневно по телевизии ги кажуваат.
Со солзи радосници како дремат пред аљбафон чекајќи ред, зашо им се остварила дугогодишната желба.

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Чекај малце, ти од Дојче Телеком/Маѓар Телеком сакаш да ти застапуваат рамковен договор во управата? Сериозно ова? :pos: Овие што се во управава на телеком бате се одбрани луѓе од Дојче Телеком, немој да мислиш дека се ставени таму оти нешто посебно заслужиле или дека биле Македонци или не знам што, ама на вас не може да ви се објасни ова па што сака нека е, повторно сте репресирани. Еве јас сега може да се бунам што мајка бараат овие Торстен, Матијас и Тибор кога не го застапувале факторот демографија пошо колку што знам не припаѓаат на етникумите во државава ама ставени се во бордот, видиш.

Илузорно е со вас муабет да се прави на оваа тема, вработени Албанци во Телеком имаш колку сакаш, тоа што пронаоѓаш ти печатни грешки во клипот и избламирани дека се со преводот ќе си ги запрашаш сонародниците твои што работат на превод на нештата на двата јазика, а дека на Телеком нешто нема да можат вечерва да спијат оти ти и сограѓаните твои ќе се пребацеле на друг оператор дека немале албанци во управата тоа малце морген. ;) За во Вип, Уан, можеш да си се буниш колку сакаш ама дека во Дојче Телеком ќе се смени нешто и ќе се едуцирале што дошол новиов оператор само зошто одредени 12% (дванаесет посто сте во државава не се бламирајте дека сте 20%) сакале вака а не онака тоа само на сон. Телеком се водечки оператор во државава и за посериозни работи (замисли имало посериозни проблеми од овој за кој дебатираш) не се замараат не па за ова. Си имаат приливи од други места.
Mary mother of Jesus ....
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 14:53 ---
Да, секојдневно по телевизии ги кажуваат.
Со солзи радосници како дремат пред аљбафон чекајќи ред, зашо им се остварила дугогодишната желба.
ne sme mainstream... shut up already
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 14:54 ---
Плаќал тој 2000 ден и сега што?! да не сакаш споменик да ти направат?!
Па и ја плаќам 2000 секој месец и сега?!

Почит сакал.. ти не знаеш шо сакаш.. ти ако имаш малце ум, прво нема да пишуваш вакви работи. Али не.. ти и таквите како тебе сакате да сте настрана од секој што не е ваш, само пари да давате на вашите.. со еден збор да живеете во гето. Па после ние сме тие што ве обесправуваат :tapp:
Тие што сакаат соживот и што не гледаат наши-ваши.. не се фаќаат за вакви сламки. Затоа што сите во државава сме свесни дека мора да плаќаме за одредени работи и да трпиме некои срања.. сите сме свесни дека граѓанинот е секогаш обесправен и секогаш е оштетен.. како и да свртиш.. а тоа нема врска со националноста, нити со религијата. Тоа е политика.. нешто што ти очигледно не го сфаќаш..

Korekten odnos sakam mr.pametnjakovic ... please enlighten me ... what is politics ? :O

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874

Od nivniot site:
Главни директори:
0 Albanci

Samo i ti da prestanas da se izglupiras so LJ-to i nisto nema da mi fali :)
Како што гледам добро разбираш македонски, ако сите видеа и реклами ги разбираш која е поентата да има и на албански, што ќе ти смени тоа? Ќе те направи поголем човек? Попаметен, поубав?. Операторите се приватни компании и ќе спонзорираат кого сакаат и колку сакаат. И мене не ме спонзорирале кога сум барала и тоа немало врска со тоа на кој јазик е евентот. Ете не можам да разбрам што ви фали, вие живеете во Македонија не во Албанија, не во Косово. Ако сакаш да слушаш слбански, оди во Албанија, кога веќе толку си ја цените националноста зашто живеете тука а не се преселите каде што ќе се чувствувате еднакви. Стварно не разбирам, имам многу пријатели албанци од кој ниеден никад не ми направил муабет дека се чувствува дискриминирано во својата држава. И на крај кој к.. им е битно дали директорите се Албанци или Македонци или од Никарагва ебате, се додека си ја работи работата и носи пари. Дискриминација е она што барате 25% од работните места да бидат резервирани за вас, а не за најспособните и најдобрите кандидати. Научете да живеете во Македонија, како Македонци и државата ќе ни цвета.
Море само некој како Путин за вас. (Секоја чест на ретките исклучоци).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom