Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Што прајме со оние држави кои дозволиле брак на 13 години(пр:Њу Хемшир)? И овие се педофили?

.
Тоа се тие далекувиди политики на држата Њу Хемпшир. Треба да се усогласат законите со надоаѓачкиот шеријат.

Тоа се тие далекувиди политики на држата Њу Хемпшир. Треба да се усогласат законите со надоаѓачкиот шеријат.

кажи бе дорис?
знам дека си против исламот....кажи што те мачи

--- надополнето: 14 октомври 2013 во 12:09 ---

Well then,тогаш скоро сите вие сте продукт на “педофили“.Зошто ондак ви боде очи Мухамед с.а.в.с? Ако веќе морате да плукате,прво се плукнете на гробот на вашите предци.

Друго,кој рече дека мора така да се однесуваш? Исламскиот став е дека девојка која доживеала пубертет МОЖЕ да се мажи,а не МОРА(т.е може да се мажи кога сака).
прво, не сум му светел на прадедо ми па да знам, али колку е тоа битно во муабетов со сегашноста? потенцирам “сегашноста“! да, мухамед со свои 50 год ебел (ебел=минато време) девојче од 9-10-11 год. но тогаш толку му фаќала црпката. денес се очеува од вас (муслиманите) да ви фаќа црпката повеќе, да бидете НАД тие срања. не сме 7-ми век. 21-ви сме! работите се смениле 100000% од тогаш. и спомна плукање, .... хммммм, има потреба од плукање? не реков да плукате по мухамед, него да не ги практикувате сите работи што тој ги напишал. ете, тој се однесувал непримерно и земал за жена дете. мора и вие? или мора да го браните тоа по секоја цена? то исто ко на почетоков од муабетов, да јас ако дедо ми ебел дете, да треба и јас да го правам истото? или пак да го бранам? само под услов да сум малоумен ќе го бранам!!!

@Gurdjieff што ли тебе толку те задолжи исламот, а навреди атеизмот, што цело време го браниш?

@Gurdjieff што ли тебе толку те задолжи исламот, а навреди атеизмот, што цело време го браниш?

Атеизмот е глуп сам по себе...само „заспани“ се атеисти.
Дали ке биде ислам, или било која друга религија, дава некој Пат, кој од различни луге е различно толкуван.
На вас Исламот ви смета само затоа што Исламот го гледате преку екстремизмот, што јас никако не би се сложил со тоа.

Атеизмот е глуп сам по себе...само „заспани“ се атеисти.
Дали ке биде ислам, или било која друга религија, дава некој Пат, кој од различни луге е различно толкуван.
На вас Исламот ви смета само затоа што Исламот го гледате преку екстремизмот, што јас никако не би се сложил со тоа.

Како бе Гурџи да го гледаме, кога 9 од 10 души се слагаат и го бранат тој екстремизам:facepalm:

Како бе Гурџи да го гледаме, кога 9 од 10 души се слагаат и го бранат тој екстремизам:facepalm:

Па зарем твојата мерка е тоа што глупави следат некои догми? Што екстремисти ги толкуваат тие догми на „свој“ начин и по своја воља?
Не би се сложил со тоа....
Кога би ги отфрлил таквиот тип на луѓе. и кога би се запознал со „тајните“ на суфите, мислам дека и ти би се сложил со моето мислење.

Па зарем твојата мерка е тоа што глупави следат некои догми? Што екстремисти ги толкуваат тие догми на „свој“ начин и по своја воља?
Не би се сложил со тоа....
Кога би ги отфрлил таквиот тип на луѓе. и кога би се запознал со „тајните“ на суфите, мислам дека и ти би се сложил со моето мислење.

Значи велиш да исфрлиме 90%?

@што ли тебе толку те задолжи исламот, а навреди атеизмот, што цело време го браниш?Donald Sikert напиша:
Така да изгубена душо на патот накај пеколот, остај ги атеистите на раат. Кај тебе е проблемот.
Ama sto te gledam cuden sto se zamaras so islamot pa neli rece vo drugata tema, deka sakas da te ostavime na raat . , , kakva dvolicnot. sto ti preci tebe islamot?

Jas ne mozam da razberam.
Aj nekoj da tupi so prasanja sto go interesiraat i saka nesto da nauci.
Aj nekoj da dade svoj stav ili mislenje, ama nekoj ateist sto nema vrska so vera 300 strani da tupi unazan edni isti tezi e stvarno ne mozam da ja razberam taa omraza.

Nemam nisto protiv ateizmot, ama na site religiozni temi se edno isto tupite, kako site vernici im bil ispran mozokot, a vie celo vreme tuka toa se trudite da go pravite.

Daj ostajte gi vernicite na raat, koj vo sto saka neka veruva. Ili neka ne veruva vo nisto.
Ama moralo celo vreme da si gi merime.

:facepalm:

Леандрич,ако според твоите стандарди дете представува индивидуа до 14 години.Што прајме со женските кои добиле менструација на 15 или пак 16 години? Што овие не се деца? Дали ти тоа оправдуваш педофилија во вистинска смисла на зборот?

Гледајќи на традицијата(not so long ago т.е век/два наназад) каде што во 90% женските се мажеа на 11/12/13...години.
Што прајме со фактот дека е многу веројатно ти да си продукт на прадедо педофил?

Што прајме со оние држави кои дозволиле брак на 13 години(пр:Њу Хемшир)? И овие се педофили?

П.С:На Гинеколог се оди и пред 18 години(Педијатрична-Гинекологија).

Што ако добиле на 15 и 16? Што тоа има врска, мене менструацијата не ми е знак за зрелост тебе ти е на она педофилине. До 14 години е дете, од 14 до 16 си има закони кои го штитат, над 18 е полнолетно. ако збориме за зрелост тоа иде после 23 година како категорија. Значи за да знае таа особа што сака од животот и од себе треба да помине многу. Али каде бре вие ќе чекате таа да се дефинира, мажи ја таму кога ќе и дојде и решен проблем. Ќе и се замараш со нејзини желби и потреби, абе забради ја и веднаш вол за мажење да се бара.

Јас незнам за некоја традиција кај нас да се мажеле на 11/12 години. Дај има ли некаде пишан документ дека ова не ти е измишљотина? Знам дека се мажеле над 16 години, али деак на 11 се мажеле тоа баба ти и другарките нејзини, за други незнам. За моите две колена наназад барем сум 100% сигурна дека не сум плод на педофилија, оти моите баба и дедо беа разлика од една година, а формирале брак во 30те. Другите беа три години разлика. Која е кај тебе разликата во години?

Тие што дозволиле брак на 13 нека го преправат на 9 како кај племињана. Многу им е касно 13 години, веќе гради ќе и пораснат нема да биде секси за некој 60 годишен вол.

Али за кај нас еве како се справуваме со присилни бракови на деца:

Македонско девојче кое немало ни 15 години било продадено во Хрватска и принудена да стапи во брак со 21 годишен Хрват. Полицијата од Вуковар објави дека ги открила двајцата Хрвати на возраст од 43 и 45 години кои во март годинава ја купиле малолетничката за неколку илјади евра од 53 годишна Македонка.
djevojcica-zlostavljanje_625.jpeg

Според информациите на Канал 5 девојчето после 6 месеци успеало да избега од куќата во која насила била донесена во друг град и таму пријавило во полиција. Двајцата ги гони за трговија со луѓе, за сексуален злоупотреба на малолетник и за овозможување вонбрачен живот со дете.

Понатаму надлежните од Хрватска ќе соработуваат со македонските колеги за понатамошната постапка за враќање не девојчето дома но и за откривање на оние кои ја продале.

Македонското МВР е информирано и веќе постапува по случајот. Од таму не откриваат детали додека не заврши истрагата која е во тек. Се прибираат информации и докази со кои што би се потврдила инволвираноста и на македонски државјани роднини на девојчето во трговија со малолетник, велат од МВР.

Смрт за педофили и поддржувачи на педофили!

Jas ne mozam da razberam.
Aj nekoj da tupi so prasanja sto go interesiraat i saka nesto da nauci.
Aj nekoj da dade svoj stav ili mislenje, ama nekoj ateist sto nema vrska so vera 300 strani da tupi unazan edni isti tezi e stvarno ne mozam da ja razberam taa omraza.

Nemam nisto protiv ateizmot, ama na site religiozni temi se edno isto tupite, kako site vernici im bil ispran mozokot, a vie celo vreme tuka toa se trudite da go pravite.

Daj ostajte gi vernicite na raat, koj vo sto saka neka veruva. Ili neka ne veruva vo nisto.
Ama moralo celo vreme da si gi merime.

Религиите на секој начин возможен го малтретираа човештвото со милениуми, и сега не смееме вербално да малтретираме неколку загрешени души кои сакаат да живеат во бронзено доба?

Браво бе машко, од кое село си ти родум?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom